BÖLGE YARIŞMASINA KATILACAKLAR

BÖLGE YARIŞMASINA KATILACAKLAR

Bozüyük Fen Lisesi öğrencileri hazırladıkları proje ile TÜBİTAK proje bölge yarışmasına katılmaya hak kazandılar.Fen Lisesi öğrencileri Nihal Akçakaya...

A+A-

Bozüyük Fen Lisesi öğrencileri hazırladıkları proje ile TÜBİTAK proje bölge yarışmasına katılmaya hak kazandılar.

Fen Lisesi öğrencileri Nihal Akçakaya ve Veysel Karani Yanpala´nın değerler eğitimi dalında hazırladıkları "Tek Engelim Fikirlerim" adlı proje, ilgili jüriler tarafından incelenerek başarılı bulundu. Öğrenciler projeleriyle TÜBİTAK tarafından düzenlenen 49. lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasının ikinci aşaması olan Bursa bölge yarışmasına katılacaklar.

Öğrenciler projeyle ilgili olarak yaptıkları açıklamada, “Projemizde engelli bireylerin sosyal hayata dahil edilmesiyle hem onların hem de toplumun geri kalanının üzerindeki değişimi inceledik. Engelli bireylere sürekli etkileşim halinde olan insanlarla konuştuk ve çeşitli kaynaklardan araştırmalar yaptık. İşaret dili dersine katıldık ve bu dersin öğretmeni ile görüştük. Okul dergimizde yayınlanmak üzere, işitme engelli bir besteci olan Beethoven’i anlatan bir yazı yazdık. Okulumuz öğrencilerine ön test – son test biçiminde hazırladığımız anketi uyguladık ve bu iki test arasında engellilerle beraber yer alabilecekleri sosyal etkinlikler; Engelleri Müzikle Aşıyoruz korosu, pano çalışmaları, bilgilendirmeler gibi etkilerle düşüncelerinin ne ölçüde değişeceğini ölçtük. Sosyal hayata ve müzikli etkinliklere katılan engellilerin çok daha hızlı gelişim gösterdiğini saptadık. Engelli bireylerin sosyal hayatta karşılaştıkları zorlukları öğrendik” dediler.

28579901_10213481929097481_570158420_o-(1).jpg

Okul Müdürü Evren Canyılmaz; “Danışman öğretmenimiz Yasemin Özkuyumcu’nun rehberliğinde hazırlanan projemizin sergileneceği Bölge Yarışması, 12-14 Mart 2018 tarihlerinde Bursa’da gerçekleştirilecek. Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi kutluyor; başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Bu haber toplam 2277 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.