BELEDİYEDEN GÖRKEMLİ GALA

BELEDİYEDEN GÖRKEMLİ GALA

Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenecek Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali, düzenlenen görkemli gala gecesiyle başladı.
Üsküdar Kız Kulesinde gerçekleştirilen gala programına tiyatro camiasının duayen isimlerinin yanı sıra ilimiz protokolü de katıldı. Gazetemizin de davet edildiği gala gecesi renkli görüntülere sahne olurken, Kristal Çınar ödülleri sahiplerine takdim edildi. Oyuncu Kayra Şenocak, Behzat ve Süheyl Uygur Kardeşler ve Güldüy Güldüy Show Ekibi, Kristal Çınar Ödülünün sahibi oldu. Ünlü oyuncular ödüllerini Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın elinden aldı.
Belediye Başkanı Selim Yağcı, gala gecesinde ayrıca Tiyatro Festivali Organizatörü ve Tiyatro Oyuncusu Ercüment Doğan'a katkıları dolayısıyla üzerinde Osmanlı Arması bulunan tablo hediye etti.

''SANATLARIN ANASI TİYATRO İLE BAŞLADIĞIMIZ BU YOLCULUKTA SON DERECE MUTLUYUZ''
Konuşmasında; ''Sanatların anası tiyatro ile başladığımız bu yolculukta son derece mutluyuz.'' ifadelerine yer veren Belediye Başkanı Selim Yağcı; ''İnşallah daha nice 12'li yıllarda buluşuruz ve birlik ile beraberlik içinde sanatı, sanatçıyı ve sanatseveri buluşturmaya devam ederiz inşallah. İstanbul sanatın merkezi. Biz de burada çok önemli bir güzide mekan olan  Kız Kulesi'nde gecemizi yaparak tiyatroya verdiğimiz önemi göstermek istedik. Sosyal ve kültürel belediyecilik noktasında gelmiş olduğumuz bu seviye, hemşehrilerimizle birlikte ulaştığımız başarıdır. Sanatların anası tiyatro ile başladığımız bu yolculuğu son derece önemsiyoruz. İnşallah daha nice 12'nci yıllara ulaşacağız.'' dedi. 
''BİLECİK'TE TİYATRO KÜLTÜRÜ OLUŞTU''
Bilecik'te tiyatro kültürünün kazanıldığını belirterek; ''Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yurt dışından oyunlar hazırlandı ve bunlara ilişkin biletlerin tükendiğini haber aldık. En çok sevindiğim nokta da burasıydı. Demek ki Bilecik'te bu anlamda bir kültür oluşmuş ve tiyatro ile olması gereken bağ kurulmuş.'' ifadelerini kullandı.
Başkan Yağcı’nın konuşmasının ardından Kristal Çınar ödülleri sahiplerine takdim edildi. Bu yılki festivalde, Kayra Şenocak, Behzat ve Süheyl Uygur Kardeşler ve Güldüy Güldüy Show Ekibi, Kristal Çınar Ödülünün sahibi oldu.
Gala gecesinde ayrıca Tiyatro Festivali Organizatörü ve Tiyatro Oyuncusu Ercüment Doğan'a katkıları dolayısıyla üzerinde Osmanlı Arması bulunan tablo hediye etti.
Görkemli gala gecesine, Vali Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mefail Ateş, belediye meclis üyeleri, mahalle ve köy muhtarları ile vatandaşlar katıldı.  

1-415.jpg

2-415.jpg

3-312.jpg

4-111.jpg

Kaynak:M.Bahadır Oral

Bu haber toplam 3577 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum