“DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

“DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Pazaryeri Şehit Zafer Koyuncu İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Evin Okula Yakınlaşması Projesi” kapsamında Eğitimci- Yazar...

A+A-

Pazaryeri Şehit Zafer Koyuncu İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Evin Okula Yakınlaşması Projesi” kapsamında Eğitimci- Yazar Muzaffer Tekelioğlu tarafından konferans verildi. Tekelioğlu yaptığı sunumda değerlerimizi bilerek sahip çıkmamız gerektiğini söyledi.
Tekelioğlu’nun velilere, öğretmen ve öğrencilere yaptığı konuşmada duygulu anlar yaşandı. İnsan Hakları sözleşmesinin 1948 yılında gündeme getirildiğini, maalesef batılı ülkelerin insan haklarına saygı göstermediğini, bundan 1400 sene önce İslam dininin insan hakları konusunda hassas davrandığını belirten Tekelioğlu “Peygamber Efendimiz bundan 1400 sene evvel 124.000 Müslümanın bulunduğu topluluğa hitap etmiş ve insan haklarının çizgilerini belirlemiştir. Hz Ömer’in kölesi ile Kudüs’e giderken tek devenin üzerine sıra ile binmiş ve insanlığa örnek olmuştur. Peygamber Efendimizin Mescidini genişletmek için etrafında bulunan arsaları değerinin üzerinde ücret ödeyerek alınmış, arsasını vermek istemeyen Hz. Abbas’ın arsası zorla alınmamıştır” dedi.

islam-ozkul-3-(1).jpg

Osmanlı döneminde de insan haklarına önem verildiği gibi aynı hakların hayvanlara da tanındığını ifade eden Tekelioğlu “Kanuni Sultan Süleyman Bahçesindeki meyve ağaçlarına zarar veren karıncaları zararsız hale getirmek için şeyhülislam Ebu Suud Efendiden vetfa vermesini istemiş  “Drahta ger ziyan etse karınca, zararı var mıdır anı kırınca?” Ebusuud Efendi cevaben “Yarın Hak’kın huzuruna varınca, Hakkın alır Süleymandan karınca” fetvasını verince Sultan Süleyman karıncalara zarar vermekten vazgeçmiştir” ifadelerine yer verdi.
Çocuklarımızın eğitimi için öğrenilen bilgilerin davranış haline getirilmesini isteyen Tekelioğlu” Öğrenilen bilgiler davranış ve değer haline getirilmediği müddetçe o bilgiler yükten başka bir şey değildir. Değerlerimize sahip çıkmalıyız. Başarının anahtarı sevgiden geçer. Sevgisiz ne başarı ne de mutluluk olur. Çocuklarımızı şartlı sevgiden ziyade her şeye rağmen onları sevdiğimizi hissettirmeliyiz” dedi.
Programın sonunda Okul Müdürü İslam Özkul tarafından Tekelioğlu’na Osmanlı arması hediye edildi. Öğrencilerle günün anısına fotoğraf çekildi.

islam-ozkul-2-(1).jpg

Bu haber toplam 2269 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.