BİLECİK’Lİ ÇOCUKLAR ENERJİ TASARRUFUNU KAĞIDA DÖKECEK

BİLECİK’Lİ ÇOCUKLAR ENERJİ TASARRUFUNU KAĞIDA DÖKECEK

Osmangazi EDAŞ ve Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile çocukları daha temiz yarınlar ve daha yeşil bir dünya için çaba harcamaya özendirmek...

A+A-

Osmangazi EDAŞ ve Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile çocukları daha temiz yarınlar ve daha yeşil bir dünya için çaba harcamaya özendirmek amacıyla enerji tasarrufu konulu resim ve şiir yarışması düzenliyor. Yarışmaya resim dalında ilkokul öğrencileri, şiir dalında ise ortaokul öğrencileri katılabiliyor.
Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Uşak illerinde elektrik dağıtım hizmetinin; yeterli, kaliteli, kesintisiz ve çevreye uyumlu bir şekilde kullanıcılara sunulmasını sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle birlikte Bilecik’teki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik “Enerji Tasarrufu” konulu bir resim ve şiir yarışması düzenliyor.
11 – 18 Ocak 2018 Enerji Tasarrufu Haftası vesilesiyle gerçekleştirilecek yarışmaya her okuldan seçilen 3 resim ve şiir çalışması katılabilecek. Resim ve şiir tekniği konusunda öğrencilerin serbest bırakıldığı yarışmada, çocukları enerji kaynaklarının verimli kullanılması konusunda bilinçlendirmek ve onları sorumlu kullanıcı davranışlarına özendirmek hedefleniyor.
“Daha temiz yarınlar, daha yeşil bir dünya için enerji tasarrufunu çizdiğin resim ve yazdığın şiirle anlat, harika ödülleri kazanma şansını yakala” mesajıyla duyurulan yarışmaya katılacak eserlerin; daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış, ödül almamış ve yayınlanmamış olması gerekiyor.
Okullarda en az üç öğretmenden oluşan bir komisyon tarafından yapılan değerlendirmeyi başarıyla geçen resim ve şiirler, 5 Ocak 2018 tarihine kadar Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilecek ve 12 Ocak’ta il genelinde dereceye girenler açılanacak. Dereceye giren öğrencileri heyecan verici ödüller bekliyor. Birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere fotoğraf makinesi, üçüncülere ise bisiklet armağan edilecek.

1514547679_oedas_enerji_tasarruf1-(1).jpg


Bu haber toplam 3300 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.