BOZÜYÜK’TE 5 AYRI ALANDA EĞİTİMDE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

BOZÜYÜK’TE 5 AYRI ALANDA EĞİTİMDE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Bozüyük’te 2023 Eğitim Vizyonu ve 21. yüzyıl becerileri konusunda geleceğin teminatı çocuklara gerekli alt yapının oluşturulabilmesi için Kaymakamlık,...

A+A-

Bozüyük’te 2023 Eğitim Vizyonu ve 21. yüzyıl becerileri konusunda geleceğin teminatı çocuklara gerekli alt yapının oluşturulabilmesi için Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 5 ayrı alanda eğitimde iş birliği protokolü imzalandı. 
Hükümet Konağı’nda gerçekleştirilen protokol imza törenine Kaymakam Hasan Yaman, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya katıldı. Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, eğitimin “Dünya Medeniyetine yön verme iddiasındaki bu büyük milletin” en öncelikli meselesi olduğu bilinciyle bu protokolleri imzaladığını söyledi. Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ilçe tarihinin en geniş kapsamlı eğitim iş birliği protokolüne imza atarak geçen yıl iki olan iş birliği protokolünü beşe çıkarttı. Protokolün imzalanmasının ardından protokol hakkında bilgi veren Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı bu gün çok önemli projelere imza attıklarını belirterek “Bozüyük’te yaşayan öğrencilerimizin, toplumumuzun temel değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmeleri, çevrelerini, toplumun sosyal, kültürel ve ekonomik değerlerini tanıtmak amacıyla Kaymakamlığımız, Bozüyük Belediyemiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliği ile 5 ana başlık altında oluşturulan protokolü imzaladık. Çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları, tarihi, tarihin yazıldığı topraklarda öğrenmeleri için çalışıyoruz” dedi. 
  İlçe Kaymakamı Hasan Yaman’ın öncülüğünde imzalanan 5 ayrı iş birliği protokolü 13800 öğrenci ve 1000 eğitim çalışanı için büyük bir pencere açarken imzalanan protokolde şu maddelere yer verildi;
 “1. “Değerlerime Sahip Çıkıyorum” Etkinlikleri İş Birliği Protokolü
Fotoğraf Yarışması: Bozüyük İlçesinde okuyan öğrencilerin katılacağı tema olarak tarihi mekan, şahıs gibi “Bozüyük’ün Yaşayan Değerleri”ni konu alan 2. Fotoğraf Yarışması yapılacaktır. Üç öğrencimize ve bir okulumuza ödül verilecektir. Yarışma ödülleri, ulaşım ve diğer doğacak giderler belediye tarafından giderilecektir.

bsk--milli-egitim-kaymakamlik-egitim-protokolu-imza--2.jpeg
 5 Öğrenci 1 Öğretmen Resim Sergisi: Bozüyük İlçesinde okuyan öğrenci ve öğretmenlerin katılacağı tema olarak Bozüyük’ün tarihi mekanları, coğrafi güzellikleri, şehir mekanları gibi “Bozüyük Değerlerinin” işleneceği resim sergisini yapılacaktır. Sergi için gerekli ihtiyaçlar belediye tarafından giderilecektir.
Değerler Seminerleri: 4., 5. ve 6. Sınıf öğrencilerine (yaklaşık 3000 öğrenci) kendi okullarında değerler konulu seminerleri yapılacaktır. Seminerler çerçevesinde dağıtılacak kitaplar belediye tarafından temin edilecektir.
2. “Bozüyük Gençliği Ecdadıyla Buluşuyor” Etkinlikleri İş Birliği Protokolü
Kültür Gezileri: Geçen sene de yapılmış olan tüm 4. Sınıflar Bilecik ilinde bulunan tarihi mekânları, tüm 7. Sınıflar Ankara’da bulunan meclisleri ve Anıtkabir’i, tüm 11. Sınıflar Çanakkale’de bulunan tarihi mekânları,  rehber eşliğinde gezilmesi belediye imkânıyla gerçekleştirilecektir.
3. “Bozüyük Okuyor” Etkinlikleri İş Birliği Protokolü
Okuma Yarışması: 3. 6. ve 10. Sınıflar arasında yapılacak 2. Kitap Okuma Yarışması için tüm öğrencilerimize komisyonun belirlediği üçer adet kitap takımları ve 100 öğrenciye verilecek ödüller (bisiklet) belediye tarafından temin edilecektir.
 4. “Geleceğe Umutla Bakıyorum” Etkinlikleri İş Birliği Protokolü
 STEM-Robotik Sınıfı: 10 okula STEM-Robotik sınıf kurulacaktır. Sınıflara gerekli robotik malzemeler (her sınıfa 10 takım ardunio malzemesi ve birer robot olacak şekilde) belediye tarafından temin edilecektir.
Kodlama Yarışması: Bozüyük İlçesinde okuyan öğrencilerin katılabileceği Scrath Kodlama yarışmasında ödüller belediye tarafından temin edilecektir.
Bilim Sergisi: Bozüyük İlçesinde okuyan öğrenci ve öğretmenlerin katılacağı ve ürettikleri robotik kodlama ürünlerinin halka gösterecekleri sergi ile ilgili tüm ihtiyaçlar belediye tarafından temin edilecektir.
Web 2.0 Yarışması: Bozüyük İlçesinde görev yapan öğretmenlerin katılacağı ve web 2.0 araçları ile ürettikleri öğretim materyali yarışmasının ödülleri belediye tarafından temin edilecektir.
 5. “Bozüyük Eğlenerek Gelişiyor” Etkinlikleri İş Birliği Protokolü
 Müzik Atölyesi: 30 öğrenci ve öğretmenin kullanabileceği donanıma sahip, gerekli müzik enstrümanı bulunduran ve ses izolasyonu yapılmış öncelikli olarak 3 sınıf ardından tüm okullara birer sınıf belediye tarafından yapılacaktır.
Arkadaşını Kapta Gel: Bozüyük İlçesinde okuyan öğrencilerin katılabileceği ikiye iki yapılan mini futbol, hentbol, basketbol ve voleybol etkinliklerinin ihtiyaçları belediye tarafından temin edilecektir.”

bsk--milli-egitim-kaymakamlik-egitim-protokolu-imza--3.jpeg


Bu haber toplam 1721 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum