DENETİMLER BAŞLADI!

DENETİMLER BAŞLADI!

Ticaret İl Müdürlüğü, döviz kuru üzerinde yaşanan hareketliliği fırsata çevirip haksız zam yapmak isteyen firma ve iş yerlerine savaş açtı. Son...

A+A-

Ticaret İl Müdürlüğü, döviz kuru üzerinde yaşanan hareketliliği fırsata çevirip haksız zam yapmak isteyen firma ve iş yerlerine savaş açtı. 
Son dönemde ülkemizde döviz kurundaki dalgalanmaları fırsata dönüştürmek isteyen, maliyetleri etkilenmediği halde etkileniyormuş gibi davranan, tüketiciye sunulan mal ve hizmetlerin satış fiyatlarında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapan firmalar ve iş yerlerine Ticaret Bakanlığı talimatları doğrultusunda tüm Türkiye’de denetimler başladı.  
Bu kapsamda Bilecik Ticaret İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan ekip denetimlerini sıklaştırdı. Fiyat etiketleri ve haksız zam üzerinden vatandaşın parasına göz diken fırsatçılara kesinlikle geçit verilmeyeceği bildirildi.
Ticaret İl Müdürü Şinasi Balta, ekiplerle birlikte çıktığı denetimde, Ticaret Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda başlatılan çalışmanın Bilecik'te de aralıksız devam ettiğini belirtti. Müdür Balta, tüketiciye sunulan mal ve hizmetlerin satış fiyatlarında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapan firmalar ve iş yerlerine geçit verilmeyeceğini kaydederek, “Tüketicilerimizin, piyasa şartları dışında davranan art niyetli firmalar ve iş yerleri tarafından mağdur edilmesine izin verilmemesi için saha denetimlerimiz devam edecektir” ifadelerini kullandı.

denetimleri-basladi!d.jpg


Bu haber toplam 1995 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum