ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZ ANILDI

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZ ANILDI

Bozüyük'te 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Cumhuriyet Meydanın'da Atatürk Anıtına...

A+A-

Bozüyük'te 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. 
Cumhuriyet Meydanın'da Atatürk Anıtına Çelenklerin sunulması ile başlayan etkinlikler daha sonra Metristepe Kültür Merkezi'ndeki şehitler günü programıyla devam etti. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bozüyük Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Günhan yaptı. Daha sonra ise Çanakkale isimli video izlenildi. 
Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Enes Yalnız 'Çanakkale Şehitlerine' isimli şiiri okudu. Enes Yalnız'ın okuduğu duygusal şiir salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.

canakkale-(10).jpg
'Çanakkale Şehitlerine' adlı şiirin okunmasının ardından Çanakkale'de şehit düşen Önyüzbaşı Mehmet Tevfik bey'in ailesine yazdığı son mektup Şeyh edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Leman Korkut tarafından okundu. Okunan son mektup duygusal anlar yaşanmasına neden olurken, bazı dinleyenler göz yaşlarına hakim olmakta zorlandı. 

canakkale-(53).jpg
Programın devamında ise Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 'Çanakkale Destanı' adlı oratoryo gösterisi izlenildi. Müzik öğretmeni Serkan Ermiş ve öğrencileri tarafından hazırlanan Çanakkale Türküleri'nin dinlenmesiyle süren programın sonunda ise 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma günü etkinleri kapsamında Bozüyük genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi etkilikleri daha sonra İntikam Tepe Şehitliği'nde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program daha sonra saygı atışı, Kur'an-ı Kerim tilaveti, dua, şehitlik ddefterinin imzalanması ve şehitlik ziyaretiyle sona erdi. 
Şehit Yakınları ve Gazilerimizin katılımıyla düzenlenen yemek programının ardından etkinlikler sona erdi.

canakkale-(63).jpg

Bu haber toplam 1526 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.