BAYRAM HAZIRLIKLARI BAŞLADI

BAYRAM HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Bozüyük’te yaklaşan Kurban bayramı öncesinde kurumların bayram hazırlıkları başladı. Belediye tarafından besiciler ve vatandaşların rahat bir ortamda...

A+A-

Bozüyük’te yaklaşan Kurban bayramı öncesinde kurumların bayram hazırlıkları başladı. Belediye tarafından besiciler ve vatandaşların rahat bir ortamda alışverişlerini yapabilmeleri için hayvan pazarında hazırlıklar tamamlandı. Diğer taraftan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri tarafından da besicilik yapan vatandaşlar ziyaret edilerek hırsızlık olaylarına karşı uyarıldı.

Besiciler hırsızlık olaylarına karşı uyarıldı

Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri yaklaşan kurban bayramı öncesinde besicilik yapan vatandaşlar ziyaret edilerek hırsızlık olaylarına karşı uyarıldı.
Ziyarette besicilere yaşanabilecek hırsızlık olaylarına karşı duyarlı olmaları konusunda bilgiler verildi. Ekipler, besi yerinde gerekli güvenlik tedbirlerinin alınarak kolayca girilebilecek yerlerin tespitinin yapılması ve kapatılması, besi yerinde bulunan hayvanların kilit altında bulundurulması, besi yerinde bulunan hayvanların başında çoban görevlendirilmesi ya da caydırıcı tedbir olarak köpek beslenmesi, besi yerinde gece bekçisi bulundurulması yada gece belirli saatlerde besi yerinin kontrol edilmesi, besi yerine imkan dahilinde alarm sistemi takılması, besi yerinde ve çevresinde aydınlatmanın yeterli olması ve harekete duyarlı lamba taktırılması, çevrede görülen yabancı şahısların ya da otoların en kısa sürede 155 polis imdat telefon hattına bildirilmesi tavsiyesinde bulundular.
Ayrıca kurban satışlarında yapılan para alış verişi esnasında; Banknotun güvenliğinden kuşku duyulduğu taktirde diğer bir banknot ile karşılaştırılması, sahte paranın alınması durumunda, şahsa parayı iade etmeden şahıs eşkal bilgileri, mümkünse kimlik bilgileri hatta otonun plaka bilgileri ve diğer özelliklerin tespit edilmesi, şahsı mümkün mertebede oyalayıp, 155 Polis İmdat Hattını arayarak şahsın yakalanmasının sağlanması noktasında yardımcı olunması istendi.
sam_9900-(1).jpg

Hayvan Pazarında Hazırlıklar Tamamlandı
Bozüyük Belediyesi tarafından her yıl Kurban Bayramı öncesinde kurulan hayvan pazarında hazırlıklar tamamlandı.
Kurban Bayramı öncesinde Bozüyük’ün çevre köylerinden gelen vatandaşlara hizmet veren mezbahadaki hayvan pazarında bakım ve temizlik çalışmaları tamamlanırken, ekipler tarafından kurbanlıkların satışa sunulacağı kısımda düzenleme yaptı. Belirlenen numaralı alanlardaki yerlerini alacak olan kurban satıcıları için her şeyin düşünüldüğü pazarda, yükleme rampası, hayvanların sulanması için çeşmeler ve kesim yapılacak olan mezbaha kısmındaki tüm gereksinimler gözden geçirilerek bakım ve temizlik çalışmaları yapıldı.

749368.jpg

Bozüyük'te Kurban Bayramı Temizliği
Bozüyük Belediyesi tarafından Kurban Bayramında vatandaşların daha temiz ortamlarda rahat bir şekilde ibadetlerini yerine getirebilmeleri amacıyla başlatılan temizlik çalışmaları hız kazandı.
İlçe genelindeki 33 cami ve mescitte detaylı olarak gerçekleştirilen temizlik çalışmaları yapılan planlama çerçevesinde tamamlanacak. Çalışmalar kapsamında ibadethanelerin daha temiz olması için camlar, duvarlar, halılar silinirken ayakkabılıklar ve girişlerde temizleniyor. Cami temizlikleri ile birlikte ilçe genelindeki alt geçit ve duraklarda da sürdürülen temizlik çalışmaları bayrama kadar tamamlanacak.   
İlçe genelindeki temizlik çalışmalarının düzenli aralıklarla devam ettiğini belirten yetkililer “Bozüyük’te her zaman temiz ve sağlıklı bir çevre oluşturmak amacıyla çalışıyoruz. Çalışmaların bayrama kadar tamamlanması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dediler.

887764.jpg

Bu haber toplam 1688 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.