BOZÜYÜK ÜCRETSİZ SU PROJESİNE KAVUŞUYOR

BOZÜYÜK ÜCRETSİZ SU PROJESİNE KAVUŞUYOR

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Bozüyük Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan Meclis Toplantısının ardından bazı konulara açıklık...

A+A-

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Bozüyük Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan Meclis Toplantısının ardından bazı konulara açıklık getirmek amacı ile bir basın toplantısı düzenledi.
Başkanlık makamında yapılan basın toplantısında Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu yapılacak olan projeler ile ilgili bilgi vererek önemli açıklamalarda bulundu. 
'Ailelere her ay bir nakdi bir yardımda bulunacağız'
Başkan Bakkalcıoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Gıda paketleri, gıda dağıtımı şeklindeki yardımlar haricinde  aylık nakdi yardımla ilgili bütçe hazırladık. Bunu bütçe plan komisyonuna sevk ettik. Bu taslağı komisyon kararından son şeklini almadan basına sunmanın doğru olmadığı düşüncesi içerisindeyim. Önümüzdeki meclislerde oylanıp yürürlüğe girecek. Ama ana içeriğinden bahsedeyim; Yönetmelikte tanımlanmış bir komisyonun alt destek alarak muhtarlar, belediye zabıtası, tapu idaresi bütün buralardan alınacak bilgiler ve yerinde yapılan incelemelerle belirli bir gelir düzeyinin altında aileler belirlenecek. Bu doğrultuda ailelere her ay bir kart vererek nakdi bir yardımda bulunacağız. 
'Aylardır çalışıyoruz'
Yönetmeliği hazırladık, bununla ilgili aylardır çalışıyoruz. Hemşerilerim haklılar bu konular gecikti diyip duruyorlar ama mevzuata göre bunun düzeni kurmak zaman alıyor Göreve geleli 3-4 ay oldu. Herşeyi yavaş yavaş yoluna koyuyoruz.
Ayrıca, bizim ücretsiz su uygulamamız var, bununla ilgilide basına dağıtabileceğimiz meclise sunduğumuz gerekçeli başkanlık olarak bir önerim var. Bu önergeyi sizlerde yayınlayabilirsiniz, bunu dağıtacağız. Dünya Sağlık Örgütü'nün ayrıca Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun kuralları Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin de 4 Haziran 2003'te kabul ettiği Birleşmiş Milletler Ekonomik Sosyal ve Kültürel haklar uluslararası sözleşmelere de dayalı haklara dayalı insanların suyu hak olarak kullanmayı esas alan kararlara ve haklardan yararlanırken ücretsiz, bu Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından da kabul edilen sözleşmenin açıklamalarından metin olarak okuyorum "Ücretsiz ya da düşük maliyetli su temini gibi uygun ücret uygulamaları uygulaması bunu ülkelere önermesi ve daha yoksul hane halklarına su giderlerinin oransız bir yük olarak binmemesi için gerekli önlemlerin alınması." bu özetle tek cümle. 
'Belediyemize bağlı hanelerde bunu uygulayacağız'
Bütün bunlara dayalı olarak, Belediye Meclisi'nde su ve suya dayalı tarifelerin yeniden belirlenmesi konusunda gündeme alınacak bir madde olarak sundum, gündeme alındı ve bütçe plan komisyonuna sevk edildi ve önümüzdeki süreçte başlayacak. Biz bütün bunların altyapı çalışmalarını yaptık. Belediyemize bağlı hanelerde bunu uygulayacağız, ticari alanlar, diğer aboneler ve buna benzer aboneler hariç. Sadece meskenlerde, belediyenin geçmiş yıllarda zorunlu kılarak Bozüyük'te oluşmuş bir ön ödemeli sayaç sistemi, marka adı da oluyor olabilir elektromet sayaçlar diye sayaçlar var ve bu sayaçların sayısı 6 bin kadar. Normal sayaç sayısı ise 18 bin civarında. Bu net rakamları sizlere vereceğiz. Bu ön ödemeli sayaçlarda ücretsiz su uygulama
kararımızı alırsak mecliste bunda bir sıkıntı doğuyor, uygulayamıyoruz. Bunu uygulayabilmek için yazılım firmaları ile çok uzun görüşmeler yaptık. Karta ücretsiz su yüklendikten sonra o kartla sayaca gidilip sayaca yükleme yapıldığında o sayaçtan yüklenenin değiştirilmesi imkanı olmuyor. 
