BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ

BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ

Bozüyük Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Mahalle İftarları programının dokuzuncusu Yeni Mahalle’de yapıldı. İftar programında konuşan...

A+A-

Bozüyük Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Mahalle İftarları programının dokuzuncusu Yeni Mahalle’de yapıldı. İftar programında konuşan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, son 4 yıllık süreçte genel ve yerel iktidar birlikteliğinin Bozüyük'e en iyi şekilde yansıdığını belirterek birlikte daha güçlü olduklarını söyledi.

mahalle-iftarlari-yeni-mahalle-abdullah-sokak-4.6.2018-13.jpeg
Yeni Mahalle Abdullah Sokak’ta yapılan iftar programına Bilecik AK Parti Milletvekili Halil Eldemir ve eşi Funda Eldemir, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve eşi Emine Bakıcı ile birlikte mahalle sakinlerinin katıldığı iftar programı yoğun ilgi gördü. Besmele İlahi gurubu tarafından seslendirilen birbirinden güzel ilahiler ile başlayan program dini sohbet ile devam etti. İftar öncesinde Milletvekili Eldemir ve Başkan Bakıcı eşleri ile birlikte bütün masaları tek tek dolaşarak vatandaşlarla görüştü. Mahalle sakinlerine  ‘Ramazan-Şerif’iniz mübarek oldun. Rabbim oruçlarınızı ve tüm ibadetlerinizi kabul etsin” diyen Milletvekili Eldemir ile Başkan Bakıcı çocuklarla da özel olarak ilgilendi. Programda Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından ezanın okunması ile birlikte dualar edilerek oruçlar açıldı.

mahalle-iftarlari-yeni-mahalle-abdullah-sokak-4.6.2018-5.jpeg
Yemeğin ardından mahalle sakinlerine hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı “Bizler göreve geldiğimiz ilk günden bu yana Bozüyük halkının en iyi hizmeti alabilmesi amacı ile her alanda hizmet vermeye çalışıyoruz. Göreve geldiğimde şunu söylemiştim ‘Yerel ile genel birleştiği zaman nelerin başarılabileceğini vatandaşımız görecek’ demiştim. Bu noktada milletvekilimizin desteğiyle birçok projeyi hayata geçirmiş bulunmaktayız. Daha önceki kapalı pazarımız 2015 yılında  yoğun kar yağışı nedeniyle çökmüş ve kullanılamaz hale gelmişti. 2008 yılında yapılan kapalı pazar yeri 8,5 milyona mal olmuş,  2018 yılında tamamladığımız yeni kapalı pazar yerimiz 11 milyona mal oldu ve 2500 metre kare daha büyük bir alana sahip. Bu projeyi yaparken hiçbir kredi çekmeden yapmanın gayreti içerisindeydik ve sıkıştığımız anda milletvekilimizin kapısını çaldık. İşte o zaman hükümetimizin en büyük desteklerinden bir tanesini vekilimizin sayesinde kazandık. Kendileri  4 milyon, eski paraya göre 4 trilyon TL hibeyi bugünkü kapalı pazarın kullanımı için bizlere armağan etmiştir” dedi. Konuşmasının devamında “geçtiğimiz günlerde hepimizi derinden üzen bir olay yaşandı. 20 yılı aşkın bir süredir Bozüyük ilk defa şehit verdi. Ben şehidimizin uğurlamasında bizleri yalnız bırakmayan o cenazeye sahip çıkan, şehidimizin her zaman yanında olduğunu gösteren, alanları dolduran tüm vatandaşlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum” diyen Başkan Bakıcı “Bir anne düşünün ki sadece televizyonda duyduğunuz ‘ söz konusu vatansa gerisi teferruat diyebilen, ben bugün onları sevindirmeyeceğim, bugün benim bayramım’ diyebilen bir anneye şahit oldum. Bu kelimeleri ben kendim duydum. Sadece ilk duyduğunda  üzülen, diğer günlerde ‘vatan sağ olsun’ diyen bir babanın elini öpmek bizlere nasip oldu. Bizler bugün sizlerin karşında konuşabiliyorsak bu vatanı için hayattaki en değerlisi olan hayatını feda edebilen o şehitlerimizin huzurunda sizlerle konuşabiliyoruz” dedi.

mahalle-iftarlari-yeni-mahalle-abdullah-sokak-4.6.2018-1.jpeg
"Birlikte uyum içerisinde çalışıyoruz"
Başkan Bakıcı’nın ardından konuşan AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ise “belediye başkanımızın bütün mahallelerimizde bütün  hemşerilerimize ramazan da birlik beraberlik ve kardeşliğin daha iyi hissedilmesi için yapmış olduğu bu iftar sofraları ve  bizlerin hem geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, bizleri yetiştiren yaşlılarımızın büyüklerimizin katılımıyla gerçekten bir coşku içerisinde geçiyor. Ben kendisini tebrik ediyorum. Tüm mahallelerimizde bunu yaptığı için ve bu konuda hassasiyet gösterdiği için. Sadece bu değil biz yerel ve genel idare olarak belki Cumhuriyet tarihinin en iyi anlaşan ikilisiyiz. Bugün itibariyle Bozüyük’te ne yapılacaksa yerelde ne yapılacaksa biz genel olarak yapabileceğimizi,  genelde yapılacaksa yerelde eksik kalırsa gerçekten fevkalade uyum içerisinde çalışıyoruz.

mahalle-iftarlari-yeni-mahalle-abdullah-sokak-4.6.2018-4-(1).jpeg
"Gelecek nesillere daha güçlü bir Bozüyük bırakacağız"
Şunu iddia ediyorum ki burada ‘Türkiye’nin en modern kapalı pazarına sahip olduk’ ben Başkanımı tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Buraya çok güzel bir proje hazırladı. Bu proje daha güzel olsun diye bizde merkezi idareden bir miktar parasal olarak destekledik. Bizler beraber çalıştığımız müddetçe Bozüyük’ü daha çok güçlendireceğiz, kalkındıracağız ve gelecek nesillere daha güzel bir Bozüyük bırakacağız” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Milletvekili Eldemir ve Başkan Bakıcı iftar alanında bulunan tüm çocuklara şeker ikram etti. Programın devamında ise Başkan Bakıcı eşi Emine Bakıcı ile birlikte çat kapı ev ziyaretlerine devam etti. İlk olarak Vişne Evleri Site Sakinleri ile bir araya gelen Başkan Bakıcı ardından Yeni Mahalle Bağlar Yolu Sokak’ta ikamet eden  Güler ve Muharrem çiftinin evine ve Nurettin Sayar Caddesi’nde ikamet eden Emine ve Çetin çiftinin evlerine misafir oldu. Ziyaretlerinde hane halkı ile sıcak ve samimi sohbetler gerçekleştiren Başkan Bakıcı, belediye çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Ev ziyaretlerinde çocukları da sevindirmeyi ihmal etmeyen Başkan Bakıcı gittiği evlerde kendisini karşılayan çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

mahalle-iftarlari-yeni-mahalle-abdullah-sokak-4.6.2018-46.jpg

Bu haber toplam 2032 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.