BOZÜYÜK'TE ATATÜRK ANILDI

BOZÜYÜK'TE ATATÜRK ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79.’uncu yıl dönümünde Bozüyük'te düzenlenen törenlerle anıldı. Sabah...

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79.’uncu yıl dönümünde Bozüyük'te düzenlenen törenlerle anıldı. 

dsc_9092.jpg
Sabah ilk olarak düzenlenen törende Kaymakam Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Murat Günhan, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

dsc_9105.jpg

Ardından saat 09.05’te ilçe genelindeki sirenlerin çalmasıyla 2 dakika boyunca saygı duruşunda bulunuldu. İki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okunarak bayraklar yarıya indirildi.

dsc_9136.jpg
Daha sonra Metristepe Kültür Merkezine geçilerek Mustafa Şeker Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program ile anma töreni devam etti. Program öncesinde Özel Sınav Lisesi tarafından açılan 10 Kasım Atatürk konulu resim sergisi protokol mensupları ve davetlilerce gezildi. Ardından anma programına geçildi.

dsc_9169.jpg

Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Okul Müdürü Ayhan Pınar tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Ayhan Pınar, konuşmasında, Atatürk’ün hem mili mücadele döneminde hem de Cumhuriyetin inşa sürecinde daima ileriye baktığını söyledi.

dsc_9189.jpg

Pınar, “Atatürk'ü anma onu anlamakla bir değer kazanır. Milletleri büyüklerine bağlayan duygu, onların vücutlarından değil şahsiyetlerinden gelir. İşte Atatürk tüm dünyanın Türk milletinin üzerine geldiği bir dönemde ortaya çıkmış ve milletin ölüm fermanı parçalamış onun tekrar öz yurdunun bağrında nefes alabilen genç bir ülke olmasını sağlamıştır. Atatürk yaptıkları ve başardıklarıyla sadece ülkemiz milletimiz adına değil aynı zamanda dünya platformunda belirli bir yere gelmesinde önemli bir değere sahip kabiliyetli bir komutan, zeki bir siyasetçi, ülke kuran büyük bir devlet adamıdır. Herkesin bildiği gibi Atatürk'te var olan bağımsızlık tutkusu ve aşkı Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasında başta gelen faktörlerden biri olmuştur. Keza Atatürk "Ya istiklal ya ölüm" demek suretiyle Türk milletiyle birlikte bağımsızlık savaşına girerek dünyanın önde gelen güçlerine karşı büyük bir zafer kazanmıştır. Diğer taraftan kazanılan zafer sonrası ortaya koyduğu siyasi duruşu ile bilhassa 'Yurtta sulh, dünyada sulh' ilkesine bağlı kalarak bundan sonraki izlenilecek yol haritası ve de tüm dünya devletlerinin barışı için yapılması gerekenlerle ilgili ortaya koyduğu öngörüleri herkesin takdirini kazanmıştır. Atatürk hem milli mücadele döneminde hem de Cumhuriyet'in inşa sürecinde daima ileriye bakmış ileriyi hedeflemiştir. Uygarlık yolunda ilerlediğimiz 21. yüzyılda ileriyi görebilen ve gelecekte büyük işler yapacak nesiller Mustafa Kemal gibi düşünebilen ilk adımdır. Bu ilk adamı atarken yeni neslin geçmişini iyi bilmesi ve özümsemesi gerekmektedir. Gelecekte ülkenin yönetimini devir alacak, geleceğimizi yönlendirecek, uygar ve saygın bir ulus olma bilincinde geliştirecek gençler bu yolda ilerlemelidir. Bunun içindir ki toplum olmak her zamankinden daha çok çalışıp vatanımız ve milletimiz için büyük işler yapmanın gayreti içinde olmalıyız. Sadece 10 Kasımda değil düşünce ufkumuzda Atatürk'ün milli mücadele adımı, azmi ve bize yüklediği sorumlukları hiç bir zaman unutmamalıyız. Bu düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ve ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi bir kez rahmet ve minnetle anıyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

dsc_9198.jpg
  Konuşmaların ardından Atatürk’ün hayatından kesitlerin yer aldığı anılar ve Mustafa Şeker Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 10 Kasım’da Atatürk’e sesleniş oratoryosu sahnelendi. İlçe genelindeki okullarda Atatürk konulu resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere protokol mensuplarınca hediyelerinin verilmesi ile program sona erdi.dsc_9211.jpg

dsc_9233.jpgdsc_9238.jpgdsc_9154.jpguntitled_panorama1.jpg

Bu haber toplam 3491 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.