BAŞKAN BAKICI, “KENDİNİZLE ÇELİŞİYORSUNUZ”

BAŞKAN BAKICI, “KENDİNİZLE ÇELİŞİYORSUNUZ”

Bozüyük Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Fatih Bakıcı başkanlığında gerçekleştirildi. 4 gündem maddesi ile...

A+A-

Bozüyük Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Fatih Bakıcı başkanlığında gerçekleştirildi. 4 gündem maddesi ile yapılan toplantının ana gündem maddelerini Kapalı Pazaryeri ve Cemalettin Köklü parkının yapım işi için gerekli finansman sağlanması amacıyla istenilen borçlanma yetkileri oluşturdu. Kapalı Pazaryeri için istenilen borçlanma yetkisi oybirliği ile kabul edilirken Cemalettin Köklü Parkı için istenilen borçlanma yetkisine MHP grubu destek vermedi. Belediye Başkanı Fatih Bakıcı Şubat ayı meclis toplantısında proje bazlı borçlanmalara destek vereceğini açıklayan MHP grubunun bugün verdikleri karar sonrasında kendileriyle çeliştiklerini ve sözlerinde durmadıklarını söyledi.

unnamed-(6)-017.jpg

Şubat ayı meclis toplantısında genel anlamdaki bir borçlanmaya karşı çıkan ve proje bazlı borçlanmaya destek vereceklerini açıklayan MHP grubu Cemalettin Köklü Parkı için istenilen borçlanma yetkisine destek vermedi. Yapılan oylamada AK Parti ve CHP grubunun oyları ile borçlanma yetkisi kabul edildi. MHP grubu oyunu red yönünde kullandı. Belediye Başkanı Fatih Bakıcı Şubat ayı meclis toplantısında proje bazlı borçlanmalara destek vereceğini açıklayan MHP grubunun bu kararıyla kendisiyle çeliştiğini ve sözünde durmadığını söyledi. MHP grubu adına meclis üyesi İsmet Ülken ise bu tarz küçük projelerin borçlanmadan belediyenin kendi öz kaynakları ile yapılabileceğini düşündükleri için destek vermediklerini açıkladı.

İlk gündem maddesinde 2016 yılına ait bütçe gelir ve gider kesin hesabı ile Belediye Taşınır Mal Hesabına ilişkin çalışmalar 5393 sayılı Belediye Kanununun 64. maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 40. maddesi gereğince encümence görüşülmüş olup, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18. maddesinin b bendine istinaden görüşülmesi yapıldı. Yapılan görüşmelerde Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, bütçe kesin hesaplarıyla ilgili konunun plan bütçe komisyonuna sevk edilerek toplantıya verilecek 15 dakikalık ara sonrasında karara bağlanmasını talep etti. CHP grubu konunun teknik bir konu olması hasebiyle 2. Bir bileşim yapılmasını talep etti. Yapılan oylamada CHP’nin önerisi reddedilirken konunun 15 dakika ara verilerek komisyonca görüşülmesi ve sonrasında karara bağlanması oy çokluğu ile kabul edildi. Verilen aranın ardından plan ve bütçe komisyonunun bütçe gelir, gider kesin hesabı ve taşınır mal hesabı konusu komisyonun kararı doğrultusunda oy çokluğu ile kabul edildi.  Fen İşleri Müdürlüğünün 24.04.2017 tarih ve 463 sayılı yazısına istinaden; Fen İşleri Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılarak yapımına başlanılan, kapalı pazaryeri yapımında kullanılmak üzere KDV dahil 10.552.740,00 TL krediye ihtiyaç duyulmaktadır. Ancak borçlanılacak tutar 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 68.maddesinin 1.fıkrasının (e) bendindeki, en son kesinleşmiş bütçe gelirimizin, 213 sayılı V.U.Kanunu’na göre belirlenecek yeniden değerleme oranıyla artırılan miktarın % 10’unu geçtiği için Meclis kararı ve İçişleri Bakanlığı’nın onayını gerektirdiğinden,  Belediyenin söz konusu işin finansmanında kullanılmak üzere 10.552.740,00 TL tutarında kredi kullanması konusunda karar alınmak üzere yazımızın belediye meclisine havalesini ve kararın müteakip İçişleri Bakanlığı’ndan izin alınmasını, yurtiçi ve yurtdışı bankalar, fonlar, kredi kuruluşları v.b. finans kurumlarından bağış, hibe, borçlanma ve proje kredileri için görüşmeler ve anlaşmalar yapılması konusunda Belediye Başkanına yetki verilmesi hususunun görüşülmesi yapılarak oy birliği ile borçlanma yetkisi verildi.

Son olarak Belediye İmar Komisyonuna sevk edilen konuların görüşülmesi yapıldı. Komisyonun ek süre talep ettiği adliye lojmanlarının yapılacağı alandaki imar değişikliği ile ilgili Cuma günü 2. Bileşim yapılmasına karar verildi.

unnamed-041.jpg

Bu haber toplam 4930 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum