Sinan ÖNCE

Sinan ÖNCE

BU VEDA DEĞİL, YENİ BİR BAŞLANGIÇ!

A+A-

2008 yılında Sakarya Gazetesi'nde başladığım meslek hayatıma artık Yeni Bozüyük Gazetesi'nde Yazı İşleri Müdürü olarak devam edeceğim.

Muhabir olarak başladığım gazetecilik mesleğinde 10 yılı geride bıraktım. Bu 10 yıllık geçmişimde muhabirliğin yanı sıra sayfa ve internet sitesi editörlüğü görevlerinde de bulundum.

Erdallar Basın Kuruluşlarında işe başlamama abim gibi gördüğüm Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal vesile oldu. Daha 22 yaşında babamla beraber ziyarete gittiğimiz Sakarya Gazetesi’nde Mücahid abi benimle ilgili ‘Bu genç bu işi yapar. Gelsin bizim çalışma arkadaşımız olsun’ diyerek babama teklifte bulunmuştu. Ben bu teklifi duyduğumda heyecandan ayaklarım yere basmadı. Çünkü gazetecilik mesleğine daha küçük yaşlarda merakım vardı ve bu merakımı gidermek için bir kapı açılmıştı.

Açılan bu kapıdan içeri girdiğimde ilk olarak gazetenin matbaa bölümünde bir müddet çalışarak tecrübe edindim. Gazetenin nasıl basıldığını gördüm. Dağıtımı konusunda bilgiler edindim. Daha sonraları ise sahaya çıkarak muhabirlik yapmaya başladım. Gece gündüz demeden haber peşinde koşarak Bilecik’in gündemini takip ettim. Birçok konuda haber yaptım.

Severek yaptığım mesleğimi 2012 yılında Sarı Basın Kartı alarak tescilledim. Bugüne kadar tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışını benimseyerek bu doğrultuda hareket etmeye gayret ettim.

Tabi 10 yıllık Erdallar Basın Kuruluşlarının amiral gemisi Sakarya Gazetesi'ndeki mesaim sona erdi. Şimdi ise yine Erdallar Basın Kuruluşları bünyesindeki Yeni Bozüyük Gazetesi'ne yeni bir göreve başladım. Bunu Sakarya Gazetesi'ne veda olarak değerlendirmiyorum. Aksine yine Sakarya Gazetesi bünyesinde yeni bir başlangıç olarak değerlendiriyorum.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Yeni Bozüyük Gazetesi'nde ilkeli ve tarafsız haber anlayışıyla mesleğimi sürdürmeye gayret edeceğim. Halkın sorunlarıyla yakından ilgilenip, bürokrasi ve siyasiler ile vatandaş arasındaki 'köprü' görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağım. Allah inşallah mahcup etmesin.

Diğer taraftan çalışanlarına her zaman yakın ilgi gösterip arkasında duran, mesleğimizle ilgili incelikleri bize öğreten, doğruluktan ayrılmamamız noktasında bize öğütler vererek destek olan Sakarya Gazetesi sahibi Şadi Erdal'a teşekkürü bir borç bilirim.

Güzel haberlerde buluşmak üzere, hoşçakalın...

Bu yazı toplam 6104 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum