BAKKALCIOĞLU İKİ AYINI DEĞERLENDİRDİ

BAKKALCIOĞLU İKİ AYINI DEĞERLENDİRDİ

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, 31 Mart'ta göreve gelmesinin ardından yaptıkları çalışmaları basın mensuplarıyla paylaştı....

A+A-

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, 31 Mart'ta göreve gelmesinin ardından yaptıkları çalışmaları basın mensuplarıyla paylaştı. Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve birim müdürlerinin de katıldığı basın toplantısında konuşan Başkan Bakkalcıoğlu, 2 aylık çalışmalarını değerlendirdi. 
Belediyedeki yönetim şemasının netleştiğini buna istinaden 4 başkan yardımcısı, 16 birim müdürlüğü ile Bozüyük'e hizmet edeceklerini kaydeden Bakkalcıoğlu, Ali Şahinoğlu, Mahmut Fındık, Mehmet Ali Karasu ve İsmail Sağıroğlu'nun Belediye Başkan Yardımcısı olduğunu söyledi. 
Mahalle konaklarındaki tüm tarifelerde %50 indirim yapılacağını, konunun belediye meclisinde görüşüldüğünü anlatan Başkan Bakkalcıoğlu ayrıca ücretsiz su konusunda da açıklamalarda bulundu. Seçim öncesinde ücretsiz su vaadinde bulunduğunu hatırlatan Bakkalcıoğlu, bu vaadin sonbahar aylarında başlayacağını söyledi. Su sayaçları konusunda sıkıntılar meydana geldiğini belirten Bakkalcıoğlu, Ağustos ayı meclis toplantısında yeni su tarifelerini ve uygulamayı belirleyeceklerini kaydetti. 
Aile sigortası uygulamasında da yönetmelik çalışmalarının yapıldığını, bu uygulamadan yararlanacak aileleri de büyük oranda belirlediklerini ifade eden Başkan Bakkalcıoğlu daha sonra Ramazan ayında verilen iftar yemekleriyle ilgili konuştu. Bakkalcıoğlu, Ramazan ayı boyunca her akşam 650-800 kişi arasında hayırseverler ile sanayiciler tarafından iftar yemeği verildiğini söyledi. 
Bozüyük Belediyesinin tam olarak evrak kayıt sistemine geçtiğini ifade eden Bakkalcıoğlu, geçmiş dönemde bazı evrakların başvuru numarasız şekilde müdürlüklerde beklediğini, artık bu durumun ortadan kalktığını, her dilekçenin kayıt altına alındığını söyledi. 

basin-(9).jpg
Bakkalcıoğlu ayrıca T plaka konusunda da konuştu. T plakası konusunda da çalışmanın komisyonda olduğunu ifade eden Bakkalcıoğlu, Bozüyük'teki taksi sayısını aldıklarını çalışmaların sürdüğünü söyledi. 
Otopark konusunda da boş arazileri değerlendirdiklerini, Belediye Binası altında bulunan otoparkı ise kısa zaman sonra faaliyete geçireceklerini söyleyen Başkan Bakkalcıoğlu, eski kaymakam konağı arkasındaki arazide çok katlı otopark yapmak için girişimlere başladıklarını kaydetti. 
Çok sayıda kamulaştırma çalışmalarında sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Başkan Bakkalcıoğlu, yeni hastane yerinin kamulaştırılması için bankalardan 2 milyon kredi çekilip, sağlık bakanlığına verilmesinin yanlış olduğunu vurguladı.
18 uygulaması ile kentsel dönüşüm uygulamalarında da sıkıntılar yaşandığını anlatan Bakkalcıoğlu, kesinleşmiş kararlarla ilgili yapacak birşey olmadığını fakat bundan sonrakiler için gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi. 
41 adet kayıp telefonla ilgili de konuşan Başkan Bakkalcıoğlu, savcılığa gereken müracaatların yapıldığını fakat daha sonradan 10 adet daha kayıp telefonun çıktığını belirterek konuyu takip ettiklerini belirtti. 
Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, TEDES'lerle ilgili de konuştu. Bozüyük Belediyesi'nin TEDES'lerle ilgili önceden bir firmayla anlaşma yaptığını, bu firmaya %30'luk TEDES gelirinin %25'ini verdiğini %5'lik kısmı ise belediyeye pay olarak alındığını söyledi. Bu durumun adil olmadığını söyleyen Başkan Bakkalcıoğlu, firmayla görüşüldüğünü ve %15-%15 şeklinde yeni düzenleme yapılması için öneride bulunduklarını kaydetti. Firmanın ise %20-%10 şeklinde tekliflerinin olduğunu söyleyen Bakkalcıoğlu konuyla ilgili görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.
Bozüyük Belediyesinde 475 çalışanın olduğunu, bunların 235 tanesinin taşerondan belediyeye geçen işçi, 100 tanesinin kadrolu diğer 100 tanesinin ise memur olduğunu kaydeden Bakkalcıoğlu, bugüne kadar kimseyi işten çıkarmadıklarını fakat kendi isteği ile istifa edenlerin olduğunu söyledi. 
İş-Kur'dan gelen ve belediye bünyesinde sahada çalışan 40 kişinin 14 Haziran'da çalışma sürelerinin dolduğunu hatırlatan Başkan Bakkalcıoğlu, konuyla ilgili İş-Kur'dan tekrar işçi desteği istediklerini fakat cevap alamadıklarını söyledi. Bu durum karşısında ise sahada aksaklık olmaması adına taşerondan belediyeye geçen 235 işçi arasından 40 tanesinin sahaya çıkacağını ifade eden Bakkalcıoğlu, İş-Kur'un her yıl verdiği işçi desteğini bu sene vermediğini bu durum karşısında ise üzüntü duyduğunu kaydetti.
Bozüyük Stadının ise ilçeye yakışmayan bir vaziyette atıl şekilde durduğunu anlatan Bakkalcıoğlu, stadyumun depreme dayanıklılığı konusunda yeniden raporlanmasını isteyeceklerini bu konuda da gerekli yazışmaların yapılacağını söyledi.


Bu haber toplam 2605 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum