DEV YATIRIMLAR AÇILDI

DEV YATIRIMLAR AÇILDI

Pazaryeri'nde Farabi (Sağlık Meslek) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Kompleksi ile İş Ticaret Kültür Merkezi Belediye Hizmet Binası hizmete açıldı.

A+A-

Pazaryeri Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan toplam 20 milyon lira tutarındaki iki dev yatırımın açılışları yapılarak hizmete girdi. 

25 Ekim Perşembe günü gerçekleşen açılış törenlerine Eski Başbakan Yardımcısı, Ak Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Milli Eğitim eski Bakanı ve Ak Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Ak Parti Milletvekili Selim Yağcı, Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu, İller Bankası Eskişehir Bölge Müdürü Murat Karaçam, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ve Pazaryerililer katıldı. 

İlk olarak Farabi (Sağlık Meslek) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Kompleksi açılışı gerçekleştirildi. Saat:11:00'da saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program daha sonra konuşmalar ile sürdü.

1-594.jpg

'OKULUMUZ VAR, ÖĞRENCİMİZ YOK'

İlk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Güsameddin Erdoğan konuştu. İl Müdürü Erdoğan Bilecik'in bir okul daha kazandığını ifade ederek okul hakkında bilgiler verdi. 10 milyonluk bir bütçe ile binanın yapıldığını kaydeden İl Müdürü Erdoğan, bu sene itibariyle eğitim öğretime başladığını söyledi. Milli Eğitim eski Bakanı ve Ak Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı'ya teşekkür eden İl Müdürü Erdoğan: 'Bir sıkıntımız var. Bilecik'te bize öğrenci lazım. Okulumuz var, öğrencimiz yok. Bizim ortalama mevcudumuz 19-20 öğrenci. İl genelinde. İkili eğitim yapan okulumuz da yok. Sadece Bozüyük'te Mustafa Şeker Ortaokulu vardı onu da bu sene tekli eğitime geçirdik.' dedi.

2-600.jpg

'İYİ NESİLLER GÜZEL MEKANLARDA YETİŞİR'

İl Milli Eğitim Müdürü Güsameddin Erdoğan'ın ardından Ak Parti Milletvekili Selim Yağcı konuştu. Milletvekili Yağcı, bir eğitim kurumunun açılışını gerçekleştirmelerinden dolayı heyecanlı olduklarını ifade ederek: 'Şehirleri imar ve ihya edebiliriz. Ama şehirleri imar ve ihya ederken nesilleri ihmal edersek, Allah korusun ihmal ettiğimiz nesiller bir gün olur imar ve ihya ettiğimiz şehirleri tarumar ederler. Onun için şehirlerin imarı ve ihyasından daha önemlisi nesillerin yetiştirilmesi ve geliştirilmesi. İyi nesiller güzel mekanlarda yetişir. İşte Milli Eğitim Bakanlığı döneminde büyük hizmetler gerçekleştiren, büyüğümüz, abimiz, Nabi Avcı'nın çok ciddi katkıları olmuştur. Eminim buradan yetişecek kardeşlerimiz ülkemizin yarınlarında çok önemli yer tutacaklar.' dedi. 

'BİLECİK KÜLTÜR TURİZMİNDE ÖNEMLİ YOL KATETTİ'

Milletvekili Yağcı'nın ardından Eski Başbakan Yardımcısı, Ak Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan konuştu. Milletvekili Akdoğan, eğitiminin her alanında Türkiye'nin geçmişle kıyaslanmayacak derecede çok önemli mesafe kattettiğini ifade ederek: 'Daha yapılacak çok şey var. Bize düşen devlet olarak bunları karşılamaktır. 

İşte bu ihtiyaçlar ortaya çıktıkça yeni okullar yapılıyor. Milli Eğitim Müdürümüz 'okulumuz var ama öğrenciye ihtiyacımız var' dedi. Yumurta tavuk misalidir. Okul yapmazsanız öğrenci başka şehire gider. Bir şehirde hastane yeterli değilse, üniversite, okul yetmezse şehir göç verir. Geçmişte bunlar ihmal edildiği için göçler verildi. Bilecik'te bu yüzden çok göç verdi. İş, eğitim ve sağlık imkanı bulamayınca başka yerlere gidiliyor. Son dönemde ise Bilecik'in tekrar cazibe merkezi olması için çok ciddi gayret gösteriyoruz. Bilecik Kültür turizminde çok önemli yol katetti. Bu cazibe merkezidir. Artık okullarımız var öğrenci için arayış içerisindeyiz. 

yalcin-akdogan.jpg

Bilecikliler Bilecik'e geri dönsün. Başka şehirlerden insanlar Bilecik'e gelsinler burada yaşasınlar. Bilecik sadece bir devlet imparatorluk kurmamıştır. Bilecik bir medeniyet kurmuştur. Bir medeniyet kurmuş şehrin evlatları olarak üzerimizde çok büyük bir mesuliyet var. Bunun gereğini yapmamız gerekiyor. Bizler siyaset kurumu olarak çaba gösteriyoruz. Devlet millet kaynaşması ile inşallah daha güzel şeyler de yapacağız.' dedi. 

'UMUDUMUZU GÜÇLÜ TUTACAĞIZ'

Milletvekili Akdoğan konuşmasının devamında ise devlet-millet kaynaşmasının önemini anlatarak: ' Hep birlikte biz güç oluyoruz. Ekonomik zorlukları da birlikte aşacağız. Bunları da hep birlikte başaracağız. Değerli gençler gelecek sizlerin olacak. Başarının temeli inanmak. İlk olarak inanacağız. Umudumuzu güçlü tutacağız. Biz umudumuzu güçlü tutarsak başkalarının da umudu olabiliriz. Türkiye bugün umudunu güçlü tuttuğu için dünya mazlumlarının da umudu haline gelmiştir. Birbirimizi seveceğiz, inancağız. Daha güzel günlere hep birlikte gideceğiz' dedi. 

