BİLECİK BİLECİK OLALI BÖYLE BASIN TOPLANTISI GÖRMEDİ

BİLECİK BİLECİK OLALI BÖYLE BASIN TOPLANTISI GÖRMEDİ

"Şantajcı, tehditçi gazeteci... Şantajcı tehditçilere beş kuruş vermeyin!" - bilecik haber

--Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses: "Bu millet kimin iki yüzlü, kimin şantajcı tehditçi, ha silahı doğrultmuşsun adama cebindeki parayı almışsın, ha kalemini doğrultmuşsun soymuşsun, bu şantajcı tehditçiye beş kuruş vermeyin. Kimseye dilencilik yapmasına müseade etmeyin. Ben mide kanseri oldum deyip para isteyip de geri vermeyenlere prim vermeyin. 2015 yılında, ben MHP İl başkanıyken, Cafer Elmas bana kanser hastası oldum, çok acil Ankara'ya gideceğim tedavi olacağım dedin. Benden 1500 TL para istedi verdim. Geri vermedi"


--Cafer Elmas'ın 'Senin üniversitedeki abin FETÖ'den ihraç edildi mi' sorusuna cevap veren Gürses, "Şimdi abiye aileye girdin keşke girmeseydin. Şimdi bir başkasının ailesinde sahte parayla, uyuşturucuyla ilgili sıkıntılar vardır, onlarda konuşulur" şeklinde cevap verdi. 


Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses, Cafer Elmas imzalı Yarın Gazetesi'nin internet sitesinde yayınlanan iddialarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Ahmet Gürses, makamında yaptığı basın toplantısında, Cafer Elmas ve Yarın Gazetesi’ne yönelik çok sert ifadeler kullanırken çarpıcı iddiaları gündeme taşıdı. 
Habere konu fotoğrafa açıklık getiren Ahmet Gürses, kendisinin ve fotoğrafta yer alan diğer şahısların FETÖ ile ilgilerinin olmadığını ifade etti. Yarın Gazetesi’nin maksatlı bir algı operasyonuna giriştiğini dile getiren Gürses, konuyu şu sözlerle açıkladı:

“Geçtiğimiz hafta bir gazetenin internet sitesinde benimle ilgili kamuoyunda küçük düşürmek amacıyla bir ima ile ilgili haber yapıldı. Bununla ilgili basın açıklaması yapma gereği duyduk. Haber fotoğrafında buzlamalar yapılarak bir yerlere varılmak istenmiş, nereye varılmak istendiğini arkadaşımız kendisi biliyordur. Ben bu fotoğrafın aslını paylaşmak istiyorum. Bu fotoğraf 2012 yılında çekilmiş, eşim tarafından da facebook hesabında yayınlanmıştır. Burası Pelitözü Gölpark Cumalıköy denilmiş haberde yalan. Diğer yalan akrabaları ile yakınları ile diyor bu insanlar benim akrabalarım değil. Ankaralı bir aile. Aile bizi iftara davet etti bizde iftara gittik. Hanımefendi de böyle bir yemek hazırlamış, bizde yedik. 
Şimdi arkadaş FETÖ’nün yemeğini yiyen siyasetçi kim diye kendince bir algı oluşturmaya çalışmış. Fotoğrafın aslı budur. Benimle ilgili açılmış herhangi bir soruşturma dosyayı yok. Bilecik’te 1000 kişilik bir mahkeme geçti benim ismimin baş harfi geçmedi. Diğer beyefendi ile ilgilide sordum onunla ilgilide herhangi bir dosya yok. Bu çocuklarla ve hanımefendi ile alakalı da yok. Hatta hanımefendi başka bir partide kadın kollarında yöneticiydi. Bu fotoğrafta FETÖ ile ilişkilendirebileceğiniz kimse yok” ifadelerini kullandı. 


