BALKAN ŞAMPİYONU OLDU

BALKAN ŞAMPİYONU OLDU

Edirne’de yapılan Balkan Şampiyonasına katılan Dodurga Spor Kulübü sporcusu ve Bozüyük Halk Eğitim Merkezi kusiyeri Ceren Tuna Balkan şampiyonu,  Ayşe...

A+A-

Edirne’de yapılan Balkan Şampiyonasına katılan Dodurga Spor Kulübü sporcusu ve Bozüyük Halk Eğitim Merkezi kusiyeri Ceren Tuna Balkan şampiyonu,  Ayşe Karaca da Balkan ikincisi olarak Bozüyük’ün gururu oldular.
19. Balkan Taekwondo Şampiyonası 10-12 Kasım tarihleri arasında Edirne’de Trakya Üniversitesi 75. Yıl Spor Salonu’nda yapıldı. Dünya ve Avrupa şampiyonasından sonraki en önemli turnuva olan Balkan Şampiyonası’nda 8 Ülkeden 500’den fazla sporcu yarışırken şampiyonaya katılan ülkeler arasında  Türkiye, Kosova, Bosna Hersek, Sırbistan, Makedonya, Arnavutluk, Bulgaristan ve Romanya yer aldı. 59 kg Yıldız Bayanlarda Ceren Tuna 3 rakibini farklı şekilde yenerek Balkan Şampiyonu oldu. Çeyrek finalde Bosna Hersek’li rakibini 13-2, yarı finalde Türk rakibini 19-1, finalde ise Sırp rakibini 15-4 gibi farklı skorlarla yenmeyi başardı. 42 kg Genç Bayanlarda ise Ayşe Karaca Balkan ikincisi oldu. Çeyrek finale tur atladı. Yarı finalde Türk rakibini 26-5 sayı nakavtıyla yendi. Finalde ise yine bir Türkle karşılaştı ve bu maçtan son saniyede yediği tekmeyle 12-11 mağlup ayrılarak Balkan ikinciliğini elde etti.Türkiye bu turnuvayı Takım halinde yıldız, genç ve büyükler klasmanında şampiyon olarak tamamlarken Balkan Şampiyonu Ceren ve Balkan ikincisi Karaca’nın elde ettikleri bu başarılar Bozüyük’te sevinçle karşılandı. Bozüyük’ü, Bilecik’i ve Türkiye’yi başarı ile temsil eden Dodurga Spor Kulübü sporcuları Ceren ve Karaca Bozüyük’ün gururu oldular. Belediye Başkanı Selim Tuna, başarılarından dolayı Ceren Tuna ve Ayşe Karaca'yı tebrik ederken emeği geçen herkese teşekkür etti.

bozuyuklu-ceren-tuna-balkan-sampiyonu-oldu-1.jpeg


Bu haber toplam 3534 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.