'BOYUN EĞMEYECEĞİZ'

'BOYUN EĞMEYECEĞİZ'

Bozüyük Kurtköylüler Dernek Başkanı İbrahim Arabacı son günlerde yükseliş gösteren dolar ile ilgili birlik ve beraberlik mesajı vererek: 'Bu millet 'Allah Allah' diyerek ölüme gidiyor. Kendisi için bu milleti yakan değil, milleti için kendisini yakan

A+A-

Bozüyük Kurtköylüler Dernek Başkanı İbrahim Arabacı gazetemizi ziyaret etti. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Sinan Önce ile görüşen Dernek Başkanı Arabacı, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 
Doların son günlerdeki yükselişini de değerlendiren Bozüyük Kurtköylüler Dernek Başkanı İbrahim Arabacı: 'Darbeyle denediler olmadı. Dünya tarihinde görülmemiş şekilde bu millet darbeyi engelledi. O tankın önüne yatan insanlarımız, kamyon kullanan teyzemiz hakikatten o gün Çanakkale ruhunu tekrar yaşadık. Dünya böyle bir tepki beklemiyordu. Ama Allah'ın izniyle o darbeyi engelledik. O gece bizlerde meydanlara indik. Sonra seçimle acaba dediler. Seçimde de başarılı olamadılar. 
'BOYUN EĞMEYECEĞİZ'
Şimdi ise doları deniyorlar. Ekonomi üzerinden birşeyler deniyorlar. Ama bu millet 'Allah Allah' diyerek ölüme gidiyor. Kendisi için bu milleti yakan değil, milleti için kendisini yakan bir halkımız var. Özümüzde bu var bizim. Şimdi dolar 20 lira da olsa, 30 lira da olsa vatandaşımız boyun eğmeyeceğim diyor. Takasla kumaş almış, takasla nohut almış, yumurta vermiş saçını kestirmiş bir millet var. Böyle bir kültürümüz özümüz var. Biz bu dolara alışkın değiliz. Bırakın dolar onların oyunu olsun. Biz hazırız. Biz yumurta ile traş olabiliriz. Bu sınavları biz önceden çok verdik. 
Bu dünyanın jandarmalığını üstlenen Amerika kendi kuyusunu kazıyor. Halkımızın çok duyarlı olması lazım. Alışverişine devam etmesi lazım. Mahalle yanarken saçını tarayanları da biliriz, mahalle yanarken bizde yangını söndürelim diyenleri de biliriz.' dedi. 
'TARIMI CANLANDIRMAMIZ LAZIM'
Dernek Başkanı Arabacı ayrıca emeklilikte yaşa takılanların emekli edilip, köylere dönmeleri sağlanıp, tarımın canlandırılabileceğini ifade ederek şunları dile getirdi: 'Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyeti var. Milliyetçi Hareket Partisi'nin bununla ilgili düzenleme seçim beyannamesinde vardı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçim beyannamesinde vardı. Cumhur İttifakı'nın mecliste çoğunluğu elde etmesi emeklilikte yaşa takılanları daha da umutlandırdı. Bu yasa geçtiğinde tarım daha da canlanacak. Bu emeklilik yaşını bekleyen arkadaşlarımız var. Bunlar emekli olduktan sonra köylerine dönecek ve tarımla uğraşacak. Bizim ülke olarak tarımı acilen canlandırmamız lazım. Tarımdan anlayan kesimin köylerine dönmesi lazım. Bunu da emeklilikte yaşa takılan, tarımdan anlayan kesimin köylerine dönmeye teşvik etmekle olur. Bu konuda da Ak Parti Milletvekili Selim Yağcı beyden mecliste destek bekliyoruz. Bu konuda mecliste yapılan oylamada evet oyu vermesini talep ediyoruz.' dedi.

 dsc_0265-001.jpg
'ATA TOPRAKLARINA DAVET EDİYORUM'
Dernek Başkanı Arabacı, bu yıl 737. kutlanacak olan Ertuğrulgazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'ne tüm Bileciklileri davet etti. Arabacı şöyle konuştu: '737. Ertuğrulgazi'yi Anma ve Söğüt Şenliklerinde 10 yıldır olduğu gibi bu yılda kuracağımız kıl çadıra tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum. Ülkemizde bulunan Bilecikli hemşehrilerimizi kendi ata topraklarına davet ediyorum. Dünyanın hiç bir yerinde bu kadar uzun yıllardır süren bir anma programı yok. 737 yıldır bizler atamızı yad ediyoruz. Tüm hemşehrilerimizi şenlik alanında kurulacak olan Kurtköylüler Dernek Çadırına davet ediyorum.' dedi.  

'BAHADIR ERDAL BİZİ GURULANDIRDI'
Dernek Başkanı Arabacı ayrıca Milli Haltercimiz Bahadır Erdal'ı, Avrupa Şampiyonası’nda elde ettiği başarıdan dolayı tebrik ederek şunları söyledi: ''Erdal ailesi ilimiz gazetecilik sektörünün en önde gelen gazetelerini bünyesinde barındırıyor. Sakarya Gazetesi Kurtköylü Şadi Erdal abimizin, Osmaneli Haber Gazetesi Kurtköylü Mehmet Erdal'ın, Yeni Bozüyük Gazetesi yine Kurtköylü Kadir Erdal'ın sahip olduğu gazeteler. Bu 3 gazete de köyümüzün övünç kaynakları. Yine bu aileden Halterde Avrupa 3. çıkması bizleri tekrar gururlandırdı. Tüm Türkiye'yi gururlandıran, duygulandıran bir sporcunun köyümüzden, özellikle Erdal ailesinden çıkması bizleri çok memnun etti. Değerli hemşehrimiz Bahadır Erdal'ı tebrik ediyorum. Avrupa Şampiyonası’nda elde ettiği başarıyla göğsümüzü kabarttı. Avrupa üçüncüsü olarak biz Kurtköylüleri gururlandırdı. Biz yıllarca Mehmet Terzi ile övündük. Kurtköylü olduğunu iddia ettik, Kurtköylü dedik. Allah razı olsun kendisi de her yerde Kurtköylü olduğunu söyledi. Ama o nesilden sonra bizim hiç bir spor dalında başarımız yoktu, sporcu da yetiştirememiştik. Bahadır'ın bu başarısı Kurtköy'ün gurur kaynağı oldu. Bundan dolayı başta Erdal ailesine teşekkür ediyorum. Bahadır Erdal'ı da bizleri gururlandırdığı için tekrar tebrik ediyorum.' dedi. 
Bozüyük Kurtköylüler Dernek Başkanı İbrahim Arabacı'ya teşekkür eden gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Sinan Önce'de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından ziyaret sona erdi. 


Bu haber toplam 3600 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum