24 HAFIZ İCAZET ALDI

24 HAFIZ İCAZET ALDI

Bozüyük'te hafızlık icazet merasimi gerçekleşti. Metristepe Kültür Merkezinde gerçekleşen program yoğun ilgi gördü. Hafızlık öğrencilerini...

A+A-

Bozüyük'te hafızlık icazet merasimi gerçekleşti. 
Metristepe Kültür Merkezinde gerçekleşen program yoğun ilgi gördü. Hafızlık öğrencilerini yalnız bırakmayan aileler salonu doldurdu.  Bozüyük'te 16 erkek 8 kız öğrenci hafız oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya'nın Kuran Kerim tivaleti ile program başladı.

hafiz1-(11).jpg

Tilavetin ardından yaptığı konuşmada;
"Bu meclis benim için çok büyük bir anlam ifade ediyor. Gençlerimizin ulaşmış oldukları mertebe çok önemli bu süreçte  emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Allah bizi Kurandan ayırmasın. Kuran sayesinde biz kimlik kazanıyoruz. O yüzden Kuranımıza bağlı kalalım" dedi.

hafiz1-(21).jpg
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya'nın ardından açılış konuşmasını Kuran Kursu Öğreticisi Meryem Karabektaş yaptı. Konuşmasında; "Yaradan kelamının ya muhabbetiyle cumalara nakşedildiği 24 umut ışığı azim tablosu umutla,heyecanla gayretle başlayan hafızlık eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerimizin bu özel ve anlamlı günde heyecanızımı sizlerle paylaşmaktan onur duymaktayız. Böylesine kutlu bir yola gönül vererek sevdiklerinden, zevklerinden vazgereçek bıkmadan usanmadan çoğu zaman uykusuz kalarak geceyi kıraatle sonlandıran dilinde ayetle uyuyan gerçek bir Kuran aşığıdır hafız. Bir sevdadır bir aşktır hafızlık. Yoksa kim sevdiğinin sözlerini kelimesi kelimesine ezbeler ki? Yüzyıllar öncesinden sizin en hayırlınız Kuranı öğrenen ve öğretendir sözünün her harfine gönül vermiş hafızlarımız tüm gayretlerini en hayırlı olma yolunda sarfetmiştir. Gönül verdiğimiz bu kutlu yolda bizden maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyen sayın müftümüz Mustafa Topal, Selami Bağcı hocamıza, müftülük personelimize, Bozüyük'te hafızlık proje sınıfını destekleyen Milli Eğitim Müdürümüze, bu sınıfın açılmasına öncülük eden Fatih Sultan Mehmet İmamhatip Ortaokulu Müdürü Murat Gümüş hocamıza, bilhassa evladının hıfsını tamamlaması için hertürlü fedakarlığı gösteren hafızlarımızın ebeveylerine sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

hafiz1-(99).jpg
Daha sonra Bozüyük İlçe Müftüsü Mustafa Topal konuşmasıı gerçekleştirdi. Konuşmasında; "Bozüyük'ün çok sakin huzurlu, mutlu bir şehirdir. Bu mutluluk öyle zannediyorum ki bizim kuran kurslarımıza verdiğiniz önem ve hafızlarımıza verdiğiniz değerden kaynaklanıyor.  Kuranı Kerim'in olmadığı şehir ölüdür.  Kuranı Kerim'in olmadığı kalp ölüdür.  Bozüyük'te iki tane kuran kursumuz var birisi kız birisi erkek bunları destekleyip şu yavrularımızı bu sahneye çıkardığımız sürece Bozüyük mutlu olacak. Bizler 24 çocuğumuzu birlikte yetiştirdik. Bugün huzurlarınıza çıkarıyoruz. Onun sevincini onların hafızlığı haketmiş olmalarının sevincini sizlerle paylaşmak istedik. Bizleri yalnız bırakmayarak yoğun programlarına rağmen yanımızda olan Dekanımız Mustafa Hocama ve Davut Bey'e katılımlarından çok teşekkür ediyoruz.

hafiz1-(196).jpg
Bozüyük Türkiye'nin gırtlağıdır. Türkiye'nin neresinden gelirse gelsin bu tarafa gelecek olan Bozüyük'ten geçmek zorundadır. Kuran eğitiminde de bana sorarsanız bölgede Bozüyük fevkalede bir durumdadır. Sizlerin bu destekleri bizleri çok mutlu ediyor emeği geçen herkese ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum.
Ayrıca vatanımızın, devtelimizin düşmanı pek çok. Dünyanın dört bir tarafından bize destek yok denilecek kadar az. Ama bizim Kuranı Kerim aşkıyla iman dolu göğüslerimiz var, onların hepsini defetmeye yeter. Bugün 3. günü olan barış harekatında kahraman ordumuz bütün dünyaya karşı durarak vatanımızın düşmanlarına sefer düzenlediler. Allahım onları muzaffer eylesin ve onları sağ salim vatanımıza döndürsün. 

hafiz1-(5).jpg
Bu seferde bugün şehrimizde yaşayan Abdul Hamit Bilgen şehit düştü. Şehitlerimiz bizim baş tacımız. Bizim baş tacımız demek ne haddimize Cenab-ı Hak onlara vermiş tacı. Onada gani gani bu kuran semaları arasında rahmet diliyoruz. " şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım'ın konferansı ile devam etti. Konferansın akabinde  Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Orta Okulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu ilahiler ve semazen gösterileri gerçekleşti. 
Hafızlar sahneye alınmadan önce Bilecik Valisi Bilal Şentürk ;"Bugün yüreğimiz yandı, bir şehidimiz var. Vatanı için devleti için dini için canını feda etmiş bir kardeşimizin ailesinin acısını paylaşmak üzere şehidimizi karşılama programındaydık oradan geliyoruz. Allah ailesine sabır şehidimizi rahmet eylesin. 

hafiz1-(37).jpg
Geçtiğimiz günlerde Bilecik'te toplu hafızlık programı yapmıştık. Ama Bozüyük'te Bilecik kadar verimli olduğunu gösterdi. Ben dokuz aydır Bilecik valisiyim gördüğüm üzere Bilecik ile Bozüyük arasında tatlı bir rekabet var. Sanayisi olsun nüfus olsun her anlamda rekabeti var. Görüyorum ki hafızlıktada bu rekabert meyvelerini verdi. Gençlerimizi tebrik ediyorum. Kolay bir süreç değil, üniversite diploması almaktan belkide daha zor olan azim isteyen sabır isteyen bir süreç. Sadece hafızlarımız için değil ailesi içinde zorlu bir süreç bu vesile ile hafızlarımızın arkasında duran onların onların hazırlıklarını yapan hocalarına, ailelerine emeği geçen herkese teşekkür ve tebrik ediyoruz. "  ifadelerinde bulundu. 
Konuşmaların ardında 24 hafız sahnedeki yerlerini aldı. Hafızlar tarafından kısa kısa sureler okundu. Protokol üyelerince hafızlara başarı belgeleri takdim edilerek çeşitli hediyeler verildi.
Merasimin son bölümünde Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya tarafından dua yaptırıldı. 
Hafızlık merasimine, Vali Bilal Şentürk, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Fındık, İlçe Müftüsü Mustafa Topal, Eski Bozüyük İlçe Müftüsü Selami Bağcı ve diğer ilçe müftüleri,  Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Demir, CHP İlçe Başkanı İhsan Esel,  daire müdürleri, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.  

9-001.jpg

Bu haber toplam 2741 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.