Bunu şöyle açıklayayım, 2 aylık okumalarla yaptığımız bir su planlaması var yani belediye görevlileri gelip 2 ayda bir sayaçları okuyorlar. Ön ödemeli sayaçlarda ise vatandaşlar kartları ile gelip yükleme yapıyor. Bunu bu sisteme yükleme yaparak yapalım istedik, bu şunu getiriyor, diyelim ki 1 Ağustos 2019'da 20 ton su ücreti sizin kartınıza yükledik ve sizde gittiniz sayacınıza yüklediniz. 1 Ekim'e kadar geçerli bir süreci var. 1 Ekim günü Belediye görevlisi gittiğinde sayaçtan 20 ton altında kalmışsa kalan suyu silmesi gerekiyor ki bir dahaki 2 aya başlayabilsin. Bunu yapamıyoruz silemiyoruz ama normal, eski sayaçlarda üzerindeki su tüketim miktarı okuma ile yapıldığı  için bunu çözme imkanımız oluyor. Böyle bir sıkıntılı dönemimiz olacağını düşünüyorum, tabi kararlar meclisimizde alınacak. Biz firmalar ile görüştük, ön ödemeli sayaçların ücretsiz diğer sayaçlara çevirme imkanımız var.
'Haksız ve zorlayıcı bir karar almayı kendimde hak görmüyorum'
Bende zorunlu manuel sayaç takılsın gibi haksız ve zorlayıcı bir karar almayı kendimde hak görmüyorum. Vatandaş 
350 liraya taktırdığı sayacın yerine manuel bir sayaç takılmasının zorunluluk koysun sorusunu istemiyorum. Ama ücretsiz su uygulamamızı yapamıyoruz oraya. 
'Ben hemşerilerimden özür diliyorum'
Birçok hemşerim soruyor, hani bedava su verecektin başkan daha başlamadı gibi konuları da duyuyorum, arkadaşlarıma da geliyor ama böyle bir zaman alıyor. Uygulamamız başlayacak, bu uygulama başladıktan sonra da Bozüyük'te bu sözümüzü de yerine getirmiş olacağız. Bu gerekçedeki konuyu basınımıza ileteceği.

 Şu günler kurtuluşumuza giden günler. Geçmişte görev yaptığım dönemde, Ağustos başından 4 Eylül'e kadar festivaller ve sempozyumlar şeklinde iki dönem Bozüyük'te seramik festivalleri yapmıştık, bunun tekrar önü açılacak ama daha ilk 4 Eylülümüz bu olmuyor. Bir takım etkinlikler koyduk mesela yarın itibari ile Milli Eğitim Müdürlüğümüzce belirlenen okullardan orta sondan liseye geçmiş çocuklar arasından bir orman kampı düzenledik. Bu çocuklarımız 44 tane oluştu biz 50'ye kadar planlamıştık. Milli Eğitim Müdürlüğümüz belirledi, biz Belediye olarak müdahil olmadık. Kız çift rakamdan oluşmak üzere, kız öğrencilerimizde olsun istedik ama bir kız öğrenci başvurusunun olmadığını söyledi Milli Eğitim Müdürlüğü. Neden çift? 2 kişilik çadırlarımızı aldık, belediye olarak çadırlarımızı temin ettik, her türlü dış etkenden korunaklı çadırlar, uyku tulumlarıyla. Çeşitli eşyaları, spor ayakkabıları, kendilerini koruyacağı giysilerine kadar belediyemiz belirledi. 
'Bu bizim 4 Eylül kutlamaları içerisindeki ilk etkinliğimizdir'
Aileleri ile bir basın toplantısı yaptım, ailelerinden onay alarak yapıyoruz, onlarla ilgili tüm bilgileri alıyoruz. Örneğin, çocuğunuzun bir sağlık sorunundan dolayı ilaç alması gerekiyorsa ona kadar ailelerle paylaştık. Bütün birimlerimiz bunun için çalıştı. Bozüyük Ormanları Sofular Yaylası'na 2 Ağustos Cuma sabahı saat 09:00'da buradan hareket edecekler, 5 dakikalık bir yolculuktan sonra alana ulaşacaklar. Bugünden itibaren alanda çadırlar kuruldu, AKUT birimindeki görevli olan arkadaşlar eğitimlerini yapacaklar.  Avcılar kulübümüzde gece korumada görev üstleniyor. Ormandaki koşullarda hiçbir telefon iletişimi olmayacak, olsa da telefon iletişimi kesecek. Evlatlarımız orada o iki gece ve üç günü ormanda ateş yakmaktan yön bulmaya kadar her türlü eğitimden geçecekler. Bu bir başlangıç bunu daha uzun ve geniş kapsamda yapmayı planlıyoruz. Bu bizim 4 Eylül kutlamaları içerisindeki ilk etkinliğimizdir. 
'Trampa atış yarışması düzenleniyor'
İkinci bir etkinliğimiz Kent Konseyi Başkanlığımız tarafından önerildi. Yasa gereği Kent Konseyi önerileri Belediye Meclisi tarafından görüşülüp karar alınması gerekiyor. Bugüne kadar Kent Konseyi önerisi görüşülmedi. Örneği de yoktu ama ilk kez Kent Konseyimizin önerisini gündeme aldık oyladık karar altına aldık. Kent Konseyi Başkanlığımız Avcılar kulübü ile birlikte bir trampa atış yarışması düzenleniyor ve bu ülke genelinde olacak. 11 Ağustostan itibaren başlayacak ve onu takip eden günlerde devam edecek. Ayrıca ilçemizin yetiştirdiği eski futbolcularımız, futbol konusunda tümünü kapsayan onların düzenlediği etkinliklerimiz var. 4 Eylül gününde şenlikle sonuçlanan bir programımız olacak. Programımızı tüm detayları ile paylaşacağız. daha sonra önümüzdeki yıllarda festivaller şeklinde bu devam edecek.
'Sıkıntılarını dile getirselerde çözümsüz'
Belediye meclisimize ayrıca taksi plaka yönetmeliğini çıkarttık.  Taksi plaka yönetmeliğimiz bugün itibari ile yürürlüğe girdi. T plaka yönetmeliği çıktı.Daha önceki dönemde servis araçlarına dönük S Plaka ihaleleri yapılmış,ihale şartnameleri, sözleşmeleri ve yönetmeliği ile ilgili bitirilmiş bir konuydu. 31 Temmuz itibari ile tüm S Plakası alan ilçemizdeki bütün araçlar S plakalarını aldılar ve S Plakası uygulaması yürürlüğe girdi. Ne yazıkki diyorum çünkü o esnafımıza, arkadaşlarımıza büyük  sıkıntılar getiren bir sonuçla bitti. Sıkıntılarını dile getirselerde çözümsüz, artık olmuş takmaları gerek. Alternatif çözüm yolları arayışını onlarda sürdürecek bizde. 
373 araç Bozüyük sınırı dışına çıkamıyor. Bozüyük'te 3 koperatif, 4 şirket ve bir dernek şeklinde örgütlenmiş taşımacılık yapan tüm firmalar Eskişehir şehir hattını bile yapamıyacaklardı. Yeni araçlar almak zorunda kaldılar. O araçlarla bu hizmetleri götürecekler. Bu araçlar sadece Bozüyük içerisindeki servis işlerini çözebiliyor. Eskişehirden gelecek sanayi tesisinde çalışanları o araçlarla getiremiyorlar. Böyle bağlayıcı bir mevzuat oluşmuş. Değiştirme şansımız yoktu görüşmeler yaparak sonuca ulaştık. 
'Çok makül cüzi bir miktarla başlayan ihalelerle vericez'
Bunu şunun için anlatıyorum; T plakada da benzer şey yaşamamak için iki aydır bu konu ile ilgili bütçe plan komisyonumuz çeşitli illerdeki T Plaka yönetmeliklerini inceledi ve bugün itibariyle yönetmeliğimiz onaylandı. Yönetmeliğimize eklenen geçici madde ile önümüzdeki günlerde ilçemizde mevcut 92 adet taksiciliğe yönük T Plaka ihalesi yapılacak. Daha önce S Plakası 20 bin TL ile başlayan ihalelerle oluşmuş. Çok büyük bir ücret içeriyordu. Taksi plakalarında böyle bir şey düşünmüyoruz. Çok makül cüzi bir miktarla başlayan ihalelerle vericez. Bu 92 araca yönetimdeki kriter olarak 4+1 yolcu taşımalı taksiler olmasını koyduk. Taksilerin hem iki yanında hemde tepelerinde plakaları yazacak. Yani o aracın heryerden plakası tespit edilebilecek. Bozüyük ibaresi bulunacak. Bozüyük'te hangi durağın taksisi olduğu belirtilecek. Logo olmayacak bu tarz kriterler var. Bu çerçevede önümüzdeki günlerde T Plakalar teslim edilecek. 