‘YARIN GAZETESİ’NDE ÇALIŞTI, HAPİSTE YATIYOR’
Gürses, açıklamasının devamında; FETÖ’den hapse giren Durmuş Günsur ile Cafer Elmas’ın yan yana olduğu bir fotoğrafı basın mensuplarına göstererek, “Bilecik kimin ne olduğunu iyi tanır” dedi. Fotoğrafın detaylarını anlatan Gürses şöyle devam etti:
“Ben şimdi başka bir fotoğraf göstereceğim. Yine o yıllarda hepinizin yakından tanıdığı isimler var. Bakın bu fotoğrafta kimler var Ziya bey, Cafer bey, Ramazan Kurtulmış abi, Mesut Tekin abi ve bir de Durmuş Günsur var. Bu fotoğrafın altında bana iftira atan gazetenin muhabiri o zamanlar ‘Ben A Takımının Kaptanıyım’ yazmış. Yani kaptan kim Cafer Elmas, A Takımının yazarı kim Durmuş Günsur, A Takımının kameramanı Ziya Beşkardeş. Yani takım kaptanı olduğu yerde takım yazarı Durmuş Günsur FETÖ’den ceza aldı hapiste yatıyor ve Yarın Gazetesi’nde çalıştı. 
Gölette yapılan bir iftar üzerinden algı oluşturulmaya çalışılıyor, bunun arkasında kimler var? Kimler gönderiyor bunları bize hepsini biliyoruz. Biz bunların hepsini zamanla paylaşacağız. 
Ahmet Gürses kime, neden rahatsızlık veriyor bunları biliyoruz. Bizim üzerimize gönderilen piyonlar bizi durduramaz, şahı gelsin, padişahı gelsin. Bir milim geri adım atmak yok. Bizi milletimiz iyi tanır, Bilecik kimin ne olduğunu iyi tanır. 


‘BAZILARININ CEBİNE 3-5 KURUŞ KOYULUYOR AMA…”
Maalesef kamuoyu böyle suni gündemler oluşturularak meşgul ediliyor. Suni gündemler oluşturmak için bazılarının cebine 3-5 kuruş koyuluyor ama bunu bütün Bilecik kamuoyu görüyor. Hepsi şahit oluyor, görün…”
Gürses’in açıklamalarının ardından söz alan haberin sahibi Cafer Elmas ile Ahmet Gürses arasında uzun süreli tartışmalar yaşandı. Toplantıda oldukça gergin bir hava oluşurken Ahmet Gürses ve Cafer Elmas arasında şu diyaloglar yaşandı:
Cafer ELMAS: Birincisi o fotoğrafı çocuklar olduğu için buzladım. İkincisi benim haberimde size bir tane bile FETÖ’cülük ithamı yoktur. Sadece Fethullah Gülen’in yediği yemeği yedi demişimdir. Cumalıköy değil de göletteymiş hay Allah çok büyük yanlış yapmışım. 
Bir diğeri bana haber yapmak için üç kuruş para almış diyen adamın alnını karışlarım. Bana gelsin belgelesin. Cafer’e para verdim haber yaptırdım, Cafer’e para verdim haber yaptırmadım diyecek adamın alnını karışlarım. Sen de dahil birisi çıksın karşıma. 


“100 LİRAYA MI YAPTIN HABERİ?”
Ahmet GÜRSES: Peki bunu bana neden 1 yıldır gönderiyorsun? Sen haberci olsan bunu eline geldiğinde haber yapardın. Gazeteci isterse haber yapar ama bu haberi göndermek ne demektir? Geçen hafta bir partinin gençlik kolları başkanı hesabına para gönderdi mi? 100 liraya mı yaptın haberi? 
Cafer ELMAS: Gönderen şerefsizdir. Bu fotoğrafın bana geldiği 9 ay oldu. Ben bunu senin seçimde yapmış olduğun ayak oyunlarından dolayı sana kızgınım. Ahmet Gürses, yalancıdır, iki yüzlülük yapmıştır. Bana başka söylemiştir, arkamdan başka söylemiştir. CHP ittifakında en büyük rolü ben oynamışımdır ama bu arkadaş bize başka konuşup arkadan başka konuşmuştur. 
Bana 9 ay önce bir meclis üyesi geldi, ben senin yapmış olduğun ayak oyunlarını anlattım. Beni Yaşar Tüzün ile Semih Şahin ile küstürdüğün için anlattım. Böyle böyle bir şey var dedim ama durma sebebim saygıdeğer belediye başkanıdır. Bana anlattı gelişen şeyleri ve onun dışında gelişen bir şeyler oldu. Belediye meclis listelerinde tamam dedin sonra arkadan Sabri Çobanoğlu varsa ittifak bozulur dediniz, gelin yüzleşelim. 
Ahmet GÜRSES: 50 tane peşpeşe yalan söyleyince inanmayın ben hepsini açıklayacağım. 


