ÇOCUKLARI UNUTMADILAR

ÇOCUKLARI UNUTMADILAR

20 Kasım 1989 yılından bu yana Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak...

A+A-

20 Kasım 1989 yılından bu yana Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlanıyor.
Bozüyüklü çocuklarda bu anlamlı günde unutulmadı. Yeni Mahalle Muhtar Adayı ve 'İhtiyacın olmayanı, ihtiyacı olana verelim' adlı facebook gurubu yöneticisi Kısmet Sağlam tarafından 20 Kasım Dünya  Çocuk Hakları Günü dolayısıyla çocuklara bir takım hediyeler verildi.

Bozüyük'teki ihtiyaç sahibi çocukları belirleyek onlara ulaşan Muhtar adayı Sağlam çocuklarla bir araya geldi. Günün anlam ve önemini anlattıktan sonra çocuklara oyuncak hediye ederek onların sevincine ortak oldu. Grup üyeleri ile birlikte topladığı oyuncakların tamirini yaptıktan sonra çocuklara hediye etti. 
Yaptığı ziyaret sonrasında gazetemize açıklama yapan Muhtar Adayı Kısmet Sağlam; " Dünya çocuk haftası nedeniyle gurubumuz üzerinden yapmış olduğumuz oyuncak kampanyasında topladığımız oyuncakların sağlam ve yeni olanlarını ilçemizin çocuklarına dağıtarak mutluluklarına ortak olduk. Her çocuk mutlu olmayı hakediyor.  Savaşlarda ölen, istismara uğrayan ve çocuk işçi olarak çalıştırılan çocukların aslında sadece bir çocuk olduğunu hatırlamak ve hatırlatmak gerekir. Din, dil, ırk, renk gözetmeden çocuk olduklarını unutmamalıyız. Onlara çocuk gibi yaşama hakkı verin.

bef4156d-8816-407e-a10f-c557a64eb2d9-(2).jpg
'Evlerinizdeki ihtiyaç fazlalarınız başka evlerde hayat buluyor'
Yapmış olduğum çoğu sosyal sorumluluk projeleriyle, hefeflediğimiz amaçlara hızla ulaştık ve ulaşmaya devam ediyoruz. Çevremde bana güvenen insan sayısı arttıkça yardım ve mutluluk ulaştırdığımız kişi sayısıda artıyor. Gurubum ve Bozüyük'teki duyarlı ailelerin destekleri benimle oldukça daha güzel işlere imza atmaya devam edeceğim. Ben o çocukların nasıl mutlu olduğunu gördüm  bize güvenen insanların yanında olmaya devam edeceğim. Evlerinizdeki ihtiyaç fazlalarınız başka evlerde hayat buluyor.  Bu bazen bir oyuncak bazen bir kıyafet bazen bir kitap bazen eşya bazen gıda vs. oluyor ama birilerine mutluluk oluyor Bozüyük'ü mutlu etmeye devam.
Yeni mahalleye muhtar adayı oldum seçildiğim taktirde elbetteki mahallem için çok değerli projelerim var ama Bozüyük'ün her mahallesinde ihtiyaç sahibi ailelere desteklerimiz devam edecek" dedi.

7ddaad4b-8ce5-4748-94ac-1495b20364c5.jpg


Bu haber toplam 1696 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.