19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 99. yıldönümü Bozüyük'te çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.19 Mayıs Cumartesi günü...

A+A-

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 99. yıldönümü Bozüyük'te çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.
19 Mayıs Cumartesi günü saat:10:00'da Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen tören Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Rüştü Yıldırım'ın Atatürk anıtına çelenk bırakmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu.

dsc_0010.jpg
Törende daha sonra Kumral Abdal Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Talha Hazer gençlik adına bir konuşma yaptı. Öğrenci Hazer, 19 Mayıs'ın anlamını ve önemini bilmeden gerçek bir vatansever olamayacaklarını ifade ederek: 'Çünkü bu milletin hayat bulduğu hareketin başlangıcı burada atılmıştır. Kurtuluş meşalesi buradan yakılmıştır. 19 Mayıs'ta yakılan meşaleyi gelecek nesillere ulaştırmak da bizim vazifemizdir.' dedi. 

dsc_0018.jpg

19 Mayıs 1919'un Türk tarihindeki kötü gidişe dur demenin dönüm noktası olduğunu ifade eden Hazer; '99 yıl evvel yapılan bu hamle ile hasta zannedilen adam yeniden hayat bulmuş ve kendini beğenmiş düşmanlara haddini bildirmiştir. İstiklal harbi kazanılıp cumhuriyet ilan edildikten sonra Atatürk, 19 Mayıs'ı Türk gençliğine hediye etmiş ve bu günün bayram olarak kutlanmasını sağlamıştır. 

dsc_0011-003.jpg
'BUGÜNLERE KOLAY GELİNMEMİŞTİR'
Bugünlere kolay gelinmemiştir. Dedelerimiz, bizleri hür yaşatabilmek ve bir vatan sahibi yapabilmek için ölüm kalım mücadelesi vermişlerdir. Bizler bu günleri o fedekar insanlara borçluyuz. Bize emanet edilen bu vatanı, bizler de bizden sonra gelecek nesillere emanet olarak bırakmamız gerekiyor. O halde biz Türk gençleri olarak bize emanet edilen cumhuriyeti korumak ve yaşatmak aynı zamanda milletimizin İstiklal harbinden önceki o kabus dolu günleri yeniden yaşamaması için milletimizin yarınlarını düşünerek çok çalışmalıyız. Ancak kültürlü ve bilgili fertler olursak milletimizi muasır medeniyetler seviyesine yükseltebiliriz. Bunun için bu günleri ve yaşadığımız zamanda elimize geçen fırsatları en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekir. Bugünlere nasıl gelindiğini asla ve asla unutmamalıyız.' dedi. 

dsc_0022-001.jpg
Kumral Abdal Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Talha Hazer'in ardından  Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Rüştü Yıldırım konuştu. Müdür Yıldırım konuşmasında gençlere seslenerek şunları dile getirdi: 'Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. İnanıyorum ki siz gençler, ecdadımızın kahramanlık ve fedakarlıklar sonucu bağımsız kılara bizlere emanet ettiği vatanımızı ecdadının güvenine layık olarak tarihimizden aldığımız güç ve ilham ile çok daha ileri noktalara taşıyacaksınız. 

dsc_0052-001.jpg
'MİLLETİMİZ FIRSAT VERMEYECEKTİR'
Milli mücadeledeki inanç, birlik, beraberliğin her zaman örnek alınkarak aynı kararlılıkla sürdürülmesi ülkemizin başarıya ulaşmasında en büyük etken olacaktır. Bunun bozulmasına da başta ülkemiz gençliği olmak üzere tüm milletimiz fırsat vermeyecektir..
Birlik ve beraberlik içinde birbirine sevgiyle yaklaşan, iyi eğitim almış, teknolojik kabiliyetlerle donatılmış Türk Genci ülkemizi en iyi şekilde geleceğe taşıyacaktır. 

dsc_0062.jpg
Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu deperli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.' dedi
Konuşmaların ardından programda şiirler okundu, folklor gösterileri yapıldı. Kahramanlık türkülerin seslendirildiği programda ayrıca oratoryo gösterisi izleyenler tarafından tam not aldı. Ödül töreninin ardından program sona erdi. 
Programa Kaymakam Hasan Yaman, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Bıçakcı, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Ak Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, bazı daire müdürleri, askeri erkan, stk temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı. 

dsc_0067-001.jpg

Bu haber toplam 3349 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.