AK PARTİ’DE ADAYLAR BELİRLENİYOR

AK PARTİ’DE ADAYLAR BELİRLENİYOR

AK Parti’de, belde ve ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesine yönelik çalışmaların son aşamaya geldiği öğrenildi.Siyasi kulislerden gelen...

A+A-

AK Parti’de, belde ve ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesine yönelik çalışmaların son aşamaya geldiği öğrenildi.

Siyasi kulislerden gelen bilgilere göre, genel merkez bazında devam eden aday belirleme çalışmalarının üst komisyona geldiği ve nihai kararın verilmek üzere olduğu belirtildi.

İl milletvekili ve il başkanının çalışmalarını tamamlayarak görüşlerini genel merkeze bildirdiği, üst komisyonun çalışmasını tamamladıktan sonra dosyaların AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın masasına geleceği ifade edildi.

Bu bağlamda; Milletvekili Selim Yağcı’nın Bayırköy ve Vezirhan belediye başkan adayları ile yaptığı görüşme sürecin sonuna gelindiği şeklinde yorumlanırken, görüşmelerin ilçe aday adayları ile devam edeceği kaydedildi.

SÜREÇ NEDEN BU KADAR UZADI?

İlçe ve belde adaylarının belirlenmesine ilişkin sürecin uzamasıyla ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı.

İddialara göre, AK Parti Genel Merkezi’nce nüfusu 30 binin altındaki ilçe ve beldeler için genel merkez görüşmelerine gerek kalmadan adayların belirlenmesi yönünde kadar alındı. Ancak bazı mevcut belediye başkanlarının aday gösterilmemeleri durumunda partiye karşı ayak direme çabalarına girdiği ve teşkilatlar içerisinde ayrılıklar oluşması sebebiyle genel merkezin devreye girdiği öne sürüldü.

Genel merkezin tüm bilgi ve veriler ışığında çalışmaları kendi bünyesinde yürütmeye başlamasından dolayı adayların belirlenmesi için belirlenen takvimde gecikme yaşandığı iddia edildi.

PEKİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Gelinen süreçte, AK Parti’ye yakın çevrelerin ifadelerine göre, adaylar en geç 10-15 Ocak tarihleri arasında netlik kazanacak.

Bu haber toplam 2664 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.