MUZAFFER TEKELİOĞLU

MUZAFFER TEKELİOĞLU

Ana başta taç imiş, her derde ilaç imiş, Bir evlat pir olsa da anaya muhtaç imiş

A+A-

Ana başta taç imiş, her derde ilaç imiş,

Bir evlat pir olsa da anaya muhtaç imiş.

Bizlerin dünyaya gelmesine vesile olan dokuz ay boyunca karnında taşıyan, uykusunu terk eden, bizleri doyurmadan kendisi bir lokma ekmek bile yemeyen eli öpülesi analarımızı sadece anneler gününde değil her gün hatırlamamamız gerekiyor. Onlar bize yıllarca kol kanat gerdiler. Evlensek te, çocuk sahibi olsak ta, hatta torunlarımız olsa da biz düşünmeden edemezler. Onların gözünde biz her zaman çocuğuz. Karnımızı aç mı ya da tok mu olduğunu, kış günlerinde üşümememiz için paltomuzu giyip, giymediğimizi sorarlar.

Sevgili Peygamberimizin: “Cennet, annelerin ayakları altındadır” kutlu sözü bu konuda her şeyi açık bir biçimde belirtir. Annelerimiz cennetle birlikte anılır.
Onu mutlu kılmak, sevmek, onun isteklerini yerine getirmek... Öte dünyanın en güzel ödülü olan cenneti, ancak annemizi hoşnut etmekle kazanırız.
Yalnız öte dünyada değil, bu dünyada da cennet mutluluğuna ulaşmak yine elimizde: Yüreklerimizdeki anne sevgisini; sözlerimizle ve davranışlarımızla her gün daha da büyüterek, gerçek ve sonsuz mutluluğu yakalamak…

Çocuk, babasından aldığı harçlığı vaktinden önce bitirmiş ve günlerdir istediği top için yeterli parayı biriktirememişti. Birkaç hafta sonra yaz tatiline girecek olması, onu bu konuda endişelendirip yeni kaynaklar aramaya sevk ediyordu. Evlerine gelen son aylık dergide “Her hizmetin bir ücret karşılığında olduğunu okuyunca, sevinçle havaya sıçradı. Buna göre, ailesine yaptığı yardımların da bir karşılığı olmalıydı. Çocuk bu fikirle harekete geçip gördüğü işlerin listesini çıkardı ve bunların yanına da ücretlerini yazdı. Fırından ekmek almak için 20, çöp dökmek için 10, annesiyle pazara gitmek için 50 lira hiç de fazla sayılmazdı. Aylık toplamı 250 lira tutan listeyi imzalayıp annesinin çantasına koyduğunda, bu akıllıca keşfinden dolayı gözleri parlıyordu. Çocuk, ertesi gün yatağının başucunda 250 lira ile birlikte küçük bir kağıt parçası buldu. Kendi hazırladığı listeye benzeyen ve annesinin imzasını taşıyan kâğıtta: “Seni hayatım pahasına dünyaya getirmenin, yıllarca bezlerini yıkamamın; binbir güçlükle besleyip büyütmenin karşılığı, sadece sevgindir ve yanağından aldığım bir öpücüktür” yazıyordu. “Kazandığın parayı güle güle harca yavrum.”

Annelerimizin kalplerini kırmadan, onların hayır dualarını almak dileğiyle…Tüm annelerimizin anneler günü kutlu olsun.

Bu yazı toplam 3266 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.