AK KADINLAR 'EVET' İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

AK KADINLAR 'EVET' İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

Bozüyük AK Parti kadın kolları başkanı Gülcan Bayraktar ve kadın üyeler sokak sokak tüm mahalleleri gezerek referandum sürecini ve Cumhurbaşkanlığı...

A+A-

Bozüyük AK Parti kadın kolları başkanı Gülcan Bayraktar ve kadın üyeler sokak sokak tüm mahalleleri gezerek referandum sürecini ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatıyorlar. Anayasa değişikliği için ilçede bugüne kadar yapılan çalışmalarda 120 ev ziyareti ile birlikte 7 mahallede de saha çalışması gerçekleştirildiği belirtildi. Referandum çalışmalarını son güne kadar yapacaklarını belirten Başkan Bayraktar, " Bugüne kadar kadın kolları olarak 120 ev toplantısı 7 mahallemizde de saha çalışmamızı yaptık. Daha da son güne seçim gününe kadar gece gündüz koşturmaya devam edeceğiz. Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi 'çalınmadık kapı tutulmadık el bırakmayacağız' Bizler memleketimizin geleceği, istikrarı ve huzuru için elimizden geleni yapacağız." dedi. 

unnamed-(6)-009.jpg
“Bizler anlattıkça 'bak doğrusu buymuş' diyorlar”
Kadın kolları Başkanı Bayraktar çalışmalarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “'Neden evet' konusunda halkı daha iyi bilgilendirmek için Bozüyük'te iki yerde stant kuruldu. Bu stantlara gelen kişilere 18 maddelik anayasa değişikliği ayrıntılı olarak AK Parti Kadın kolları üyeleri tarafından anlatılıyor. Bunun yanında parti çalışmalarına katılmak isteyenler de bu stantlara geldiklerini belirttiler. Yapılan çalışmalar doğrultusunda vatandaşların çoğunun maddeler konusunda bilinçli olduğunu görüyoruz. Gittiğimiz her evde çoğunluk bu maddeleri gayet iyi anlamış, az bir çoğunluğun muhalefetin saptırmalarına ve korkutmalarıyla kafaları karışmış. Bizler anlattıkça birbirlerine bakıp 'bak doğrusu buymuş' diyorlar. Çünkü bizim elimizde 18 madde var, bunu halka götürüp ellerine veriyoruz. Bu aynı zamanda bir sözleşme ve belge niteliği taşıyor. Muhalefetin dağıttığı millete korku salmaya çalıştığı safsatalardan değil. Sokak sokak broşür dağıtımında da her kapıyı çalıyoruz. Bizim çekinecek bir şeyimiz yok, söyleyecek çok şeylerimiz var. Bozüyük'te çoğunlukta güzel karşılanıyoruz. Tabi nadir de olsa olumsuz tepkilerde var. Ama şimdiye kadar kötü bir şey ile karşılaşmadık.

17837841_10210658563675110_1213233986_o.jpg
“Evet, çıktığında ülkemiz koşarak ilerleyecek”
Referandum için yapılan çalışmalarda, halka anayasa maddelerinin ne anlama geldiğini ve referandumdan sonra neler olacağını anlatıyoruz. Evet, çıkarsa Türkiye'nin hızla ilerleyeceğini söylüyoruz. 18 maddelik anayasa değişikliği teklifi halka 16 Nisan’da sunulup oylanacak. Teklif Türkiye'nin önünde bir eşik, bu eşiği 'evet' ile atlarsa yurdumuz koşarak ilerleyecek. Ama hayır çıkarsa emeklemeye devam edecek. Bu ne demek, biz bunu gittiğimiz evlerde anlatmaya çalışıyoruz. Halkın % 50+1 güvenini kazanıp, oyunu alan tek aday Cumhurbaşkanımız meclise ve milletine karşı yetkili ama sorumsuz olmaktan her türlü suçtan yargılanabilir olmaya ve çift başlı olan bir sistemde geçtiğimiz dönemlerde iki liderin anlaşamadığı zamanlarda memleketi ekonomiye, istikrara ne kadar zarar verdiğini anlatıyoruz. Gençlerimize güvendiğimizi, bu güvenimizi 15 Temmuz hain darbe girişiminde gençlerin sokaklara çıkarak daha da pekiştirdiğini gördük. Yurdumuz da 18-25 arası 9 Milyon gencin olduğu ve mecliste onlarında temsil edildiği genç beyinlerin düşüncelerin olması gerektiğini ve seçme hakkı olan bir bireyin seçilebilme hakkının verilmesi gerektiğini dile getiriyoruz. Baştan bu maddeye karşı olanlar konuştukça bize hak veriyorlar. İnsanlar bir de tek adamın her yetkiye sahip sorumsuz olacağına inanmışlar. Burada hanımlara Cumhurbaşkanının yetkili ama sorumsuz olduğunu, yeni teklifte de Cumhurbaşkanı'nın meclisin yarısının oyuyla her suçtan yargılanabileceğini anlatıyoruz" dedi.
17842174_10210658562515081_86378060_n.jpg

Bu haber toplam 4936 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.