'BİLECİK-YENİŞEHİR YOLU ARTIK BİTSİN'

'BİLECİK-YENİŞEHİR YOLU ARTIK BİTSİN'

Bilecik-Yenişehir yol çalışmasının ödenek sorunu nedeniyle durmasının ardından görüşlerini aldığımız vatandaşların ortak isteği ‘Bitsin artık” oldu.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen il koordinasyon kurulu toplantısında; Bilecik-Yenişehir yol çalışmasının ödenek sıkıntısı nedeniyle durduğu ortaya çıktı. Vali Tahir Büyükakın, Yenişehir yolunun ödeneği olmadığını ve yüklenici firmanın sıkıntılar yaşadığını bildirdi.

Yıllardır yapımı yılan hikâyesine dönen yol çalışmasında son olarak yaşanan ödenek sıkıntısıyla ilgili vatandaşlara mikrofon uzattık. Yenişehir yoluyla ilgili düşüncelerini aldığımız vatandaşlar birbirinden farklı cevaplar verirken, yolun bir an önce bitirilmesi ortak paydasında buluştular.

Röportajlarımız kapsamında çalışmaları başlayan yolun biteceğine inananlar olduğu gibi hevesi kırılan ve yolun yapılmasından ümidini kesenlerde var. Yenişehir yolunda yaşanan problemlerle ilgili sitem eden bir vatandaş, Bilecik’in Doğu’daki birçok ile göre çok daha az yatırım aldığını öne sürdü. Bir başkası ise Yenişehir yolu çalışması için ayrılan ödeneğin başka bir yol çalışmasına aktarıldığını iddia etti.

Siyasetçilerin vurdumduymazlığından tutun İnegöl kökenli Bursa siyasetçilerinin yolun bitmemesi için uğraştığına dair birçok görüş ortaya atıldı.

BASIN MASASI’NIN GÜNDEMİNE GELDİ

Diğer yandan, Basın Masası’nın 5. sezonunun açılışında gündem yine Yenişehir yolu oldu. 2014 yılında yayın hayatına başlayan Basın Masası, o tarihlerde Yenişehir yol çalışmasını ilimizin en önemli sorunu olarak değerlendirirken aradan geçen zaman zarfında Yenişehir yolu halen Bilecik’in gündeminden düşmedi.  

Mücahid Erdal’ın hazırlayıp sunduğu Basın Masası’nın 5. sezonunun açılış programına, Yeni Bozüyük Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sinan Önce, Osmaneli Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Erdem ve Sakarya Gazetesi Muhabiri Ahmet Meşe konuk olarak katıldı.

Programda ayrıca ilimizdeki trafik sorunu ve velilerin kendilerinden talep edildiğini iddia ettikleri kayıt ve araç gereç paraları ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 6279 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum