"45 Yıl Evvel Dikilmiş Direğin Lambasını Yakamıyoruz"

"45 Yıl Evvel Dikilmiş Direğin Lambasını Yakamıyoruz"

Bozüyük İlçesine bağlı Günyarık köyünden Nevzat Kayhan ihaleyle aldığı eski sağlık ocağı binası önündeki aydınlatma lambasının yanmamasından...

A+A-

Bozüyük İlçesine bağlı Günyarık köyünden Nevzat Kayhan ihaleyle aldığı eski sağlık ocağı binası önündeki aydınlatma lambasının yanmamasından dolayı şikayetçi oldu. Yaklaşık 2 yıldır çalmadığı kapı kalmamasına rağmen  sokak aydınlatma lambası sorununu çözemediği için ilgililerden dert yandı. Kayhan,"1970'li yılların hükümetleri bile o gün zor şartlarda aydınlatma lambası dikmiş, yakmış. Yıl 2017 olmuş biz  lambasını yakamıyoruz" diye sitem etti. 
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Kayhan açıklamasında, "5 Ekim 2015 tarihinde Bozüyük Günyarık Köyünde 1970 yıllarında yapılan Sağlık Ocağı kullanılmadığından ihale yolu ile satışa çıkmıştı. Ben de ihaleye girerek  ihaleden eski Sağlık Ocağı binasının satışını aldım. Aldığım gibi elektrik saatini üzerime alıp elektirikleri açtırdım. Fakat sokak lambaları yanmıyordu. Direkler var fakat lambaları sökülmüş idi. Köy Muhtarı ile birlikte yetkili kuruma müracaat ettik. Bize gelen cevapta aydınlatma lambaları tapulu arazinin içine dikildiğinden lamba takılamayacağı bildirildi. 'Yeniden dilekçe vereceksiniz aydınlatma lambası ve direklerini yol güzergahına alacağız evinizin elektiriğini de yol boyundan çekeceğiz' denildi. Bizim evimiz köyün  girişinde Söğüt Bozüyük yolu üzerinde ilk ev olarak yer alıyor. Yasalarda da köy girişi ve çıkışına kadar hatta çıkmaz sokaklar dahil aydınlatma lambası takılması gerektiği belirtiliyor. Kurum özelliştiğinden dolayı taktıramıyoruz. Acaba özelleştirme yapılırken köylüler karanlıkta kalır diye bir maddemi var? Anlayamadım. Çareyi AK Parti İl Genel Meclis üyesine parti yöneticilerine ilettim . Ne yazıkki onlarda özelleştirme olduğu için bizim sözümüz geçmiyor dediler. Yine de yasal hakkımız olan şeyleri istediğimizden dolayı Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlu'ndan yardım istedik. Kendisine teşekkür ederim, bizimle ilgilendi. Yetkili kurumdan iki defa gelip yerinde inceleme yapıp fotoğraf çektiler. 'En kısa zaman da lambalarını yol boyuna alırız. Bahçe içindeki yakmadığımız direklerimizi de alırız' dediler. İki seneye yakın zamandır işimiz olmuyor. Kime sorsak senin işini Sayın Cumhurbaşkanına intikal etmeden olmayacağını söylüyor. Çünkü ne AK Parti İl Genel Meclisi ne İlçe Teşkilatı nede Milletvekili vatandaşın işiyle ilgilenmiyor. Bir kişide bana yardımcı oldular Allah razı olsun diyen duymadım. Benim bildiğim vatandaşın yasal hakkı olduğu bir konuda kurumlar sonuna kadar yardımcı olmakla görevlidir. 1970'li yılların hükümetleri bile aydınlatma lambası dikmiş, yakmış 2017 senesinde lambalarımız yanmıyor. Allah hayırlısını versin" dedi.

20907058_10155434857066832_1048687991_o-(2).jpg


Bu haber toplam 2657 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum