BOŞ SALONA BAĞIMLILIK ANLATILDI

BOŞ SALONA BAĞIMLILIK ANLATILDI

Bozüyük’te İlçe Halk Sağlığı tarafından organize edilen madde ve bağımlılık konulu konferansa katılım düşük oranda kalınca boş salona sunum...

A+A-

Bozüyük’te İlçe Halk Sağlığı tarafından organize edilen madde ve bağımlılık konulu konferansa katılım düşük oranda kalınca boş salona sunum yapılmış oldu. Okul velileri ve okul aile birliklerine yönelik olarak gerçekleştirilen konferansa ilginin olmayışı ‘ya organizasyon iyi yapılamadı ya da veliler olaya duyarsız kalıyor’ şeklinde yorumlandı. Salonda bulunanların da çoğunluğunu okul müdürü ve kurum yetkilileri oluşturunca konferansın amacına ulaşma ihtimali düşük oranda kaldı.

madde-bagimliligi-(15)-(1).jpg

Metristepe Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ‘madde ve bağımlılık’ konulu konferansa Bozüyük Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Uzm.Dr. Rehyan Dağ Karataş konuşmacı olarak katıldı. Karataş sunumuna madde ve bağımlılığın tanımıyla başladı. Bağımlılık yapıcı maddelerden örnekler verdi. Bağımlı ve madde kullanan bireyleri olan ailelerin yaşadıklarından bahsetti. Ailelerin hekime başvurma sürecinin işleyişini dile getirdi. Madde kullanımın nasıl anlaşılabileceği konusunda bilgiler verdi. Bağımlılık için risk faktörü olan konuların neler olduğunu paylaştı. Koruyucu faktörler ve aile ve çevrenin olumlu ve olumsuz etkilerinden kesitler sundu. Tedavi sürecinin nasıl işlediği konusunda bilgi paylaşımı yaptı. Ailelerin bu tedavi sürecine nasıl katılacakları ve ne gibi katkıları olabileceği konularında bilgi verdi. Anne babaların yapması gerekenler ve dikkat etmesi gereken hususlarda geniş çaplı bilgiler paylaştı.
Uzm.Dr. Rehyan Dağ Karataş konuşmasında,” Akıl ve beden sağlığının en büyük düşmanı maddedir. Özellikle son yıllarda kullanım yaşının çok küçük yaşlara inmesi nedeniyle toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Genelde ergenlik çağında merakla başlanılma oranı fazla olsa da haz rahatlama ve keyif için kullananların sayısı da fazladır. Bağımlılık bir aile hastalığıdır. Bağımlılık ani gelişen bir hastalık değildir. İrade sorunu değil kontrol kaybıdır. Bağımlılık iyileşmez, düzeltilebilir. Bağımlı olan insan ve çocuk kendi varlığını bir bütün olarak sürdüremez” dedi. Özellikle ilçede önemli bir sorun haline gelen madde bağımlılığı konusundaki konferansa katılımın az olması kafalarda soru işareti bıraktı. Oysa bir gün önce yapılan madde bağımlılığı ve istismar konulu konferanslarda salonun tıka basa dolu olmasına rağmen dünkü programda salonun boş kalması ‘ya organizasyon iyi yapılamadı ya da veliler olaya duyarsız kalıyor’ şeklinde yorumlandı.

madde-bagimliligi-(13)-(1).jpg

Bu haber toplam 2318 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.