'BU GECE GÜNAHLARDAN ARINMA GECESİ'

'BU GECE GÜNAHLARDAN ARINMA GECESİ'

Bozüyük Müftüsü Mustafa Topal, Berat Kandili dolayısıyla gazetemize açıklamada bulundu. Müftü Topal günahlardan arınma, affolma, mağfirete erişme...

A+A-

Bozüyük Müftüsü Mustafa Topal, Berat Kandili dolayısıyla gazetemize açıklamada bulundu. Müftü Topal günahlardan arınma, affolma, mağfirete erişme manalarına gelen Berat'ın, mü'minin arınamak ve Allah'a yaklaşmak için fırsat olarak değerlendirilebilecek mübarek bir gece olduğunu ifade etti.
Müftü Topal gazetemize yaptığı özel açıklamada şunları ifade etti: '19 Nisan Cuma günü (Bugün) Berat Kandilidir. Günahlardan arınma, affolma, mağfirete erişme manalarına gelen Berat, mü’minin arınmak ve Rabbına yaklaşmak için fırsat olarak değerlendireceği mübarek bir gecedir. Ayrıca, üç aylar içerisinde, kandiller zincirinin Mübarek Ramazan ayından evvelki son halkasıdır.
Hz. Peygamber (s.a.s.),“Şaban’ın ortasında (Berat gecesi) ibadet ediniz, gündüz oruç tutunuz. Allah, o gece güneşin batmasıyla dünya semasına (rahmeti ile) tecelli eder ve fecir doğana kadar, ‘Yok mu benden af isteyen onu affedeyim, yok mu benden rızık isteyen ona rızık vereyim, yok mu bir musibete uğrayan ona afiyet vereyim, yok mu başka bir şey isteyen…’ buyurur.” (Bkz. Tirmizî, Savm, 39; İbn Mâce, İkâmet’u-Salat, 191) demiştir.
Bu ve benzeri rivayetlere dayanarak bazı İslam alimleri dini açıdan faziletli sayılan diğer gün ve gecelerin ibadetle ihyasının müstehap olduğunu söylemişlerdir.
“De ki: ‘Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.”(Zümer, 53) buyuran Rabbimizin çok bağışlayıcı oluşunu hatırlayıp, günahlarımıza son vermemizi bize hatırlatan Berat Gecesi, mitsizliğin mü’mine yakışmayan bir ruh hali oluşunu anlatır bizlere. Günahlara aldanıp aftan ümit kesmemeyi bu gecede bir kez daha hatırlayıp Allah-Teala’ya sığınmanın mutluluğunu tadacağız. Günah varsa, onu affedecek Büyük Rabbımızın da sürekli isiğfar beklediğini unutmamalıyız. Sonra da asla bir daha günahlara dönmeyeceğiz.
İnsan yanlış yapabilen bir varlıktır. Her ne kadar günah işlememeye azmetse de yapısı gereği günaha düşebilmektedir. Ancak kasten yapmadığı bu günahlarından bu mübarek gecede duyacağı pişmanlık, dileyeceği af ve yakarışla arınmayı hedef edinmelidir. Kasten işlenen günahların dahi derin bir pişmanlıkla yapacağımız tövbe ve istiğfar ile affedileceğinden ümit var olmayız.
Bozüyük ve bütün memleketimizin Berat Kandilini kutlar, hoşgörümüzün, insani ilişkilerimizde anlayışımızın, affediciliğimizin, saygı duygularımızın gelişmesine, en önemlisi de Rabbimize karşı işlediğimiz hataların affına vesile olmasını dilerim.' dedi.


Bu haber toplam 2895 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.