CUMHURİYETİMİZ 95 YAŞINDA

CUMHURİYETİMİZ 95 YAŞINDA

Kaymakam Hasan Yaman: 'Acıda, kederde yüreklerimiz birlikte attıkça, sevinç ve coşkuyu paylaştıkça, bu milletin birliğini, dirliğini kimse bozamaz.'

A+A-

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Bozüyük'te de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Bayramımızın 95. yıldönümü münasebetiyle Metristepe Kültür Merkezi'nde saat:09:15'te Kaymakam Hasan Yaman, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Murat Günhan tebrikleri kabul etti.

dsc_0013-002.jpg
Ardından Bozüyük Spor Kompleksi Çim Saha'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları gerçekleşti. Burada Kaymakam Hasan Yaman, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Murat Günhan halkın ve öğrencilerin bayramlarını kutladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla süren programın devamında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu. 

dsc_0031-004.jpg
Kaymakam Hasan Yaman programda yaptığı konuşmada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlamanın heyecanını yaşadıklarını ifade ederek: 'Birinci Dünya savaşı ve sonrasında dünyanın en güçlü ve en gelişmiş ordusuna sahip devletler, 1071'den beri Türk yurdu olan Anadolu'ya dört bir taraftan saldırmış ve aziz milletimizin varlığına kastetmişlerdir. Uzun savaş yıllardında yorgun düşmüş, binlerce evladını çeşitli cephelerde şehit vermiş bu aziz millet, elde kalan son vatan parçasını ecdad yadigarı Anadolu'yu savunmak için insan üstü bir gayret göstererek, dönemin en güçlü ve en modern silahlarına karşı göğsünü siper etmiştir. Türk Milleti, adeta kendi küllerinden tekrar doğmuştur. 19 Mayıs 1919'da başlayan Milli Mücadele, 29 Ekim 1923'te cumhuriyetin ilanı ile taçlanmıştır. 

dsc_0054.jpg
Büyük Atatürk 'Az zamanda çok büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü temelinde Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti'dir' sözleriyle cumhuriyetin anlam ve önemini ortaya koymuştur. Cumhuriyet, toplumun tüm kesimlerinin, aziz milletimizin, ortak paydasıdır. Bu ortak payda dil, din, ırk cinsiyet ayrımı yapmaksızın tüm vatandaşlarımızı kucaklar, onların refah ve mutluluğunu hedef alır.' dedi. 

dsc_0124.jpg
'ECDADIMIZ ÇOK BÜYÜK İŞLER BAŞARDI'
Kaymakam Yaman konuşmasının devamında ise öğrencilere seslenerek: 'Ecdadımız, atalarımız çok büyük işler başardı. Çok büyük engelleri aştı. Sizler de devletimizi, milletimizi, dünya milletleri içerisinde hak ettiği yerlere taşıyacaksınız. Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi 'Sahipsiz vatanın batması haktır. Sen sahip çıkarsan vatan batmayacaktır' 
Vatanımız öyle stratejik ülke konumundadır ki, özellikle Orta Doğu'yu dizayn etme hevesinde olanların hedefi konumundadır. Dolayısıyla, bu hedef ve amaçlarına ulaşmak isteyen şer odakları, içeride FETÖ, PKK, PYD ve diğer terör örgütleriyle yakın iş birliği yapmışlardır. 15 Temmuz hain darbe girişimi de bu aziz milletin çelikten göğsü karşısında hüsrana uğramıştır.' dedi.

dsc_0188.jpg
'BU MİLLETİN BİRLİĞİNİ DİRLİĞİNİ KİMSE BOZAMAZ'
Kaymakam Yaman konuşmasının sonunda ise Bozüyüklülere seslenerek: 'Acıda, kederde yüreklerimiz birlikte attıkça sevinç ve coşkuyu paylaştıkça bu milletin birliğini dirliğini kimse bozamaz.' dedi.
Kaymakam Hasan Yaman'ın konuşmasının ardından 10. yıl nutku dinlendi. Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu. Folklor gösterilerinin de bulunduğu programın devamında 'Cumhuriyeti Biz Böyle Kurduk' adlı drama gösterisi izlendi. Kahramanlık türkülerinin seslendiriliği programda çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlama programı, bando eşliğinde resmi geçit töreninin ardından sona erdi. 

dsc_0239.jpgdsc_0132.jpg

Bu haber toplam 2164 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum