3. BOZÜYÜK METRİSTEPE TİYATRO GÜNLERİ’NDE TİYATRONUN USTASI NEJAT UYGUR ANILDI

3. BOZÜYÜK METRİSTEPE TİYATRO GÜNLERİ’NDE TİYATRONUN USTASI NEJAT UYGUR ANILDI

Bozüyük Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Bozüyük Metristepe Tiyatro Günleri 2. gününde, 18 Kasım 2013 yılında aramızdan ayrılan Türk...

A+A-

Bozüyük Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Bozüyük Metristepe Tiyatro Günleri 2. gününde, 18 Kasım 2013 yılında aramızdan ayrılan Türk Tiyatrosu’nun gelmiş geçmiş en büyük ustalarından Nejat Uygur’un yazdığı “Akidezadeler” adlı tiyatro oyunu ile seyirci karşısına çıktı.
İstanbul’un köklü ve önemli sülalelerinden biri olan Akidezadeler’in ekonomik olarak zor günler yaşaması, ailenin reisi sayılan İhsan Bey’in büyükçe bir kumar borcu bulunması ve ailenin kendi içinde yaşadığı olay ve söyledikleri yalanların hikâyesinin komik ve eğlenceli bir dille anlatıldığı ‘Akidezadeler’ beğeni ile izlendi.

925121.jpg

Tiyatro oyununa, Bozüyük Garnizon Komutanı Bkm. Yzbş. Murat Günhan, Bozüyük Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlu ve çok sayıda tiyatro sever katılırken, yaklaşık olarak 2 saat süren oyunda, Akidezadeler oyunu oyuncuları, Cengiz Küçükayvaz, Somer Karvan, Seher Terzi, Kirkor Dinçkayıkçı, Burcu Tuna, Güray Yazıcı, Gamze Durmuş, Deniz Yılmaz ve Orçun Tansoylu sahnede devleşti. Bir müzikal tadında sahnelenen oyunda olayların anlatım dili ve seslendirilen şarkı ve danslar ile seyirciyi büyülerken, oyun salonda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı. 

402182.jpg
Tiyatro sonunda sahneye davet edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tiyatroları Sanat Yönetmeni ve usta oyuncu Nejat Uygur’un oğlu Süha Uygur’a plaketi Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlu tarafından takdim edilirken, Süha Uygur; “Babam Nejat Uygur birçok defa Bozüyük’te bulunmuş ve burası ile ilgili olarak her zaman aydınlık ve güzel görüşlerini bizimle paylaşmıştır. Bugün de bizler onun bizlere bıraktığı bir tiyatro oyunu ile aranızda siz değerli Bozüyüklü tiyatro sevenlerin karşısında bulunmaktan onur duyuyoruz. Tiyatroya ve sanata atılmış her adım bizleri mutlu etmektedir. Bu yönde böylesine güzel ve önemli bir etkinliği düzenleyen Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya ve Bozüyük Belediyesi’'ne teşekkür ederiz. Yeni oyunlarla tekrar sizlerle buluşmak dileği ile hepinize teşekkür ederiz” dedi. 

344123.jpg
Süha Uygur’'a plaketini takdim eden Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlu, belirtmiş olduğu iyi dilekleri ve sahnelenen oyun için teşekkür ederek; “Tiyatro toplum için son derece önemli bir olgudur. Toplumun aynası olarak bazen her şeyin en net anlatıldığı platformdur. Bu hususta burada bizler ile buluşan, değerli oyuncularımıza teşekkür ediyor ve Türk Tiyatrosu’nun gelmiş geçmiş en büyük ustalarından rahmetli Nejat Uygur’u rahmetle anıyoruz” dedi.

27e16.jpg
Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlu’nun konuşmasının ardından oyuncu Cengiz Küçükayvaz’a ise plaketini Garnizon Komutanı Bkm. Yzbş. Murat Günhan takdim ederken, Küçükayvaz Bozüyük’teki tiyatro seyircisine ve Bozüyük Belediyesi’ne bu güzel etkinlik için teşekkür etti.

682500.jpg

Bu haber toplam 2729 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.