AVRUPA 3.SÜ ROBOTİK TAKIMI PROJE ÇALIŞMALARI İÇİN ECZACIBAŞI’NDAYDI

AVRUPA 3.SÜ ROBOTİK TAKIMI PROJE ÇALIŞMALARI İÇİN ECZACIBAŞI’NDAYDI

21-25 Haziran 2017 tarihleri arasında 42 ülkeden 93 takımın katılımı ile İngiltere’nin Bath şehrinde gerçekleştirilen FLL ( First Lego League )...

A+A-

21-25 Haziran 2017 tarihleri arasında 42 ülkeden 93 takımın katılımı ile İngiltere’nin Bath şehrinde gerçekleştirilen FLL ( First Lego League ) Uluslararası Açık Şampiyonası’na katılarak PROJECT PRESENTATION ( PROJE SUNUM ) alanında Avrupa 3.lüğü kupasını kazanan ve ülkemize büyük bir gurur yaşatan FMV Özel Erenköy Işıkortaokulu  Jr.Roboformers Lego Robotik takımı 9 Aralık Cumartesi günü Eczacıbaşı Vitra – Artema’ ya gözlem ve inceleme gezisi düzenledi. Cumartesi sabah hızlı tren ile Bozüyük’e gelen lego robotik takımı öncelikle Vitra İnovasyon Merkezi’ni gezdi.

ar.jpg

 Ardından bu sene katılacakları yarışma için tasarladıkları “tasarruflu musluk” projelerini inovasyon merkezindeki mühendisler ile paylaştılar. Vitra–Artema ürün geliştirme müdürü S.Vedat Sarıgöl ile yaptıkları görüşmeler sonucunda “tasarruflu musluk” projesini beraber geliştirilmesi konusunda karar aldılar. Bundan sonraki süreçte proje basamakları öğrenciler ile Vitra-Artema arasındaki görüşmeler ile tamamlanacak. S.Vedat Sarıgöl öğrencilerle gerçekleştirilen görüşme hakkında “Bu yaştaki öğrencilerin insanlığı ilgilendiren konularda çalışmalar yapması, hem ülkemiz hem de insanlık için çok anlamlı adımlar. Böyle öğrenciler olduğunu görmek geleceğimiz adına bizleri umutlandırıyor. Öğrencilerin bizlerle paylaşmış olduğu proje daha önce farklı şekillerde uyguladığımız bir çözüm ile ilgili ancak öğrencilerimizin bakış açısı da özgün diyebileceğimiz nitelikte. Projenin tamamlanması için öğrenciler ile birlikte çalışacağız. Hatta önümüzdeki günlerde öğrencilerimizi ziyaret etmek için İstanbul’daki okullarına gideceğim. Projeleri çok güzel başarılı olacaklarına inanıyorum” dedi.

asd.jpg
Öğrenciler inovasyon merkezindeki görüşmelerinin ardından Vitra- Artema Fabrika Direktörü Sayın Oktay Pehlevan ile bir araya gelerek Artema fabrikasındaki üretim bölümlerini ziyaret ettiler. Öğrenciler Oktay Pehlevan’ın verdiği bilgiler doğrultusunda tüm fabrikayı inceleyerek bir musluğun üretim aşamalarının tamamına şahit oldular. Hatta öğrenciler montaj bölümünde kısa bir montaj çalışması yapma imkânı buldular. Sayın Oktay Pehlevan “ Öğrencilerimiz İstanbul’dan buraya kadar bizi ziyaret etmeye gelmişler. Onlara deneyimlerinin anlamlı olmasını sağlayacak bir gün yaşatmaya çalıştık. Bizler için de keyifli bir gündü. Öğrencilerin bu yaşta bu konular ile ilgilenmesi bizleri de çok mutlu ettiler. Onlar geleceğin mühendisleri onlara tam bir fabrika deneyimi yaşattık. Onlara bu sene katılacakları turnuvada başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
FMV Özel Erenköy Işık Ortaokulu öğrencileri “Bu kadar köklü bir kurumun projemize destek vermesinden dolayı çok mutluyuz. Sayın Oktay Pehlevan ve Sayın Vedat Sarıgöl hayallerimizi gerçek yaptılar. Hem projemizi anlatma fırsatı bulduk hem de bir musluğun hangi aşamalardan geçerek evlerimize kadar ulaştığına şahit olduk. Bize ve fikirlerimize bu kadar değer verilmesi bizi çok onurlandırdı. Geleceğe yatırım yapmanın güzel bir örneğini gösteren Sayın Oktay Pehlevan ve Sayın Vedat Sarıgöl çok teşekkür ederiz. Eminiz ki bugün elde ettiğimiz deneyimler hayatımız boyunca aklımızdan çıkmayacaktır. Bu gün elde ettiğimiz fikir ve deneyimler ile katılacağımız turnuvada başarılı olacağımızdan eminiz. “ diyerek gezi hakkındaki duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

aw.jpg

Bu haber toplam 6411 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum