30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI BOZÜYÜK’TE COŞKU İLE KUTLANDI

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI BOZÜYÜK’TE COŞKU İLE KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı Bozüyük’te coşku ile kutlandı. Bozüyük Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene, Kaymakam Hasan Yaman, Garnizon...

A+A-

30 Ağustos Zafer Bayramı Bozüyük’te coşku ile kutlandı. 
Bozüyük Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene, Kaymakam Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Bkm. Yzbş. Murat Günhan, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yasin Yanar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, İlçe Müftüsü Selami Bağcı, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, Şehit ve Gazi aileleri, sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar katıldı. Protokol mensupları tarafından Atatürk Anıt’ına çelenk sunulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

227679.jpg

Törende konuşan Bkm. Üsteğmen Serdar Kıvrak, Kurtuluş Savaşı hakkında bilgi vererek; “Her safhası düşünülmüş, hazırlanmış, yönetilmiş, zaferle sonuçlandırılmış olan bu savaşlar, Türk ordusunun, Türk subaylarının ve komutanlarının yüksek güçlerini ve yiğitliklerini tarihte bir daha tespit eden büyük bir eserdir. Bu eser, Türk ordusunun özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz bir anıtıdır. Böylece Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da çok güç şartlarda Samsun’a çıkmasıyla başlayan Milli Mücadele, 30 Ağustos 1922’de kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile sonuçlanmıştır. Bu zafer; Türk milletinin, her türlü zorluk ve mahrumiyet içinde nedenli büyük başarılar elde edebileceğini göstermiş, tüm dünya milletlerine bir kurtuluş ümidi olmuştur” dedi.
Konuşmanın ardından öğrencilerin okuduğu şiirler ile devam eden törende Halk Eğitimi Merkezi müzik eğitmenleri tarafından kahramanlık türküleri seslendirildi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenler Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibi tarafından sunulan folklor gösterisinin akabinde yapılan geçit töreni ile sona erdi.
Daha sonra tüm protokol üyeleri Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’ne geçerek burada düzenlenen resepsiyonda Kaymakam Hasan Yaman tebrikleri kabul etti. Resepsiyonun ardından İnönü Savaşları Bozüyük Şehitliği ziyaret edilerek şehitlerimiz için dualar edildi ve anıt mezarlara karanfil bırakıldı.

20170830aw160631_06.jpg

Bu haber toplam 2348 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.