BOZÜYÜK TEK YÜREK

BOZÜYÜK TEK YÜREK

Bozüyük’te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeni ile etkinlikler gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında Bozüyük Belediyesi tarafından İsmet...

A+A-

Bozüyük’te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeni ile etkinlikler gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında Bozüyük Belediyesi tarafından İsmet İnönü Caddesi üzerindeki direklerin Atatürk posterleri ve Türk Bayrakları ile kaplanması memnuniyetle karşılanırken Cumhuriyet Meydanı’ndaki programda gece boyunca Atatürk Anıtı’na yapılan özel aydınlatma renkli görüntülere sahne oldu.

Bozüyük’te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeni ile düzenlenen etkinlikler sabah saatlerinde İnönü Savaşları Bozüyük Şehitliği’nin ziyaret edilmesi ile başladı. Daha sonra merkez Kasımpaşa Camii’nde öğle namazı öncesinde 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okunarak Hatim Duası yapıldı. Kılınan öğle namazının ardından ise Bozüyüklü vatandaşlara Bozüyük Belediyesi tarafından yemek ikramında bulunuldu. 4 Eylül Mahallesi 15 Temmuz Şehitleri Parkı’nda düzenlenen “15 Temmuz” konulu sergide 15 Temmuz 2016’da yaşanan olaylardan objektiflere yansıyan kareler sergilendi.

Bozüyük’te Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikler de protokol üyeleri tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 15 Temmuz temalı el işi sergisi ziyaret edildi. Demokrasi ve Milli Birlik Günü Yürüyüşü ise TEB Bankası’nın önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Mehteran takımının seslendirdiği kahramanlık marşları ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İlçe Müftüsü Mustafa Topal’ın yaptığı dua ile devam etti. Programın devamında işaret dili kursiyerlerinin hazırladığı klip ilgi ile izlendi. Programda vatandaşlara hitap eden Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu konuşmasında “Ülkemiz çeşitli darbe girişimleri ve siyasi suikast girişimleri yaşamıştır. Daha Cumhuriyetimizin kuruluşunun 3. yılında 1926 yılında ülkemizi bize bağışlayan, kuran büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e bir suikast girişimi olmuştur. Neyse ki erken fark edilerek önüne geçilmiştir. Bunu takip eden dönemlerde çeşitli sayıda darbe girişimleri yaşanmış darbeler yapılarak ülkenin yönetimine el konulmuş, birçok siyasi öndere suikast girişimlerinde bulunulmuştur. Bunlardan en sonuncusu da 3 yıl önce 15 Temmuzdaki hain darbe girişimidir. Neyse ki vatandaşlarımızın, tarihimizde ilk kez sokağa çıkarak ailesiyle, güvenlik güçlerimizle devletten yana güçlerimizin müdahalesi ile başarısız kılınmıştır.” dedi.

Daha sonra konuşan ilçe Kaymakamı Hasan Yaman; “Bundan 3 yıl önce 15 Temmuz 2016 tarihinde aziz milletimiz tarihinin en karanlık olaylarından birini yaşamıştır. Silahlı kuvvetler içerisinde yuvalanmış fetö terör örgütü üyeleri aziz milletimizin iradesini çiğnemeye teşebbüs ederek demokratik hayatımızı kesintiye uğratmaya çalışmışlardır. Devletin, milletin silahını uçağını kullanana bu gözü dönmüş hain teşebbüs yüce milletimizin iman dolu o çelik göğsüne çarparak akamete uğramıştır.” diyerek 15 Temmuz gecesinde yaşananları anlattı.

Protokol konuşmalarının ardından 15 Temmuz müzikleri sunularak, şiirler okundu. Protokol üyeleri tarafından 15 Temmuz Şehitlerini Anma Satranç Turnuvası’nda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Semazen gösterisi, İstiklal Marşı’nın Güzel Okuma Yarışmasında dereceye giren video gösterisinin sunumu yapılarak halk oyunları gösterileri sahnelendi. Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması canlı olarak izlendi. Saat 00:13’de ise ilçe genelindeki tüm camilerde salaların okunması ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda gece nöbeti tutuldu. Programda ayrıca Bozüyük Belediyesi tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

            15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeni ile düzenlenen etkinliklere tüm ilçe protokolü, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Bu haber toplam 2445 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.