‘SEMİH ŞAHİN RİCA ETTİ, 9 AY BEKLEDİM”
Cafer ELMAS: Semih Şahin benden rica etti bende 9 ay bekledim.
Ahmet GÜRSES: Ricayla haber yapmadın yani.
Cafer ELMAS: Aynen. Para almış mıyım sor bakalım. 
Ahmet GÜRSES: Geçen hafta bir partinin gençlik kolları başkanı sana 100 lira gönderdi mi? 
Cafer ELMAS: Geri gönderdim. Reklam yayınladım 300 lira dedim bana 100 lira attı.

 

‘CHP İLE İTTİFAKI BİZ YAPTIK SEN DEĞİL’ 
Ahmet GÜRSES: Bu benim basın toplantım. CHP ile ittifakı biz yaptık. Ben yaptım diyor ya sen yapmadın biz yaptık. Sen hatta o dönem bize muhaliftin, bir sürü haber yaptın. Sağda solda sizi kazandırmayacağım dedin. 
Cafer ELMAS: Senin ayak oyunlarından sonra yaptım. 


‘HA SİLAHINI DOĞRULTMUŞSUN CEBİNDEKİ PARAYI HA KALEMİNİ DOĞTULTMUŞSUN SOYMUŞSUN’
Ahmet GÜRSES: Bak sen bana öyle ayak oyunları falan diyemezsin. Bu millet kimin iki yüzlü, kimin şantajcı tehditçi, ha silahını doğrultmuşsun adama cebindeki parayı almışsın ha kalemini doğrultmuşsun soymuşsun. Ama bizim milletimiz bundan sonra bunlara prim vermeyecek. Bundan sonra bu şantajcı tehditçilere beş kuruş vermeyin, bunlardan korkmayın çekinmeyin. Kimseye dilencilik yapmasına müsaade etmeyin. Ben mide kanseri oldum deyip para isteyipte geri vermeyenlere prim vermeyin. 
Cafer ELMAS: Belgeleyemezsen namertsin. 
Ahmet GÜRSES: 2015 yılında ben MHP il başkanıyken, bana kanser hastası oldum çok acil Ankara’ya gideceğim tedavi olacağım dedin. Benden 1500 TL para istedin Cafer Elmas. 
Cafer ELMAS: Geri vermedim mi?
Ahmet GÜRSES: Vallahi billahi vermedin. Benim gibi yüzlerce insana böyle yaptın. 
Cafer ELMAS: İYİ Parti’den reklam verdin de aylar sonra bana ödedin. 
Ahmet GÜRSES: Sen hangi reklamı yaptın da paranı alamadın. Hepsinin faturalarıyla paranı aldın. 
Cafer ELMAS: Senin abin üniversiteden FETÖ’den ihraç edildi mi, edilmedi mi? Sen bununla ilgili benden haber yapma diye ricada bulundun mu, bulunmadın mı? 


‘SİZE KALEM DOĞRULTSA DA GERİ ADIM ATMAYIN”
Ahmet GÜRSES: Hiçbir arkadaş yapmadı, niye yalan söylüyorsun. Şimdi abiye, aileye girdin, keşke girmeseydin. Yani ailemle ilgili bir şey sordun ya şimdi bir başkasının ailesinde de sahte parayla, uyuşturucuyla ilgili sıkıntılar vardır, onlarda konuşulur. 
Benim abim üniversitede haksız hukuksuz yere işlem gören hocalardan biridir. Sakarya Gazetesi’de ‘Taş devri’ diye yaşananları kamuoyuna anlattı. Bu hocalardan birçoğu geri döndü, beraat etti. Abimin yargılaması da devam ediyor. 
Çok değerli hemşehrilerim; Size tekrar sesleniyorum size birisi kalem doğrultursa da bir adım geri atmayın, cebinizdeki helal parayı vermeyin. İstediğinizi yapsın hiçbir şey olmaz.
Cafer ELMAS: Ben sana adam mı göndermişim, seni tehdit mi etmişim? 
Ahmet GÜRSES: Sen niye bunu gösterme gereği duyuyorsun ki haber yapıyorsan yap. Bilecik halkı seninde ne olduğunu bilir, benimde ne olduğumu bilir. 
Cafer ELMAS: Alnım ak başım dik, kimseden korkum yok. 


‘MİDE KANSERİYİM YALANIYLA DOLANDIRICILIK YAPAN…”
Ahmet GÜRSES: Benim rahmetli babaannemde mide kanseriydi 2 yılda öldü. Mide kanseriyim yalanıyla dolandırıcılık yapan, dilencilik yapan kimseye itibar etmesinler. 
Cafer ELMAS: Bunu bana diyenlere belgelerini koydum, şu anda yargılanıyorlar. Peki Ahmet bey ben hiçbir şey demiyorum bundan sonra sadece yazarım. 
Ahmet GÜRSES: Canın ne isterse yaz. Bilecik herkesi tanıyor. 
Cafer ELMAS: Sizi de tanıyor. Şeytan üçgenisiniz, MHP’de de aynı şeyi yaptınız. İYİ Parti’de de aynısını yaptınız. 
Ahmet GÜRSES: Siyasetimiz ile ilgili konuşacaksan gel bir siyasi partiye üye ol, konuş. Gazeteciysen gazeteciliğini yap. Terbiyesizlik yok. 


HALİL AYDOĞDU ARAYA GİRDİ
Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses ile Cafer Elmas arasında yaşanan uzun süreli tartışmaya; Söğüt’ün eski belediye başkanlarından olan İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Halil Aydoğdu’da dahil oldu. Bu kez de Cafer Elmas ile Halil Aydoğdu arasında tartışmalar yaşandı ancak; Cafer Elmas’ın Gürses’e gösterdiği tepkiyi Aydoğdu’ya gösteremediği görüldü. 
Halil Aydoğdu ile Cafer Elmas arasında ise şu diyaloglar yaşandı:
Halil Aydoğdu: Şeytan üçgenini açıklar mısın, anlayamadım.
Cafer ELMAS: Halil bey sizi severim sayarım bilirsiniz. MHP’de taksici Sabri istifa ettirildi Mehmet Yılmaz il başkanı yapıldı. Aynı senaryo İYİ Parti’de oldu. Kamuoyunda Ahmet Gürses, Mehmet Yılmaz ve Halil Aydoğdu üzerinden İYİ Parti’nin kontrol edildiği konuşuluyor. Ahmet Gürses sen koltuk sevdası için her şeyi yaparsın.
Halil AYDOĞDU: İnsanların bir partiye üye olmaları ve istifa etmeleri özgür iradeleri ile yaptıkları bir işlemdir. Biz MHP’den ayrıldık İYİ Parti’yi kurduk, bu benim irademdir 3’üncü şahısları ilgilendirecek bir konu değildir. 


