'BİZLERİ KANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR'

'BİZLERİ KANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR'

CHP Bozüyük İlçe Başkanı İhsan Esel, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin'in partilerine yönelik eleştirilerine cevap verdi.

A+A-

AK Parti Bozüyük İlçe Başkanı Mesut Çetin, CHP İlçe Örgütü’nün bilboardlara verdiği reklam üzerinden sert eleştirilerde bulunarak Bozüyük Belediyesi’nce su ücretlerine yapılan indirime CHP grubunun karşı çıktığını belirtmiş ve “2015 yılında yapılan su zammına kabul oyu verip, 19.11.2018 tarihinde yapılan su indirimine red oyu veren grubun bilboardlarda bu konuyu gündem malzemesi yapması manidardır” ifadelerini kullanımıştı.

Bu açıklamaların ardından CHP'den de açıklama geldi. CHP Bozüyük İlçe Başkanı İhsan Esel ile CHP Belediye Meclis Üyesi Av. Coşkun Aksu parti binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

chpden-yanit-gecikmedi2.jpg

CHP İlçe Başkanı Esel 'Biz suyu indirdik, biz suyu halkımıza daha ucuza veriyoruz' gibi sizleri ve bizleri kandırmaya çalışıyorlar.' diyerek 2017 yılının Kasım ayında yapılan, Bozüyük Belediye Meclisi'nin ikinci birleşimde yaşanan ve CHP'li meclis üyelerinin su ücretlerine yapılan zamma itiraz ettiği videoyu basın mensuplarına izletti. Videonun ardından konuşan Esel: ' Suya zammı kimin verdiği, su zammının ne şekilde olduğu, suyun 85 kuruştan 110 kuruşa çıkarken neler yaşadığımızı, ne kadar mücadele ettiğimizi, halkımızın ucuz su kullanması için neler yaptığımızı görüyorsunuz. Kalkıp suyu ben %11 ucuzlattım demenin şu anda halkı kandırmaktan başka bir şey olmadığını söylüyorum. Varsa benim yalan söylediğimi düşünen çıksın basına İhsan başkan yalan söylüyor biz bu zammı yapmadık bu zammı CHP yaptı desin.' dedi.

CHP Belediye Meclis Üyesi Av. Coşkun Aksu ise: 'AK Parti basın açıklamasında 2014 yılı kabul oyumuzu öne çıkarıp 2017 deki suya zam yapılmasındaki sert direniş ve karşı koymamızı yok sayarak neredeyse “Zamları chp yapıyor indirimleri akp” aldatmacasına inanmamızı beklemektedir.' dedi.

'SİZLERİ VE BİZLERİ KANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR'

CHP Bozüyük İlçe Başkanı İhsan Esel, kalabalık bir partili gurubunun da bulunduğu basın toplantısındaki açıklamasında şunları ifade etti: 'Su ücretlerinin tonunun 85 kuruştan, 110 kuruşa çıkarıldıktan sonra; 11 kuruşluk yani %10'luk indirimle 1 liraya getirilmesidir. Yani her ne kadar 'Biz zam yapmadık' deseler de %30'luk hatta daha fazla bir zamdan sonra %10'luk bir indirimle suyun tonunu 1 TL'ye getirdiler. Bunu insanlarımız beyniyle dalga geçmek gibi 'Biz suyu indirdik, biz suyu halkımıza daha ucuza veriyoruz' gibi sizleri ve bizleri kandırmaya çalışıyorlar. Geçen sene alınan meclis kararı ile tonu 85 kuruş olan su 110 kuruşa çıkarıldıktan sonra şuan da indirim yaptık diye 1 TL'ye indirdik diyorlar. Yani yapılan zam kadar indirim olmuş olsa, biz de başkana teşekkür edelim. Halkımıza yardımcı oluyorsun, daha ucuz su vermeye çalışıyorsun diyelim. Suya zammı kimin verdiği, su zammının ne şekilde olduğu, suyun 85 kuruştan 110 kuruşa çıkarken neler yaşadığımızı, ne kadar mücadele ettiğimizi, halkımızın ucuz su kullanması için neler yaptığımızı görüyorsunuz. Kalkıp suyu ben %11 ucuzlattım demenin şu anda halkı kandırmaktan başka bir şey olmadığını söylüyorum. Varsa benim yalan söylediğimi düşünen çıksın basına İhsan başkan yalan söylüyor biz bu zammı yapmadık bu zammı CHP yaptı desin.' dedi.

chpden-yanit-gecikmedi3.jpg

'HALKIMIZ GERÇEK DIŞI BEYANLARLA ALDATILMAKTADIR'

CHP Bozüyük İlçe Başkanı İhsan Esel'in ardından CHP Belediye Meclis Üyesi Av. Coşkun Aksu konuştu. Meclis Üyesi Aksu: 'Bu tartışma billboardlarda Belediye Başkanlığının su ücretinde %11 indirim reklamı ve sosyal medyada CHP meclis üyelerinin karşı çıkmasına rağmen bu indirimin yapıldığının duyurulması üzerine başladı. İlçe örgütümüzce bizde suya önce %30  zam sonra %11 indirim yapıldığı, gerçekte suyun tonuna %19 zam yapıldığı bunu da “kaşıkla verip kepçe ile alanlar” sloganıyla billboardlarda duyurduk.

Bunların ardından Ak Parti ilçe başkanı, basına yaptığı açıklama ile 2015 yılında CHP’ li meclis üyelerinin kabulü ile suya zam yapıldığını, 3 yıl zam yapılmadığını, %11 lik indirime ise CHP’li meclis üyelerinin karşı çıktığını duyurdu. Bu açıklama gerçek dışıdır. Ak Parti halkımızı gerçek dışı beyanlarla  aldatmaktadır.

'SUYA İNDİRİME DEĞİL, TÜM BÜTÇEYE RED OYU VERİLDİ'

Gerçek şudur:  Öncelikle belirtelim ki; suya zam özel gündem ile meclis önüne gelmemektedir. Belediye meclisinin her yıl kasım ayı oturumunda, sonraki yılın bütçesi tartışılır ve oylanır. Suya zam yada indirim konusu oylanan bütçenin gelirler cetvelinde yer alır. 2018 kasım ayında oylanan ve bizimde red oyu verdiğimiz 2019 bütçesinde suyun tonu 110 krş.dan 100 krş. indirilmiştir. Yeniden belirtmek gerekirse suya indirime değil tüm bütçeye red oyu verilmiştir.

Ancak 2017 yılı kasım ayında oylanan 2018 bütçesinde suyun ton bedeli 85 kr. dan 110 krş çıkartılmıştır. Bütçe görüşmelerinde CHP’li meclis üyelerince suya zam konusu ciddi şekilde eleştirilmiş sert tartışmalar olmuştur. Atık su vs. ekleriyle suya yapılan zammın 50 krş.u bulduğu, 50 krş..luk artışın dar ve sabit gelirli insanlar için  çok fahiş olduğu dile getirilmiştir. Bu oturumda AKP’li üyelerce 50 krş. zammın çok az olduğu su üzerinden siyaset yaptığımız ileri sürülmüştür.

2015 yılı bütçesinin görüşüldüğü 2014 yılı kasım ayı oturumunda 2015 yılı bütçesine tarafımızdan kabul oyu verildiği doğrudur. Bunun sebebi aldığımız grup kararı doğrultusunda meclisin ilk çalışma yılı bütçesine onay vermek bir anlamda icraatlarına, yapacaklarına kredi açmak düşüncesidir.

chpden-yanit-gecikmedi4.jpg

'2014 YILINI ÖNE ÇIKARIP 2017'DEKİ DİRENİŞİMİZİ YOK SAYIYORLAR'

AK Parti basın açıklamasında 2014 yılı kabul oyumuzu öne çıkarıp 2017 deki suya zam yapılmasındaki sert direniş ve karşı koymamızı yok sayarak neredeyse “Zamları chp yapıyor indirimleri akp” aldatmacasına inanmamızı beklemektedir.

Açıklamada diğer gerçek dışı anlatım suya 3 yıl zam yapılmadığı iddiasıdır. Buda doğru değildir. Suya 2016 ve 2017 yıllarında sadece 2 yıl zam yapılmamıştır.2018 yılında %30 zam yapılmıştır. Maalesef matematiğin dört işlemi dahi yok sayılarak halkımız aldatılmaya çalışılmaktadır.' dedi.

CHP Belediye Meclis Üyesi Av. Coşkun Aksu'nun açıklamasının ardından basın toplantısı sona erdi.

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 2436 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum