ÇOCUKLAR MAĞDUR

ÇOCUKLAR MAĞDUR

Çarşı Mahalle Bölge Trafik arkasında bulunan küme evlerindeki öğrenciler zor durumda. Taşımalı eğitim yönetmeliği ile okullarına ulaşan öğrenciler,...

A+A-

Çarşı Mahalle Bölge Trafik arkasında bulunan küme evlerindeki öğrenciler zor durumda. Taşımalı eğitim yönetmeliği ile okullarına ulaşan öğrenciler, yönetmelikte yapılan değişiklikle, ücretsiz taşıma hizmetinden yararlanamadı.
Albay İbrahim Çolak İlk Okulunda öğrenim gören 49 öğrenci eğitim görmekte zorluk çekiyor. Küme evleri ve okul arasında yaklaşık 4 km mesafe var. Yapılan incelemelerde, müfettişler tarafından Taşımalı Eğitim yönetmeliğine uygun olduğu belirtilmesine rağmen servislerin durdurulması öğrencilere eğitim sıkıntısı yaşatıyor.
Albay İbrahim Çolak İlk ve Orta Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Çetin Tanış, Çarşı Mahalle Bölge Trafik karşısında ikamet eden 49 öğrencinin taşıma sistemine dahil edilmesi gerektiğini söyledi. Her gün okula gidiş gelişlerde öğrencilerin büyük sıkıntılar yaşadığını kaydeden Okul Aile Birliği Başkanı Tanış: 'Lütfen en kısa zamanda tekrar taşıma sistemine dönülsün' dedi. 
Albay İbrahim Çolak İlk ve Orta Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Çetin Tanış gazetemize yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: 'Yıllardır Çarşı Mahalle Bölge Trafik'te bulunan öğrenciler taşımalı eğitimle okullarına gidip geliyorlardı. Fakat son üç senedir buradaki öğrenciler taşıma yapılmadığı için kendi imkanlarıyla okula gidip geliyorlar.  Bu durum karşısında öğrenci velileri ise tedirginler. Çünkü minik öğrenciler her gün okula gitmek için Bozüyük- Bilecik karayolu üzerinden karşıya geçerek durağa geçiyorlar. 49 öğrenci her gün bu risk içinde okula gidip geliyor. Ben okul aile birliği başkanı olarak bu riskin ortadan kalması için yetkililere çağrıda bulunuyorum. Lütfen en kısa zamanda tekrar taşımalı sistemine dönülsün. Çünkü yarın bir çocuğumuzun başına Allah korusun bir şey gelirse bunun hesabını veremeyiz. Lütfen bu konuda gereken neyse yapılsın.
Geçtiğimiz yıllarda nedenini bilmediğimiz fakat siyasi nedenlerden kaynaklandığını düşündüğümüz, taşımalı eğitimimize son verildi. Daha önceden gelen araç şimdi neden gelmiyor biz merak ediyoruz. Siyasi çıkar için çocuklarımızı kurban ettiler, eğitimlerini elinden aldırlar. Bulunduğumuz konumla okul arasındaki mesafe taşımalı eğitim sistemine uygun olduğu halde Ankara'dan red aldık. Uzun yıllardır devam eden servislerimiz şimdi neden faaliyette değil. Çocuklarımız çok zor şartlarda okuluna gidiyor. Tek dileğimiz Sömestr tatilinden sonra çocuklarımız tekrardan taşımalı sistem ile okullarına ulaşır. 15 tatil süreç içeresinsinde öğrencilerimiz için yetkililerimiz bir çözüm bulamaz ise 49 öğrencimizi okula göndermeyeceğiz.
Bunun yanında yollarımızda ki mıcır sıkıntısı da bizler için büyük dert. Yağmur yağdığında her taraf felç oluyor. Mıcır döküldü ama bizler asfalt yapılmasını istiyoruz. Zaten öğrencilerimiz yürüyerek okula gidiyor birde yolun bu durumu çocuklarımızın işini daha da zorlaştırıyor. Yetkililerden rica ediyoruz. Lütfen öğrencilerimizi madur bırakmasınlar" dedi.

 


Bu haber toplam 2767 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum