MUZAFFER TEKELİOĞLU

MUZAFFER TEKELİOĞLU

28 ŞUBAT MAĞDURLARI

A+A-

 

28 Şubat mağdurlarından şu anda ilimizin eğitim lideri Fazilet Durmuş’un yaşadıklarını okuyunca o günleri tekrar hatırladım. Aslında unutmak da mümkün değil. İl Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet Durmuş yaklaşık 2 yıllık öğretmenken 28 Şubat sürecinde baskılar nedeniyle istifa etmek zorunda kaldığını, Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra 10 Eylül 1996'da Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki bir ilkokulda sınıf öğretmeni olarak göreve başladığını, severek ve isteyerek görevini yaparken 28 Şubat sürecinin başladığını ve kendisi gibi başörtülüler için zorlu bir dönemin yaşandığını ifade ediyor. İnanılmaz derecede hakaretlerle, her gün Bugün bunu yaşayacak mıyım' düşünceleriyle göreve gittiğini sonra başka bir okula tayinini isteyip gittiğini, o süreçte yaptıkları değil de sadece başındaki başörtüsünün sorun olduğunu, görevden ayrıldıktan sonra borçlanarak ilçede çocuk giyim mağazası açtığını, hiçbir zaman devletine küsmediğini ve 2006'da tekrar göreve döndüğünü vurgulayan Durmuş, son nefesine kadar, gücünün yettiği oranda hizmet edebilmek için mesai gözetmeksizin çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Bu yazımda 28 Şubat mağdurlarından ilimizin eğitim lideri Fazilet Durmuş’un yaşadıklarını ve onun nezdinde mağdur olan binlerce kişiyi dile getirmek istedim. Bu kadar mağduriyet yaşamış, çok sevdiği mesleğini bırakmak zorunda kalmış bir kişiyi ilimizin etkili ve yetkili kişileri ne kadar sahip çıkıyoruz? Mesai anlayışı gözetmeden gece gündüz çalışan, ilimizin eğitiminin üst seviyelere çıkması için mücadele eden bir değere çalışmalarına ne kadar destek oluyoruz? Gayesi bulunduğu ilde başarıyı artırmak olan, otuz sekiz bin öğrenciyi sevgi ile kucaklayan, öğretmen ve idarecileri destekleyen, velilerimizle görüşmek için kahve kahve dolaşan Milli Eğitim Müdürüne ne kadar destek oluyoruz?

Bugünden tezi yok ilimiz için canla başla çalışan kim olursa olsun desteklememiz en büyük vazifemiz olmalıdır.  Bizler Fazilet Hanım’ın gayretlerine, çalışmalarına destek olmaya çalışıyoruz. İlimizin tüm siyasileri başta olmak üzere bürokratların, iş adamlarının ve velilerin destek vermesini istiyoruz. Her başarının Bilecik için olduğunu unutmayalım.

Bu yazı toplam 5504 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.