15 TEMMUZ RUHU YENİDEN CANLANACAK

15 TEMMUZ RUHU YENİDEN CANLANACAK

Kuruluşun ve Kurtuluşun tarih kokan topraklarında metfun bulunan Şeyh Edebali’nin “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” düsturunu ilke edinmiş Cumhurbaşkanımız...

A+A-

Kuruluşun ve Kurtuluşun tarih kokan topraklarında metfun bulunan Şeyh Edebali’nin “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” düsturunu ilke edinmiş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, 15 Temmuz akşamı hainlerin düzenlediği darbe girişiminde, Türk Milleti sahip çıktı. Aradan bir yıl geçti ve 15 Temmuz’un yıl dönümü olan bu akşam tüm Bilecik bu ruhu canlı tutarak düzenlenen etkinliklerle meydanlarda İstiklal ve İstikbaline sahip çıkacak.

Darbe girişimi akşamı Bilecik’te ilk olarak Saat 23:32’de “Darbenin karşısında milletin yanındayız” manşetini atan Sakarya Gazetesi ve bilecikhaber.com.tr haber sitesi o akşam AK Parti’ye giderek İl Başkanı Fikret Karabıyık ile görüştü. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlarda toplanın çağırısı AK Parti’de dinleyen gazete yetkilileri meydanlarda toplanma haberini anında Bilecik Kamuoyuna duyurdu.

Devletin ve milletin temsilcileri halka Sakarya Gazetesi aracılığı ile seslendi

O akşam dönemin Vali’si Süleyman Elban, Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ile telefonla görüşen Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal, devletin ve milletin temsilcilerinin mesajlarını anında kamuoyuna aktardı.

“Maaş devletten emir kimden”

Bir zamanlar kendine cemaat, sonra hizmet hareketi diyen FETÖ ile yıllarca mücadele eden Sakarya Gazetesi 17/25 Aralık darbe girişiminin ardından Halil İbrahim Akpınar’ın valilik yaptığı dönemde 7 daire müdürünün Bilecik Özel Sevgi Çiçeği’nde yaptığı toplantıyı ifşa etmesinin ardından Bilecik ve ülke kamuoyu ayağa kalkmış, Vali Halil İbrahim Akpınar haberin yayınlandığı gün görevden alınmıştı.

Yankıları bitmedi

Darbe girişimi öncesi ilgili konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan soruşturmaya haberi yapan gazete olarak elindeki tüm bilgileri paylaşan Sakarya Gazetesi darbe girişiminden sonra da Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ davasına mahkemenin reysen daveti üzerine “Maaş devletten emir kimden” haberine ilişkin detaylar ve FETÖ’nün bir dönem Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde yürüttüğü lobi faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi.

Sonuna kadar mücadele

“Maaş Devletten Emir Kimden” başlıklı 7 daire müdürünün Bilecik Özel Sevgi Çiçeği’nde yaptığı toplantıda Sakarya Gazetesi toplantının içeriğiyle ilgili edindiği bilgilerde FETÖ’nün daire müdürlerine “AK Partili Milletvekilleri’nin İran’da muta nikahı yaptığı, bu görüntülerin MOSSAT ve CİA’nın elinde olduğu, hükümetin şantajlar altında doğru karar veremediği, onun için üstlerinden gelen talimatları kendi haberleri olmadan uygulamaya koymamaları istendiği; yine toplantıda hükümet aleyhine propaganda yapıldığı, seçimlerde kapı kapı gezilerek AK Parti’ye oy verdirmeyecekleri söylendiği; toplantıya girerken cep telefonlarının toplandığı bilgileri yer almıştı.

FETÖ’den dolayı devlet görevinden ihraç edilen dönemin Vali’si Halil İbrahim Akpınar’ın görev yaptığı zaman zarfında Sakarya Gazetesine yönelik aldığı kararlar ile gazeteyi mağdur etmiş, Gazetenin “MAAŞ DEVLETTEN EMİR KİMDEN” başlıklı manşetinin ardından da görevinden alınmıştı.

Kamu oyundan tam destek

Uzun yıllar FETÖ ile mücadele eden Sakarya Gazetesi tüm mağduriyetlere karşı mücadeleden hiç vazgeçmedi. Devletin kolluk kuvvetlerine ve adalete bilgi verdi. Darbe girişimi akşamı devletin ve milletin temsilcileri ile irtibatlı olup mesajlarını halka aktardı. Milletin moralini yüksek tuttu.

Darbe girişiminden sonra

Darbe girişiminin sabahına Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mücahit Erdal’ın hazırlayıp sunduğu Bilecik’in tek açık oturum programı “BASIN MASASI”nı özel gündem ile topladı. Sedat Bayam, Mehmet Erdem ve Orhan Şişman ile yaklaşık 1 saatlik program gerçekleştirdi.

Darbe girişiminden sonra dönemin Vali’si Süleyman Elban ile darbe girişimi akşamına ilişkin röportaj gerçekleştirdi. Ardından Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münir Şahin, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş ve Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna ile röportajlar yaptı.

Askeri okulda eziyet gören ve atılan öğrenci Bozüyüklü Hüsnü Kuzuluk ile 1 hafta süren söyleşi yaptı. Harbiye öğrencisi Hüsnü Kuzuluk “O dönem Askeri okulda komutanlığımı yapanların tümü FETÖ’den tutuklandı” demişti. Darbenin geldiğini BİMER’e yazan Kuzuluk şimdi kuvvet komutanı olarak görev yapan kişilerin önüne atlayarak kendini ifade etmeye çalıştığını ancak kimseye sesini duyuramadığını çarpıcı dille anlatmıştı.

Kamu oyunda büyük yankı bulan röportajlar Kuruluşun ve Kurtuluşun beşiği Bilecik’te, dikkatle takip edildi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık dile getirdiği Bilecik’te metfun bulunan, Osmanlı Devleti’nin manevi kurucusu Şeyh Edebali’nin “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” sözlerini düstur edinmiş, lidere ATA toprakları sahip çıktı. Meydanlara indi. Büyük zaferlere imza atan milletimiz büyük bir zaferin daha yıl dönümünde meydanlarda “İSTİKLALİNE VE İSTİKBALİNE SAHİP ÇIKIYOR”

Bu haber toplam 2364 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.