BAŞKAN BAKICI KURTULUŞA SAHİP ÇIKTI

BAŞKAN BAKICI KURTULUŞA SAHİP ÇIKTI

 Bozüyük'ün düşman işgalinden kurtulduğu gün olan 4 Eylül'ün 95. Yıldönümü Bozüyük Belediyesi tarafından yapılacak olan etkinlikler ile anılacak. Son...

A+A-

 

Bozüyük'ün düşman işgalinden kurtulduğu gün olan 4 Eylül'ün 95. Yıldönümü Bozüyük Belediyesi tarafından yapılacak olan etkinlikler ile anılacak. Son meclis toplantısında muhalefetin bütçe aktarımına karşı çıkması sonrasında Başkan Bakıcı, 4 Eylül etkinliklerinin gerçekleştirilemeyeceğini söylemişti. Muhalefetin bu tavrına rağmen yaptığı hamlelerle kurtuluş günü etkinliklerinin yapılması için çaba harcayan Başkan Bakıcı kurtuluş gününe sahip çıktı. Bozüyük’ün düşman işgalinden kurtuluşun yıl dönümü olan 4 Eylül’de kurtuluş günü etkinliklerinin her zamanki coşkuyla gerçekleştirileceği belirtildi.

Bozüyük'ün düşman işgalinden kurtulduğu gün olan ve her yıl yapılan çeşitli etkinlikler ile kutlanan 4 Eylül Kurtuluş Günü etkinlikleri Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'nın konuya verdiği büyük önem ve kentin tarihindeki dönüm noktalarından biri olması nedeni ile bu yılda coşkuyla kutlanacak.

Bozüyük'ün tarihi önemini vurgulamak ve bu kutlu geçmişin yeni nesillere aktarılması ve öğretilmesi hususunda Bozüyük'ün benliği için son derece önemli olan Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi'nin kurulmasını sağlayan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı bu kez de Bozüyük'ün kurtuluş günü etkinliklerinin yapılması ve anma törenlerinin gerçekleştirilmesinde büyük rol oynadı. 

Konu İle ilgili olarak Belediye Başkanı Fatih Bakıcı; "4 Eylül 1922 tarihi yalnızca Bozüyük'ün tarihi için değil, Viyana'dan başlayan geri çekilmenin durduğu gün olması nedeni ile Türk tarihi içinde büyük ve önemli bir gündür. Nice kahramanlıkların yaşandığı ve düşmanın bir daha geri dönmemek üzere ülke topraklarımızdan çıkarıldığı Büyük Taarruzun en önemli aşamalarından biri olan 4 Eylül tarihi; bizlerin asla unutmaması gereken şanlı bir zaferdir. Bu nedenle Bozüyük Belediyesi olarak bu kutlu günün yıldönümünde çeşitli etkinlikler ile anma törenlerimizi gerçekleştireceğiz" dedi. 

4 Eylül Kurtuluş Günü anma törenleri ve etkinlikleri Pazartesi günü Saat 10:00'da Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan Çelenk Koyma töreni ile başlarken, kutlamalar akşam Saat 20:30'da Yeşilkent Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Parkı Amfi Tiyatrosunda düzenlenecek ünlü şarkıcı Berkay Konseri ve çeşitli sahne showları ile devam edecek.

Hayata geçirdiği projeler ve gerçekleştirdiği etkinlikler ile ulusal basında ilklerin belediyesi olarak sıkça yer alan Bozüyük Belediyesi bu yıl yapılacak olan kurtuluş günü etkinlikleri ile Kamuoyunda adından çok söz ettirecek.

4-eylul-torenleri-1-(1).jpg

Bu haber toplam 3769 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum