'BOZÜYÜK'TE TARİH YAZIYORUZ'

'BOZÜYÜK'TE TARİH YAZIYORUZ'

Ak Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, Bozüyük Belediyesi'nin 5 yılda 160 projeyi hayata geçirdiğini ifade ederek: '128 yıllık belediye tarihi olan Bozüyük'te,...

A+A-

Ak Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, Bozüyük Belediyesi'nin 5 yılda 160 projeyi hayata geçirdiğini ifade ederek: '128 yıllık belediye tarihi olan Bozüyük'te, 123 yıl boyunca yapılan hizmetleri bir araya toplayın, üst üste koyun, bizim bu 5 yıllık dönemimizde yapılanları toplayıp üst üste koyun; ben iddia ediyorum ki 5 yılda yaptıklarımız 123 yılda yapılanlardan daha fazla çıkacaktır. Biz aslında Bozüyük'te tarih yazıyoruz. Bu sözümde iddialıyım. Nasıl ülkemizi her alanda kalkındırdıysak, Bozüyük'te de gerçekten mükemmel hizmetler yaptık. 5 yıla 160 proje sığdıran bir ekipten bahsediyoruz.' dedi.
Ak Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin,  İl Genel Meclis Üyesi Nizamettin Çam ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte gazetemizi ziyaret etti. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Sinan Önce'ye teyzesinin vefatından dolayı başsağlığı dileyen Başkan Çetin önemli açıklamalarda bulundu.
'AK PARTİ GÖNÜLLERDE KURULMUŞ BİR PARTİDİR'
Ak Parti İlçe Başkanı Çetin, Ak Parti'nin gönüllerde kurulmuş bir parti olduğunu ifade ederek: 'Biz teşkilatlar olarak partimizi en sağlıklı şekilde seçimlere götürüp ve seçimlerde de zaferle çıkmayı hedefliyoruz. Biz yerelden gelen bir liderin partisinde siyaset yapıyoruz. Sayın genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı aldığında ulaşım sıkıntısı olan, çöplük vaziyette olan, susuz olan bir İstanbul vardı. O tarihlerde sayın genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'u kısa bir sürede mükemmel bir İstanbul'a dönüştürerek insanların gönlünde taht kurdu. Tabi bunu sadece hizmet olarak değerlendirmemek lazım. Aynı zamanda insani ilişkileri iyi tutarak Anadolu'daki insanların gönüllerini kazandı. Ak Parti'nin kökleri de buradan gelen insanların gönüllerinde kurulmuş bir partidir.
Türk Siyasi Tarihi en önemli siyasi parti olarak Ak Parti'yi yazacak. Bizim torunlarımız bunları okuyacaklar. Cumhuriyet tarihinde tek partili dönemden çıkıp çok partili hayata baktığımız zaman ülkeye hizmetin tek başına iktidarlar döneminde geldiğini görüyoruz. Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Turgut Özal iktidarları döneminde otoyollar, hastaneler gibi bir çok alanda hizmetlerin geldiğini görüyoruz.' dedi.

ak-parti-(1)-001.jpg
'BUNA KARGALAR BİLE GÜLER'
Çetin açıklamasının devamında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'ye yüklendi. CHP kanadından yapılan 'Amerika'dan borç para dilenmeye mi gittiniz?' şeklindeki açıklamaya cevap veren Çetin: 'Son günlerde ABD tarafından ülkemiz ekonomisine yapılan bir darbe var. Biz bunu kriz olarak değerlendirmiyoruz. Buna kriz diyenler, 2013 yılındaki Gezi olaylarında, bazı gençlerin kafasını yıkayarak, onları meydanlarda devlete karşı kışkırtan kişilerdir. Gezi olaylarının ülkeye vermiş olduğu zarar kadar ABD'nin bize zararı yok. Keşke hiç olmasaydı. Ama bugün baktığınız zaman Türkiye olarak 1948'te Marshall yardımı alarak ABD'ye başladığınız borçlanmaya, o dönemden bugüne kadar ilk defa Ak Parti iktidarında devlet yabancılara karşı borcunu ödemiş ve bitirmiştir. Bugün o yardımları Amerika'dan alıp, Amerika bayraklarını benim Türk çocuklarımın ellerine verip, sokaklarda yürüten zihniyet, bugün diyor ki 'Amerikan'dan borç para dilenmeye mi gittiniz?' Buna kargalar bile güler. Benim liderim dünya 5'ten büyüktür diyen, Amerika'ya karşı 128 tane ülkeyi arkasına alabilen bir liderdir.  Bizi bu şekilde itham edenler ilk önce kendine bakacak. Senin Cumhurbaşkanı adayın 24 Haziran seçimlerinde, benim ordum Kandil'i bombalarken, oradaki terör yuvalarını bombalarken, 'Ne işimiz vardı' orada diyen Muharrem İnce'ye bakacaksın. Tuncay Özkan'ın HDP'lilerle nasıl görüştüğünü bu millet gördü. Sen gizli ittifak yaptığını ne kadar saklamaya da çalışsan bu millet bunları görüyor. Kimse kusura bakmasın. Biz bu ülkenin borçlarını bitirmiş tek iktidarız. Biz istiyoruz ki siyasi partiler projelerini anlatsın genel için yerel için millet kimi tercih ederse o iktidar olsun. Ama doğruları söyleyelim. Yalanla hiç bir yere varamayacaksınız. Siz Deniz Baykal'ın söylediklerini doğru kabul edip düzeltmediğiniz sürece asla iktidar olamayacaksınız. Ne demişti Baykal: 'Cumhuriyet Halk Partisi HDP çizgisine gelmiştir' demişti. Bunu ben söylemedim sayın Baykal söyledi. ' dedi.
'MÜKEMMEL HİZMETLER YAPTIK'
Çetin açıklamasının devamında şunları söyledi: 'Biz genelden yapmış olduğumuz bu örneklere yerelden yani Bozüyük'ten de verebiliriz. 128 yıllık belediye tarihi olan Bozüyük'te, 123 yıl boyunca yapılan hizmetleri bir araya toplayın, üst üste koyun, bizim bu 5 yıllık dönemimizde yapılanları toplayıp üst üste koyun; ben iddia ediyorum ki 5 yılda yaptıklarımız 123 yılda yapılanlardan daha fazla çıkacaktır. Biz aslında Bozüyük'te tarih yazıyoruz. Bu sözümde iddialıyım. Nasıl Türkiye'de her alanda kalkındırdıysak ülkeyi Bozüyük'te de gerçekten mükemmel hizmetler yaptık. 5 yıla 160 proje sığdıran bir ekipten bahsediyoruz. Bunların hepsini elbette saymamız mümkün değil ama şimdi aklıma gelenleri sıralayayım. Otogar, Kapalı Pazar, Mahalle Konakları, 17 tane Sentetik Saha, Kültür Merkezi, Toki konutları. Bunlar bizim dönemimizde yapıldı. ' dedi.
Hızlı tren garının ilçe merkezine uzak bir noktada olmasının sebebinin geçmişteki belediye başkanları olduğunu kaydeden Başkan Çetin: 'Bunları yaptık ama aklıma eski dönemlerde yaşadığımız sıkıntılar da geliyor. Bozüyük'ten hızlı tren geçiyor. Hakikatten büyük bir nimettir. Bizden önceki dönemlerde hızlı tren söylenmiş olsaydı siz hayal mi görüyorsunuz diyebilirlerdi. Ama biz bunları yaptık. Ama şu var Bozüyük hızlı tren garı daha güzel bir yerde olabilir miydi? Olabilirdi. Bu nedir? İçköy mevki dediğimiz yere istasyon kuruldu. Ama gecenin saat 3'ünde Yeni Mahalle'den  4 Eylül Mahallesi'nden yayan olarak yürüyerek gidemezsiniz. Ya taksi kiralayacaksınız ya da eş dosttan araba bulup gideceksiniz. Durum böyle olunca hızlı tren cazibesini kaybediyor. Bizler aslında hızlı tren garının merkezde olmasını istedik. Geçmiş dönemlerde. O zamanki yerel yönetimde belediye başkanı olan kişiler buna karşı çıktılar. Ben şahsen şahit oldum bu duruma. Buradan hızlı tren geçmez şehrimizi böler dediler. Yerel yönetime rağmen buradan hızlı tren belki geçirilebilirdi ama mahkemelik olunduğu zaman kaybedilecek. Devletin işi de beklemez. Bu sebepten dolayı İçköy mevkiinden yaparak Bozüyük'ün biraz daha dışından treni geçirmiş oldu. Yani hızlı tren garının Bozüyük'ün dışında olmasının sebebi geçmişteki belediye başkanlarıdır.
