BOZÜYÜK TSO YÖNETİCİLERİ YÖREX FUARINA KATILDI

BOZÜYÜK TSO YÖNETİCİLERİ YÖREX FUARINA KATILDI

 Bozüyük Ticaret Odası yöneticileri Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından, TOBB’un desteğiyle ANFAŞ Antalya Fuar Merkezinde düzenlenen 8. Yöresel...

A+A-

 

Bozüyük Ticaret Odası yöneticileri Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından, TOBB’un desteğiyle ANFAŞ Antalya Fuar Merkezinde düzenlenen 8. Yöresel Ürünler Fuarına katıldı.

Bozüyük TSO Başkanı Buğra Levent’in de yer aldığı fuarın açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, YÖREX'e her yıl geldiğini, her bölgeden, her ilden Türkiye'nin zenginliğinin YÖREX'te sergilendiğini söyledi. Coğrafi işaretin, yerelin dünya ile buluşmasını sağladığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Bu büyük organizasyon kalkınma noktasında yeni bir bilinç inşa etti. Zenginleşme noktasında çok doğru bir alan açtı. Bu işin mimarı ayrı bir takdiri hak ediyor. Antalya TB Başkanımız Ali Çandır bir fikir üretti, bu fikrini projeye dönüştürdü. Ülke çapında müthiş bir başarıya imza attı. İşte vizyoner olmak, cesur bir girişimci olmak, budur. Ali Çandır başkanımızla iftihar ediyorum. Kendisine en büyük desteği de, Odalarımız ve Borsalarımız verdi. Burada 120’nin üzerinde Oda ve Borsamız var. Bunu çok önemsiyorum zira biz kendi değerimize sahip çıkmazsak, başkası gelir sahiplenir. Oda ve Borsalarımız hem YÖREX’e destek veriyor, hem de kendi yöresel ürünlerine sahip çıkıyorlar. Bunların coğrafi işaretlerini alıp, şehirlerine kazandırıyorlar" diye konuştu. 

Hisarcıklıoğlu, halihazırda 3 yöresel ürünün Avrupa'da tescillendiğini belirterek, " Gaziantep Baklavası, Aydın İnciri ve Malatya Kayısısı. Bunu başaran Gaziantep SO’mızı, Aydın TO’mızı ve Malatya TSO’mızı tebrik ediyorum. Diğer yerel ürünlerimizin de AB nezdinde tescili için TOBB, oda ve borsa camiası olarak çalışıyor ve üreticilerimize yardım ediyoruz." ifadesini kullandı. 

YÖREX'in bir vizyon işi olduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu, "Antalya çok önemli bir iş yaptı, senelerdir çok büyük bir emek veriyorlardı. Attıkları tohum tuttu. Yüzlerce yöresel ürünün ekonomiye kazandırılmasına umut oldu. YÖREX ile KOBİ'lerimiz hem ürünlerini tanıtıyor hem de büyük firmalarla iş bağlantıları sağlıyorlar. Bu yıl da muhteşem bir fuar ortaya çıkmış. Anadolu'nun ruhu, kimliği, tüm renkleri burada toplanmış" dedi.

222-(1)-001.jpeg

Bu haber toplam 1869 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.