'Heyecan verici sosyal projelerimiz olacak'
Önümüzdeki günlerde açıklayacağımız projelerimiz var. Şuanda bahsetme hakkını kendimde görmüyorum. Çünkü tam olarak net çerçevelerini içeriklerini doldurmamız gerek. Heyecan verici sosyal projelerimiz olacak. Yatırım projelerimizi 2020 yılına dönük planlıyoruz. Öncelikle otopark yapımı ihalelerimiz olacak. 
Belediyenin Yeni Mahalle Konağını geçtikten sonra 2000 metre kare bir alanı benim her zaman söylediğim ve geldiğimizden ebri başladığımız vatandaşa ait boş arsaları otopark olarak kullanma çerçevemiz içinde 2000 metre kare 100 araçlık bir otoparkı hizmete açıyoruz. Dün zemin çalışmaları bitti çevre düzenlemeleri yapılacak. İlçemiz sakinlerinden Ahmet Taşkın abimizin belediyemize geçici kullanıma sunduğu bir otopark olacak. Ben Cami Caddesinde park etmiş araçları bir kaç kez gezdiğimde o otoparkla hal arasında saydığımda 65 ile 75 araç çıkıyor. İlçe trafiğini düzenleyen kurumlarımız bütün o araçları o otoparka doldurabilme imkanına sahip. Çok sayıda buna benzer halka açık vatandaşlarımızın geçici olarak tahsis ettiği otoparklarımız var. 
'Yer altı otoparkını inşa edeceğiz'
Bizde hal bölgesinde ilk yatırımızı orada yapacağız. Yer altı otoparkını inşa edeceğiz. Çok katlı otopark başvurumuz var. Hazineden arsasını alırsak onuda planlıyoruz. Daha başka yatırımlarımızıda önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız. 
'Çok haksızca yapılan eleştiriler var'
Bizlerin çalışmaya dönük ama çok fazla basına kamuoyunun önüne çıkarak yapmadığımız çalışma süreçlerinde bazı eleştirilerede muhatap oluyoruz. Saygı duyuyorum. Bu eleştirileri basında da görüyoruz. Çok haksızca yapılan eleştiriler var. İşte bu can suyu ve ücretsiz su konusunda  mesela bu kadar çalışmaları, verdiğimiz emekleri göz önüne almadan hani ne yaptınız diyen ve bunun gibi daha başka konularda var.
'İlçe Başkanları gerekli cevapları vericektir'
Ben düzey olarak görev alanı olarak siyasi parti ilçe temsilcilerinin başkalarının açıklamalarını yine siyasi parti ilçe başkanları yanıt verir düşüncesindeyim. Millet ittifakının İlçe Başkanları gerekli cevapları vericeklerdir.
'5 yıllık bir süre için göreve geldik'
Seçimlerde verilen sözler ilk seneden yapılsa biz dünyanın kahramanı belediye başkanı olurduk. 5 yıllık bir süre için göreve geldik. 5 yıl içerisinde bütün programları uygulayacağız. Bozüyük'te 67 bin 700 tabelada yazan 70 bin nüfuslu Bozüyüklü 35bin trafiğe kayıtlı araç var. Çok büyük bir otopark sorunu var. Bu sorunu çözmezsek kenti çözemiyoruz. Alt yapıda projelerimiz bütün çalışmaları mesafe katetti. Şuanda  açıklamamayı mahsur gördüğüm uygulamalarımızın temel taşlarını koya koya yürüyoruz. Bunlarıda önümüzdeki günlerde açıklayacağız. 
'Medyatik bir tarzım yok'
Ben çok fazla basınla çok sık diyalog içerisinde değilim. Sizlere bu açıklamaları meclis sonunda yapmaya tarcih ediyorum. Sevgili hemşehrilerim hoşgörsünler. Çok fazla medyatik bir tarzım yok. Ama sosyal medya hesabımızdan sürekli paylaşım yapmaya çalışıyoruz. Siz basın temsilcilerinede her zaman kapımız açık ' dedi.
Yaptığı açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlarak basın mensuplarına teşekkür etti.


Bu haber toplam 8582 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum