BAŞKAN BAKICI'DAN MÜJDE

BAŞKAN BAKICI'DAN MÜJDE

Bozüyük Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın başkanlığında yapıldı. Metristepe Kültür Merkezi meclis...

A+A-

Bozüyük Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın başkanlığında yapıldı. Metristepe Kültür Merkezi meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen Ekim ayı olağan meclis toplantısında 6 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantının sonunda konuşan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı Bozüyük’e yapılacak yeni hastane yerinin yer tesliminin yapıldığını belirterek “Rabbim inşallah hep birlikte oranın temelini atmayı bizlere nasip etsin” dedi.
Gündemin ilk maddesinde yer alan; Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün ödenek ihtiyacının diğer müdürlüklerde bulunan ve cari yıl içerisinde harcanmayacağı düşünülen harcama kalemlerinden alınarak 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18.maddesi ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36 maddesine göre aktarma yapılması konusu görüşülerek ödenek aktarımı oy birliği ile kabul edildi. Ardından gündemin 2. maddesinde yer alan “6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 6/3. maddesine, Türk Borçlar Kanunun düzenlenme amacına ve temel tüketici haklarına uygunluğun sağlanması, ayrıca belediye hizmetlerinin adaletli ve eşit bir şekilde sunulması amacıyla su sayacı seçiminin (kartlı, ön ödemeli veya mekanik, faturalı, okumalı) abonenin takdirine bırakılmasına,07.12.1994 tarih, 22140 sayılı Resmi gazetede yayımlanan 4054 sayılı Rekabetin korunması hakkında kanun gereği, kartlı su sayacı sağlayan firmalar arasındaki rekabeti engelleyici, bozucu veya kısıtlayıcı anlaşma, karar ve uygulamaları ve piyasaya hakim olan teşebbüslerin bu hakimiyetlerini kötüye kullanmalarını önlemek ve firmalar arası rekabetin önünü açmak amacıyla, istekli kartlı su sayacı sağlayıcısı firmalarla yetkilendirme sözleşmesi yapma yetkisinin Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ ya verilmesi konusu” görüşülerek yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

bsk--ekim-ayi-meclis-topl--7.jpg

Daha sonra gündemin 3. Maddesinde yer alan “5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (n) fıkrasına ve 21.09.2018 ve E.2324 sayılı Bozüyük Kaymakamlığı İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü yazısı ekinde sunulan Kıymet Ünlü'nün dilekçesine istinaden; 19 Haziran 1991 tarihinde Diyarbakır Dicle'de şehit olan Cengiz Ünlü'nün adının uygun görülen okul, park v.s. yerlere verilmesi talebi” konusu görüşülerek ilgili madde detaylı bir çalışma yapılabilmesi için İmar Komisyonu’na oy birliği ile sevk edildi. Ardından “5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (e) fıkrasına istinaden; İlçemiz Yeni Mahalle, 249 ada 75 nolu parselde Bozüyük Belediyesi adına kayıtlı 236,36 m²'lik taşınmazın veya 249 ada 73 nolu parselde hazine adına kayıtlı taşınmaz ile 249 ada 75 nolu parsellerin tevhidi sonucu oluşabilecek belediyeye ait hissenin, hazineye bedelsiz devir edilmesi talebi” konusu görüşülerek konu oy birliği ile İmar Komisyonu’na sevk edildi. Gündemin 5. Maddesinde ise Belediye İmar Komisyonuna sevk edilen konular görüşülerek İmar Komisyonunun ek süre talebi oy birliği ile kabul edildi.
Toplantının sonunda ise Belediye Başkanı Fatih Bakıcı gündem dışı söz alan CHP’li Meclis Üyeleri Coşkun Aksu, İsmail Yemen ve Mehmet Aytaş’ın sorularını cevaplarken meclis üyeleri ile hastane yeri ile ilgili yeni bir gelişmeyi paylaştı. Başkan Bakıcı yeni hastane yeri ile ilgili olarak “Sağlık Bakanlığı’ndan Bozüyük’te yapılacak hastanemizin yeriyle alakalı olarak inşaatın yapılacağı araziyi teslim almaya geldiler. Şu anda yer teslimi yapıldı. İhalemiz kesinleşti, firmadan teminat mektupları alındı. Rabbim inşallah hep birlikte oranın temelini atmayı bizlere nasip etsin diyorum. Bu konu hepimize, ilimize ve ilçemize hayırlı uğurlu olsun, tekrar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederiz” dedi.

bsk--ekim-ayi-meclis-topl--5.jpg

bsk--ekim-ayi-meclis-topl--6.jpg

Bu haber toplam 2467 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum