ARTIK YASAKLANIYOR

ARTIK YASAKLANIYOR

Kahvehanelerin kaldırımlara masa ve sandalye koymaları yasaklanıyorBozüyük Belediyesi'nce alınan karar gereği Ramazan ayının başlamasıyla birlikte kahvehanelerin...

A+A-

Kahvehanelerin kaldırımlara masa ve sandalye koymaları yasaklanıyor

Bozüyük Belediyesi'nce alınan karar gereği Ramazan ayının başlamasıyla birlikte kahvehanelerin kaldırımlara masa ve sandalye koymaları yasaklanıyor. Yeni uygulama 27 Mayıs tarihinden itibaren yürürlüğe giriyor.

Bayanlardan gelen şikâyetleri dikkate alan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, oldukça radikal bir karara imza attı. Bayanların rahatsızlığını ortadan kaldırmak için harekete geçen Başkan Bakıcı, alınan kararı kahvehanecilere de tebliğ ettirdi.

Yeni Bozüyük Gazetesi, Sakarya Gazetesi ve Osmaneli Haber gazetesi ile birlikte ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz “Belediye Çalışmalarından Memnun musunuz?” başlıklı röportajımızın ardından basın masası programına konuk olan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, programda önemli açıklamalara yer verdi. Bu önemli açıklamalardan biri de 27 Mayıs tarihinden itibaren kahvehanelerin kaldırımlara masa ve sandalye koyamayacak olmalarıydı.   

Belediye Başkanı Fatih Bakıcı bu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz hafta bayanlarımızdan gelen şikayetler üzerine bir karar aldım ve zabıtadan bir evrak gönderdim. Kahvehanelerin artık sandalyelerini masalarını kaldırıma çıkarmalarına izin verilmeyecek. 27 Mayıs itibari ile hiçbir kahvenin önünde masa sandalye olmayacak. Bu konuyla ilgili bize bayanlardan çok büyük bir talep geldi. Ben siyasetçiyim ve kahvehaneler açısından bunun sıkıntı olacağını bilen birisiyim ama bu konuda bayanların sıkıntısını görünce böyle bir karar almak zorunda kalarak kendilerine tebliğ ettik” dedi.

Alınan bu karar taraflı tarafsız, bayan erkek herkes tarafından takdirle karşılandı. Haberin ardından gelen yorumlar kararın doğruluğunu tasdikler nitelikteydi. Ayrıca gelen diğer yorumlarda vatandaşlar, kahvehane önlerine bırakılan sandalyeler kadar inşaat firmalarının inşaat çalışmaları sırasında kaldırım ve yolları işgal etmeleriyle ilgili de bir düzenleme yapılmasını talep ettiler. Yine kaldırımlara eşya ve ürünlerini çıkaran diğer esnaflarla ilgili olarak bir tedbir alınması gerektiğinin de altını çizdiler.

18492330_10155135987196832_27463245_n.jpg

Bu haber toplam 3856 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.