BOZÜYÜK BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN UYARI

BOZÜYÜK BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN UYARI

İlk hedeflerinin itfaiye yönünden daha güvenli, daha yaşanabilir bir Bozüyük olduğunu belirten ve bilinçli toplum ile can ve mal kayıplarının azalacağına...

A+A-

İlk hedeflerinin itfaiye yönünden daha güvenli, daha yaşanabilir bir Bozüyük olduğunu belirten ve bilinçli toplum ile can ve mal kayıplarının azalacağına dikkat çeken Bozüyük Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bu kapsamda toplum bilinçlendirme çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Belediye İtfaiye Müdürlüğü çalışmalar kapsamında vatandaşları reklam panolarına asılan uyarıcı bilbordlarla işyerlerini kurmadan ve binalarını kullanmaya başlamadan önce İtfaiye Müdürlüğü’nden bilgi almaları konusunda uyardı.
Bozüyük Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik ve İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı Yönetmeliği gereğince vatandaşların nelere dikkat etmeleri gerektiği anlatılarak açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Binalarınızın projelerini kullanım amacına uygun çizdirmeniz gerekmektedir. İşyeriniz için bina kiralama işleminden önce İtfaiye Müdürlüğünden bilgi alınız. Bina projesi ve yerinde yapılan uygulamalarda yapılacak iş tanımına uymayan durumlar görülmekte, tadilat gerektirecek eksikler ortaya çıkabilmektedir. Bu durumda bina kati suretle yangın yeterliliği alamayabilir. Yangın güvenlik sistemlerini uygulama aşamasında İtfaiye Müdürlüğünden teknik destek alabilirsiniz. İtfaiye Müdürlüğü tarafından istenen “Yangın Merdiveni” montaj yerini ve binanın kullanım amacının projeye uygunluk kontrolünü İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden yaptırmanız gerekmektedir.”


Bu haber toplam 9053 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler