BELEDİYE ŞİRKET KURACAK

BELEDİYE ŞİRKET KURACAK

Bozüyük Belediye Meclisi Şubat ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Fatih Bakıcı başkanlığında gerçekleştirildi. 9 gündem maddesiyle yapılan...

A+A-

Bozüyük Belediye Meclisi Şubat ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Fatih Bakıcı başkanlığında gerçekleştirildi. 9 gündem maddesiyle yapılan toplantıya MHP grubunca sözlü önerge verildi. AK Parti adına Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün cami caddesiyle ilgili talebini gündeme ek önerge olarak sundu. CHP grubu ise meclis toplantısı sonunda gündem dışı söz istedi. Gündemin çoğunluğunu imar konuları oluştururken Bozüyük Belediyesi himayesinde kurulması planlanan Anonim Şirketi konusu da önemli gündem maddelerinden biriydi.

meclis-haber-(2).jpg

Bilecik Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası yönetim kurulu üyesi ve bağımsız denetçi Mustafa Öztürk tarafından belediye himayesinde kurulması planlanan anonim şirket hakkında meclis üyelerine bilgi verilerek meclis üyelerinin soruları cevaplandırıldı. Yapılan görüşmeler sonrasında çalıştırılan personelin işçi statüsünde istihdam edilebilmelerini sağlamak amacıyla yeni bir anonim şirket kurmak için ve bu işle ilgili tüm tasarruflarda bulunmak için Belediye Başkanına oy birliği ile yetki verildi.

İlk gündem maddesinde Bursa BEBKA Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansının açık bulunan 2018 yılı Mali Destek Programları ile 2018 yılı Teknik Destek Programlarına, AB Hibe Programlarına, yurt dışı ülkelerin hibe programları kapsamındaki hibe teklif çağrıları ile Türkiye Cumhuriyeti Bakanlıklarının, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının teşvik kapsamındaki proje karşılığı hibe ve destek programlarına proje sunulmasına ve talebin başarılı olması durumunda faaliyetin uygulanmasına, sunulan faaliyette kurum/kuruluşumuzu temsile, ilzama ve talebe ilişkin belgeleri imzalamaya Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ ya yetki verilmesi konusunun görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

3194 sayılı İmar Kanunun 8.maddesi (b) fıkrasına, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına ve Şeker Petrol Ürünleri - Turizm Taşımacılık San. ve Tic. A.Ş.'nin dilekçesine istinaden; Çarşı Mahalle, 95 ada, 362 ve 363 nolu parsellerde imar planı değişikliği talebi görüşülerek imar komisyonuna sevk edildi.
3194 sayılı İmar Kanunun 8.maddesi (b) fıkrasına, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına istinaden; 44 ve 362 adaların bulunduğu bölgede  imar planı değişikliği talebinin görüşülerek oy birliği ile imar komisyonuna sevk edildi.
meclis-haber-(9)-(2).jpg

3194 sayılı İmar Kanunun 8.maddesi (b) fıkrasına, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına istinaden; 249 ada 73 ve 74 nolu parsellerin bulunduğu bölgede imar planı değişikliği talebi görüşülerek oy birliği ile imar komisyonuna sevk edildi.
3194 sayılı İmar Kanunun 8.maddesi (b) fıkrasına, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına istinaden; İlçemiz Yeni Mahalle, 286 adanın Çerençeli Sokağa cepheli olan kısımlarında imar planı değişikliği talebi görüşülerek oy birliği ile imar komisyonuna sevk edildi.

3194 sayılı İmar Kanunun 8.maddesi (b) fıkrasına, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına istinaden; 243 adanın bulunduğu bölgede imar planı değişikliği talebi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Kasımpaşa Mahallesi 85 ada 731 parselde camii alanında inşa edilecek olan camii ile ilgili plan, proje, yapım, tahsis gibi tüm konularla alakalı olarak gerçek, tüzel kişiler ve tüm kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili her türlü sözleşme, protokol imzalama yetkisinin Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya verilmesi talebi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 3194 sayılı İmar Kanunun 8.maddesi (b) fıkrasına, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına istinaden; Yeni Mahalle, 69 ada 522 nolu parselde kain 11.844,58 m² arsanın bölgenin konumu, yerleşim durumu ve bölgede öngörülen arazi ve arsa kullanım fonksiyonları, kentsel yerleşmelerde nüfus artışı ile beraber konut alanının zaruri ve faydalı bir ihtiyaç olması bununla beraber Çarşı Mahalle, 12 ada 206 parselde spor tesisi inşası yapılacak olması sebepleri ile "spor alanı" ndan "konut alanı 'na   dönüştürülmesi için 69 ada 522 nolu taşınmazın bulunduğu bölgede imar planı değişikliği talebinin görüşülmesi yapılarak oylamaya geçildi. CHP’nin red oyu kullandığı imar değişikliği talebi oy çokluğu ile kabul edildi.meclis-haber-(7).jpg

24/12/2017 tarih ve 30280 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 696 sayılı olağanüstü hal kapsamında bazı düzenlemeler yapılması hakkında kanun hükmünde kararname,       1 Ocak 2018 tarihli ve 30288 sayılı Resmi Gazete yayımlanan kamu kurum ve kuruluşlarında personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı sözleşmeleri kapsamında çalıştırılmakta olan işçilerin sürekli işçi kadrolarına veya mahalli idare şirketlerinde işçi statüsüne geçirilmesine ilişkin 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 ve geçici 24 üncü maddelerinin uygulanmasına dair usul ve esaslar ve ekteki gerekçe raporu doğrultusunda personel çalıştırılmasına dayalı hizmetleri yürütmek ve/veya bu kapsamda personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı yöntemiyle çalıştırılan personelin işçi statüsünde istihdam edilebilmelerini sağlamak amacıyla yeni bir anonim şirket kurmak için ve bu işle ilgili tüm tasarruflarda bulunmak için Belediye Başkanına yetki verilmesi ve bu amaçla tahakkuk edecek katılım payının ödenebilmesi için bütçede tertip açılması hususlarının görüşülmesi yapıldı. Yapılan görüşmeler öncesinde Bilecik Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası yönetim kurulu üyesi ve bağımsız denetçi Mustafa Öztürk tarafından kurulması planlanan Anonim Şirket hakkında meclis üyelerine bilgi verilerek meclis üyelerinin soruları cevaplandırıldı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından talep edilen Cami Caddesi üzerindeki park yasağının kaldırılması talebi meclis gündemine getirilerek oy çokluğu ile imar komisyonuna gönderildi. Ardından MHP grubu tarafından İlçe Tarım Müdürlüğü arkasında yer alan parka Fırat Çakıroğlu isminin verilmesi talep edildi. Başkan Bakıcı tarafından mecliste oylanan önerge oy birliği ile imar komisyonuna sevk edildi. Son olarak CHP grubu adına meclis üyesi Coşkun Aksu söz alarak kapalı pazarın yan tarafından devam eden Yeşilkent bağlantı yolunda BIEN Seramik fabrikasına çalışan tırların oluşturduğu tehlikelerden bahsetti. Başkan Bakıcı bu konuda fabrika yetkililerine gerekli uyarıların resmi olarak yapıldığını ve olayın takipçisi olduğunu belirtti.meclis-haber-(10).jpg

Bu haber toplam 2894 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.