‘ANADOLU’NUN RUHUNDA KARDEŞLİK VAR’

‘ANADOLU’NUN RUHUNDA KARDEŞLİK VAR’

Vali Tahir Büyükakın, Ardahan’dan ilimize gelen 90 kişilik öğrenci grubunun karşılandığın törende konuştu.Ülkemizin teminatı genç nesillere önemli...

A+A-

Vali Tahir Büyükakın, Ardahan’dan ilimize gelen 90 kişilik öğrenci grubunun karşılandığın törende konuştu.
Ülkemizin teminatı genç nesillere önemli mesajlar veren Vali Büyükakın, Anadolu ruhundan bahsetti. Anadolu’nun dünyada eşi benzeri olmayan bir coğrafyaya ve ruha sahip olduğuna dikkat çeken Büyükakın, “Anadolu’nun ruhunda barış var, kardeşlik var” ifadelerini kullandı.

anadolunun-ruhunda-kardeslik-var4-(1).jpg
İçişleri Bakanlığınca yürütülen ''Biz Anadoluyuz Projesi'' kapsamında Ardahan'dan ilimize gelen 90 öğrenci, Bilecik Valiliği önünde düzenlenen törenle karşılandı. Öğrenciler arasından oluşturulan heyet, Vali Tahir Büyükakın’ı makamında ziyaret etti. Vali Büyükakın, öğrenciler ile yakından ilgilendi.
Ardahan ile Bilecik arasında gönül köprüsü oluşturan proje kapsamında ilimize gelen öğrencilere hitap eden Vali Tahir Büyükakın, önemli mesajlar verdi. Halk oyunları gösterisinin ardından konuşan Vali Büyükakın, projenin amacından şu sözlerle bahsetti:
“Biz Anadoluyuz Projesi’nin maksadı güzel Türkiye’mizin dört bir yanından güzel dostluklar kurmak için öğrencilerimizi buluşturmak, onları bir araya getirmek, Doğu’daki illerimiz ile Batı’daki illerimiz arasında köprüler kurmak. Kardeşlik köprülerini yeniden onarmak, barışın ve kardeşliğin tohumlarını yeniden ekmek, yeşertmek. Güçlü Türkiye’nin geleceğini hep birlikte hazırlamak” dedi.

anadolunun-ruhunda-kardeslik-var2-(1).jpg
Biz Anadoluyuz Projesi çerçevesinde kurulan dostlukların yıllar sonra inanılmaz anılara dönüşeceğini söyleyen Büyükakın, “Gittiğinizde burada gezdiğiniz yerleri anlatacaksınız elbette ama buradaki kardeşlik hikayelerini de anlatın. Belki şimdi farkında değilsiniz ama bundan 30 yıl sonra Bilecik’te bir dostunuzun olması ayrı bir güzellik olacak. Bu projenin çocukları 30 yıl sonra bir araya geldiklerinde inanılmaz anılar olacak” ifadelerini kullandı.
Vali Büyükakın, geleceğimizin teminatı genç nesillere Anadolu ruhunu anlatarak devam ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Anadolu, dünyanın birçok coğrafyasında karşılığı ve eşi bulunamayacak bir yer. Anadolu, bin yıllık barışın, kardeşliğin ruhu. Anadolu’nun ruhunda barış var, kardeşlik var. Anadolu’nun ruhunda başka ülkelerin kaynaklarını sömürmek yok. Gözyaşlarını, kanlarını dökmek yok. Anadolu insanı başka bir yere gittiğinde barış ve kardeşlik için gitmiş.
Bu ülke çok daha güzellerin layık, çok daha iyilerini başaracak. Hayatının 15 yılı üniversitede geçmiş bir eğitimci olarak ülkelerin gelişmişliklerine dair araştırmalar yapmış biri olarak söylüyorum; Önümüzdeki süreç Türkiye’nin çok hızlı bir şekilde yükselme süreci olacak. Türkiye, önümüzdeki yıllarda önce dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisinin içine girecek ondan sonra da ilk 5’e girecek şekilde hızlı bir şekilde büyüyecek. Bu Türkiye’yi sizler inşa edeceksiniz. Sizlere inancımız gerçekten büyük. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi bu Cumhuriyet sizlere emanet. Bu ülke sizlere emanet. İnşallah geleceğin güçl ve büyük Türkiye’sini sizler inşa edeceksiniz. Sizlere güveniyoruz” dedi.
Vali Büyükakın’ın konuşmasının ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.  dsc_4287-(1).jpg

Bu haber toplam 1747 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.