“SİZLERİ İLGİLENDİREN BİR KONU DEĞİLDİR”
İkincisi; parti içerisinde yaptığımız görev dağılımı, görev değişimi, kongrelerimiz hepsi partimizin iç meselesidir. Partimizin üyesi olursunuz bu konuda söz söylemeye hakkınız olur ve sözünüzü söylersiniz. Lütfen bu konuya partimizin meselesini dahil etmeyin. Şimdi bana konuşma hakkı verdin. Yapılan ittifakta kimin belediye meclis üyesi listesine yazılacağını, yazılmayacağını iki partinin yetkili isimleri bilir. Bu sizleri ilgilendiren bir konu değildir, neden bu kadar hiddetleniyorsunuz? Filancayı yazmadınız, ayak oyunu yaptınız diyemezsiniz. Biz CHP’ye bir liste verdik ve bu isimlerden dilediğinizi yazabilirsiniz dedik. Üç arkadaşımızı yazdılar, üç arkadaşımıza konu iletildi. Yazılmayan arkadaşlara da bilgi verildi. Parti olarak üç kişi verileceği konusunda anlaşıldı. Daha sonra 4’üncü isim olarak sizin önerdiğiniz isim CHP üzerinden bize geldi. Siz dediniz ki biz CHP ile görüştük eğer sizde kabul ederseniz yazdırmak istiyoruz. Bu şahsı 4’üncü olarak yazarsanız başımızın üstüne ben isterim bunu. Üç yerine partimin dört tane belediye meclis üyesi olur. Ancak burada herhangi bir arkadaşımızı silip onu yazmaya kalkarsanız o zaman bu iş olmaz, ittifakı bozarız dedik. Ben bunu sana anlattım, sana izah ettim. Sen bize inanmak yerine başka senaryolar yarattın. O günden beri de sayın belediye başkan yardımcımız Ahmet Gürses beyle ilgili bir şeyler yakalamaya çalışıyorsun.   
Cafer ELMAS: Hiç öyle bir şey yok. 
Halil AYDOĞDU: Bir siyasi partinin belediye meclis üyesi listesini o siyasi partinin yönetimi belirler. Bunu dışarıdan dizayn etmeye kalkmak ne kadar etiktir ben bunu basının değerlendirmesine sunuyorum. Yok şeytan ayağı yok üç ayak. Bu partinin iç meselesi, gelirsin partiye üye olursun. Ben bu partinin yükünü çekeceğim, alanda ter dökeceğim, iktidara taşımak için çaba sarfedeceğim birileri de partiyi dizayn etmeye kalkacak buna müsaade etmeyiz. 
Cafer ELMAS: Halil hocam sizin eşiniz rahatsız değil mi, biz onunla Eskişehir’de aynı hastanede makinaya girmedik mi? İnsanların rahatsızlığı böyle şeylere alet edilmez. 
Halil AYDOĞDU: Bu konulara girme, ben başka bir şeyden bahsediyorum. Üçüncü şahıslar hiçbir partiyi dışarıdan dizayn edemezler. Teşekkür ederim. 
Ahmet GÜRSES: Kimlerin nasırına bastıysak basmaya devam edeceğiz. Kamuoyu bizi konuşmaya devam etsin, o nasırlar patlayıp içindeki irinler fışkırana kadar bağırttırmaya devam edeceğiz. Bilecik Belediyesi hizmetleriyle konuşulmak yerine böyle suni gündemlerle engellenmeye çalışılıyor. Hizmetlerimiz yıkılsa da onlar yıkacak biz yapacağız, Bilecik halkının hizmetindeyiz. 


‘HEPSİNİN GÖRÜNTÜLERİ, MESAJLAŞMALARI VAR ELİMDE’
Bakın her şey hukuk çerçevesinde oluyor. Beni destekleyen arkadaşlara bile heyecandan herhalde tehdit ve şantajda bulunmuş. Hepsinin görüntüleri, mesajlaşmaları var elimde. Bu sefer sert kaya, rüzgarın kayadan alabileceği tek şey tozdur. Allah’a şükür hesap veremeyeceğimiz hiçbir şey yok, gergin oldu ama artık bende bunlara cevap vermek zorundayım. 
Ahmet Gürses’in düzenlediği basın toplantısına; İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Halil Aydoğdu’nun yanı sıra İl Başkanı Mehmet Yılmaz, İlçe Başkanı Serdar Demirkapı, belediye ve il genel meclis üyeleri ile partililer de katıldı.  

 

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 24063 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
34 Yorum