'ÇOCUK İSTİSMARI BİR SUÇTUR'

'ÇOCUK İSTİSMARI BİR SUÇTUR'

Türkiye'nin dört bir yanından çocuk istismarına tepkiler yükseliyor. Son günlerde yaşanan çocuk istismarı ve kaçırma olaylarının artması tüm Türkiye'de...

A+A-

Türkiye'nin dört bir yanından çocuk istismarına tepkiler yükseliyor. Son günlerde yaşanan çocuk istismarı ve kaçırma olaylarının artması tüm Türkiye'de olduğu gibi Bozüyüklüleri de derinden sarstı. 
Yaşanan olaylara tepki göstermek adına Kent Konseyi ve sosyal medya platformu olan Bozüyüklü Hanımların Buluşma Noktası grubu harekete geçti. Yaşanılan acı olaylara karşı seslerini duyurmak isteyen Bozüyüklüler, 6 Temmuz Cuma günü saat 14:30'da Cumhuriyet Meydanında toplandı. 
Toplanan gurup adına konuşan Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli çocuk istismarının bir suç olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu; 'Ülkemizde son zamanlarda sıklıkla gündeme gelen ve kaygıların günden güne arttığı çocuk istismarı konusunda tepkilerimizi paylaşmak ve bu konuda tek yürek olduğumuzu göstermek için bir araya geldik. Yine bu dönemde basınımızda yer alan hayvanlara yönelik özellikle yavrulara yapılan eziyet ve muameleleri de kınıyoruz. 

dsc_0617-(2).jpg
Çocuk istismarı denilince bir çocuğa yetişkin taraından fiziksel yada psikolojik olarak kötü davranılmasını anlıyoruz. İstismarın aile içi tanıdık veya yabancılar tarafından yapılmış olması hiçbir haklı sebebe dayanamaz. Şiddet uygulama, dövme, kaçırılma, çalıştırma, satılma, dilendirme, sonunda işkence ve öldürme gibi eylemler geleceğimize yapılmış insanlıktan uzak vicdansız birer hain saldırıdır. 
Çocuklarımıza yönelik bu istismarlar yalnızca bugüne değil yarınlarımızı, geleceğimizi karartmaktadır.  Toplum psikolojimizi güven ve işbirliği anlayışımızı zedelemektedir. Çocuklarımıza yapılan bu eylemlerin bir çoğu istatistiklere göre yakın çevreden kaynaklanmaktadır. Bu konuda ilk görev biz aile büyüklerine düşmektedir. Aileler, öğretmenler ve çocuklara bizzat iletişim kuran kişiler konu ile ilgili bilgilendirilmeli çocuklarımız da uyarılmalı ve ihmal edilmemelidir. Çocuk haklarını tekrar konuşmak ve istismar eden insanlıktan nasipsiz, vicdansızlar ile ilgili yaptırımların tekrar ele alınıp hukuki düzenlemelerin bir an önce yapılması isteğimizdir.
Çocuk istismarı bir suçtur. İnsan hakları ihlalidir. Vicdanları dağlayan, infial uyandıran eylemlerdir. Bu yüzden istismarcıların iyi hal indirimi uygulanmadan en ağır ve sonuna kadar giden cezalandırmalarını talep ediyoruz. Konuya sayın Cumhurbaşkanımızın ve siyasetçilerimizin hassasiyet göstermeleri ve yeni dönemde ele alınacak konuların başında değerlendirilmesi bizleri yasal uygulamalar konusunda umutlandırmaktadır. Bu kadar hassas bir konuyu siyasi söylemlerinde kullananları da buradan şiddetle kınama ihtiyacı hissediyorum.
Canlarımızın mallarımızın namuslarımızın mukaddes olduğunu, insanların çocukların ve her türlü canlıların evrensel haklarından bahseden bir kutsal dinimiz var. Bu çerçevede bizleri idare edenlere ve tüm toplumumuza günden güne çürüyen ve kaybolmaya yüz tutan hassasiyetlerimizi ve değerlerimizi Bozüyük halkı olarak tekrar hatırlayıp yeşertme çağrısı yapıyoruz. ' dedi. 
Tekeli'nin konuşmasının ardından basın açıklaması sona erdi. 

dsc_0613.jpg


Bu haber toplam 1777 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.