'YÖNETEMEYENLERİN YAPTIĞI İHANETTİR'
Bizim 5 yıldır üzerinde çalıştığımız projelerimiz var. Bunlardan üç tanesi bu alt geçitlerdir. O zaman bu hızlı treni buradan geçirmiş olsaydık Devlet Demir Yolları bu alt geçitleri üst geçitleri bitirmiş ve Bozüyük'ün bölünmüşlüğünü demiryolu tarafından ortadan kaldıracaktı. Bu geçmişte Bozüyük'ü yönetiyoruz diyen ama yönetemeyenlerin yaptığı ihanettir. Keşke buradan geçseydi. Ama yapılacak bir şey yok. ' dedi.
Çetin Bozüyüklülerin akıbetini merak ettiği tren yolu üst ve alt geçit çalışmalarıyla ilgili de konuşarak şunları dile getirdi: 'Alt geçitlerle ilgili olarak belediye başkanımız takip ediyoruz. Bu alt geçitler ve üst geçitlerle ilgili çalışmalar devam ediyor. Kaymakamlık eski lojmanının oradaki alt geçitle ilgili bir proje geldi. Fakat gelen projeyi incelediğimiz zaman fora kazıklar yapılmadan projelendirilmiş. Oradaki zemin gevşek bir zemin. O sebepten dolayı bunu başkanımız fark ediyor tekrardan projelendirilmesi için üzerinde çalışılıyor. Saraycık Caddesinde üst geçit çalışması yapıldı. Yaklaşık 8 kat yükseğe çıkıyorsun demiryolunun tam oraya geldiğin zaman kamyon böyle 3. kattan geçer gibi oluyor. Yani ucube bir yapı olacaktı. Bu projenin orası için yanlış olduğunu gördük. Alt geçit yapılsın dedik fakat alt geçitte çok derine iniyor. Binalar yüksek olduğu için kayma riski yaşanıyor. Alan biraz daha sıkışık orada. Bu projeyi de biraz aşağıya kaydırarak Albay Çolak İbrahim Bey Köşkü'nün altından üst geçit ile hayvan pazarının oraya inecek. İnşallah bunları üzerinde çalışmalarımız devam ediyor.' dedi.
'MİLLETİMİZİN HUZURUNA HAZIR ŞEKİLDE ÇIKARIZ'
'Bize güvenen seçmenimizin başını öne eğdirecek hiç bir hatanın içinde olmadık.' diyen Başkan Çetin konuşmasını şöyle sürdürdü:  'Eksiğimiz vardır ama biz ülkemizi seviyoruz, ilçemizi seviyoruz. Yerel seçimlerin de demokratik bir ortamda, partilerin hizmet için yarıştığı bir ortamda geçmesini diliyorum. Biz iddialıyız ve bu iddiamızın da sonunda Allah'ın izniyle milletimizin desteğiyle zafere ulaşacağımızı düşünüyoruz. Teşkilatlarımızın hepsi görevlerinin başındalar. Aday adaylık süreci başladığı zaman aday adaylık başvurularını alırız. Değerlendirmeleri yapılır. Milletimizin huzuruna da hazır bir şekilde çıkarız.
Bu dönem Bozüyük olarak büyük bir şansımız var. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Bilecikli. Sayın bakanımızın tüm il geneline katkısı oluyor ve bundan sonra da daha fazla olacaktır. Diğer taraftan Halil Eldemir bey Sağlık Bakan Yardımcısı oldu. Onun Ankara'da olması büyük bir avantaj. Diğer taraftan 3 dönem belediye başkanlığı yapmış şuan ki milletvekilimiz Selim Yağcı beyin yüksek tecrübeleriyle ilimize ilçemize yüksek katkısı olacağını düşünüyorum. Nabi Avcı abimiz her ne kadar Eskişehir milletvekili olsa da Bilecik'in bütün sorunlarıyla ilgilenen ve kayıtsız kalmayan bir abimiz. Önümüzdeki süreçte Bilecik olarak en iyi dönemlerimizi yaşayacağımıza inanıyorum. ' dedi.
Ak Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin'in açıklamalarının ardından Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Sinan Önce'de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek çalışmalarında başarılar diledi. Ziyaret daha sonra fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.


Bu haber toplam 3370 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.