BOZÜYÜK İLİMİZİN DIŞARIYA AÇILAN YÜZÜ

BOZÜYÜK İLİMİZİN DIŞARIYA AÇILAN YÜZÜ

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Bozüyük'te  muhtarlarla bir araya geldi.Vali Bilal Şentürk, Bozüyük’te köy ve mahalle muhtarlarıyla buluştuğu toplantıda,...

A+A-

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Bozüyük'te  muhtarlarla bir araya geldi.
Vali Bilal Şentürk, Bozüyük’te köy ve mahalle muhtarlarıyla buluştuğu toplantıda, muhtarların talep ve isteklerini de dinledi.
Vali Bilal Şentürk, Bozüyük ilçesinde köy ve mahalle muhtarlarıyla buluştuğu toplantıda, muhtarlardan, köy ve mahallelerinde kimsesiz, yaşlı ve özel durumu ile ihtiyacı olan vatandaşları bildirmelerini isteyerek ''Kimsesi olmayan vatandaşımızın, kimsesi biz olmak zorundayız..'' dedi.

dsc_3062-(1).jpg
Bilecik küçük ''İl'' ifadesi kullananlara Bilecik büyük bir il değil ama ''butik il'' ifadesi kullandıklarını vurgulayan Vali Şentürk, ''Bilecik, her şeyin en iyisinin olabileceği bir il. Bozüyük ilçesi, Türkiye açısından kavşak noktasında bulunmasının yanında, aynı zamanda ilimizin dışarıya açılan yüzü. Gerek sanayisi, gerek sahip olduğu tarihi doğal değerleri, gerekse tarımsal üretim potansiyeli ile oldukça zengin. Bununla birlikte hem istihdam kapısı olarak, hem de ürün çeşitliliği olarak ülkenin ekonomisine ve sosyal hayatına katkı sağlayan bir ilçe.'' diye konuştu.
Muhtarların da, kamu hizmeti verdikleri gibi aynı zamanda da hizmet alan konumunda olduklarını dile getiren Vali Şentürk, şunları kaydetti:
''Bir muhtar köyde görev ve sorumluluklarının yanında, çocuğunu okula gönderiyorsa eğitim hizmeti alan pozisyonunda. Dolayısıyla hepimiz hizmet verirken bir yandan da hizmet alıyoruz. Burada da temel ilkemiz büyük ölçüde empatidir. Aldığımız hizmet kalitesinden, verdiğimiz hizmet kalitesini topladığımız zaman verdiğimizin daha yüksek olması gerektiğini değerlendirerek görev yapma anlayışında olursak, sunduğumuz hizmetlerde hem vatandaşımızın memnuniyetini hem de bireysel olarak da kendimize karşı saygınlığı kazanmış oluruz. Devletimizin bize vermiş olduğu kaynakları en verimli en ideal şekilde de insanımızın ihtiyacına kullanmış oluruz.''   

,.jpg
- ''Öncelik asayiş ve güvenlik''
Vali Şentürk, önceliklerinin asayişi ve vatandaşın güvenliğini sağlamak olduğunu belirtti. 
Bilecik'in suç oranlarının düşük olmasından dolayı herkesin huzur içinde yaşayabileceği bir il olduğunu belirten Vali Şentürk, ''Gerek polisimiz, gerek jandarmamız en ücra yerleşim alanlarına kadar, yirmi dört saat özveri ile çalışarak huzur ve güvenliğimiz için idari noktaları yakalamaya çalışıyor. Ama bu noktada muhtarlarımız bizim gözümüz, kulağımız. Her alanda olduğu gibi yaşadıkları alanlarda öncelikle duydukları suç ve suç unsuru olan bir olay var ise ona müdahale noktasında güvenlik güçlerimizle iş birliği yapmak durumundadırlar.'' ifadesinde bulundu. 
- ''Eğitimde iddialı olacağız''
Vali Şentürk, eğitim öğretim noktasında da görevli olmanın yanında, veli olarak da dolaylı yolla eğitimin içerisinde olduklarını anlattı. 
Eğitim kalitesinin daha iyi noktaya taşınması ile ilgili belirli bir plan ortaya koyduklarını anımsatan Vali Şentürk, şunları kaydetti:
''Eğitimde iddialı olacağız. En yakın şehrimiz Eskişehir ise onunla rekabet edeceğiz. Nasıl Eskişehir'den ilçemize çalışmaya gelen varsa Eskişehir'den okullarımıza da okumaya gelen olsun istiyoruz. Buradaki hedefimiz bu. Eğitim öğretim seviyemizi öyle bir noktaya taşıyalım ki civarımızdan dahi öğrenci çekebilelim. Dışarıya öğrenci göndermeyelim. Bunda işin baş unsuru öğretmendir. Bir defa öğretmenlerimizi sevip, sayacağız ve değer vereceğiz.'' 
- ''Kaynakları doğru oranda kullanacağız''
Vali Şentürk, kamu görevlileri olarak öğrencilerden vazgeçemedikleri gibi hem vatandaşın huzur ve mutluluğu hem de hizmet alanlarında huzur ve mutluluğundan kendilerini sorumlu addettiklerini ifade etti. 
'Görevimizi daha iyi yapabiliriz' arayışında olacaklarını belirten Vali Şentürk, sözlerine şöyle devam etti:
''Kaynaklar sınırsız değil ama ihtiyaçlar da sınır yok. Dolayısıyla ihtiyaçlar da zaman zaman değişiklik oluyor. Hayat standartlarımızda iyileşmeler var. Buna bağlı olarak da kaynaklarımızı doğru oranda kullanmamız gerekiyor. Yarını hesaba katarsak, çocuklarımızın kaynaklarını bugünden harcamamalıyız. Onlara daha yüksek standartlarda yasayabilecekleri imkan ve kabiliyet kazandırmamız gerekir. İhtiyaçları aciliyet süzgecinden geçirerek, ne kadar geniş bir kitleye hitap ettiğini, ne kadar çok kamu yararını gerçekleştirdiğini hesap ederek planlamak zorundayız. Dolayısıyla kurumlarımızdan hizmet talep ederken imkan ve kabiliyetin doğru ve yerinde kullanılmasına, israf edilmemesine özen göstermek durumundayız. Kaynakları verimli bir şekilde kullanmaya çalışacağız.''
Muhtarlardan, köy ve mahallelerinde kimsesiz, yaşlı ve özel durumu ile ihtiyacı olan vatandaşları bildirmelerini isteyen Vali Şentürk, ''Devletimizin ciddi sosyal yardımları var. Bu yardıma ulaşabilmesinin vasıtası muhtarlarımız. Kimsesi olmayan vatandaşımızın, kimsesi biz olmak zorundayız. Bu konuda muhtarlarımıza büyük sorumluluklar düşüyor.'' ifadesinde bulundu.
Kaymakam Hasan Yaman, Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, İl İdare ve Denetim Müdürü Hakkı Elmas ve ilgililer ile köy ve mahalle muhtarlarının katıldığı toplantıda, muhtarlar istek ve taleplerini iletti. 
Vali Şentürk toplantının ardından Kaymakam Yaman,  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Çelik Dost ile 31 Mayıs 2018 yılında Kuzey Irak'ta terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda şehit olan 25 yaşındaki Hakkari Yüksekova Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli piyade uzman çavuş Ünal Demir'in babası Resul ve annesi Fatma Demir ile Gazi Muharrem Kurt'u ziyaret etti.
Yayla Ahşap firmasını da ziyaret eden Vali Şentürk, incelemede bulundu ve çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

dsc_3124-(1).jpg

Bu haber toplam 1906 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.