Ak Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'ın ardından Milli Eğitim eski Bakanı ve Ak Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı konuştu. Açılışı yapılan okulun hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Milletvekili Avcı, okulun yapımında emeği geçenlere teker teker teşekkür etti. Milletvekili Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı döneminde en çok önem verdikleri alanın mesleki ve teknik eğitim olduğunu, bu yüzden de açılışı yapılan okulun mesleki ve teknik lise olmasından ötürü çok memnun olduğunu söyledi. 15 yıllık zamanda mesleki ve teknik eğitimde çok büyük mesafe alındığını kaydeden Milletvekili Avcı, mesleki ve teknik eğitimin gençlerin geleceği bakımından çok önemli olduğunun altını çizdi.

nabi-avci-001.jpg

Milli Eğitim eski Bakanı ve Ak Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı'nın konuşmasının ardından kurdele kesimine geçildi. Farabi (Sağlık Meslek) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Kompleksi kurdele kesimiyle birlikte hizmete girdi. Kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri okul içinde gezerek yetkililerden bilgi aldı. 

protokol-okul.jpg

BELEDİYE HİZMET BİNASI AÇILDI

Farabi (Sağlık Meslek) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Kompleksi'nin açılışının ardından İş Ticaret Kültür Merkezi Belediye Hizmet Binası'nın açılış töreni gerçekleştirildi. 

Saat:12:00'da gerçekleşen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Daha sonra Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın konuştu. Başkan Yalçın konuşmasında Pazaryeri'nde yapılan iki dev yatırımın toplam maliyetinin 20 milyon lira olduğunu söyledi. Konuşmasının devamında son 10 yılda Pazaryeri'ne yapılan hizmetleri anlatan Başkan Yalçın: 'İlçemizin 20-30 ve 50 yıllık sorunlarını çözmeyi Yüce Rabbim bizlere nasip etti' dedi. Başkan Yalçın konuşmasında ayrıca Pazaryeri'ne yaptıkları hizmetlerden dolayı Nabi Avcı'ya ve Yalçın Akdoğan'a teşekkür etti. 

Başkan Yalçın'ın ardından Ak Parti Milletvekilİ Selim Yağcı konuştu. Milletvekili Yağcı, Pazaryeri'nin Bilecik'in değerine değer katan bir yerleşim yeri olduğunu kaydetti. Başkan Yalçın'ın 10 yıldır güzel hizmetler verdiğini anlatan Milletvekili Yağcı, Nabi Avcı ile Yalçın Akdoğan'ın da hem Pazaryeri'ne hem de Bilecik'e güç kattığını söyledi. 

3-463.jpg

Açılışı yapılan İş Ticaret Kültür Merkezi Belediye Hizmet Binasının çok güzel hizmetler vereceğine inandığını kaydeden Milletvekili Yağcı, Pazaryeri'ne yapılanların sadece bu binayla sınırlı olmadığını kaydederek: 'Bundan sonra da yerel ve genel el ele vererek, gerek Bilecik'te gerek Pazaryeri'nde insanların ihtiyaç duyduğu her hizmeti yapma gayretini göstereceğiz' dedi. Milletvekili Yağcı daha sonra Pazaryeri'ne yapılan hizmetleri anlatarak konuşmasını sonlandırdı. 

'BİLECİK'İN 3. BAKANI REŞİT AKDOĞAN'

Milletvekili Yağcı'nın ardından Milli Eğitim eski Bakanı ve Ak Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı konuştu. Milletvekili Avcı, 2016 yılında yapımına başlanan İş Ticaret Kültür Merkezi Belediye Hizmet Binasının açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek hayırlı olmasını diledi. Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın'ı 2 dev yatırımından dolayı kutlayan Milletvekili Avcı, Yalçın Akdoğan'ın babası Reşit Akdoğan'a da teşekkür etti. Avcı: 'Reşit abiye de teşekkür ediyorum. Bilecik'in 3. bakanı olarak Ankara'da çok emek sarf etti. Onun için teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun inşallah' dedi. 

nabi-hoca.jpg

Programda son olarak Eski Başbakan Yardımcısı, Ak Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan konuştu. Nabi Avcı'nın üniversiteden hocası olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Akdoğan: 'En sevdiğim hocamdı' dedi. 

'PAZARYERİ VEKİLİYMİŞ GİBİ GAYRET İÇERİSİNDEYİZ'

Milletvekili Akdoğan konuşmasının devamında ise açılışı yapılan binayla ilgili Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın'ın çok emek verdiğini kaydetti. Pazaryeri'nin gelişmesi için Belediye Hizmet Binasının önemli olduğunu ifade eden Milletvekili Akdoğan: 'Başkan projeyi yaptı. O dönemde yardımcı olmaya çalıştık. Emin olun hocam Eskişehir Milletvekili, ben Ankara Milletvekili ama buranın vekiliymiş gibi elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık. Bilecik vekili gibi değil, Pazaryeri vekiliymiş gibi gayret içerisindeyiz. Nabi Hocamın Milli eğitim bakanı olarak Pazaryeri'ne çok katkısı oldu.' dedi. Yaşanabilir bir ilçe yapmak zorunda olduklarını ifade eden Milletvekili Akdoğan: 'Pazaryeri'ni bir cazibe merkezi haline getirmemiz lazım. İnşallah el birliği ile daha iyi olacak' dedi. 

akdogan-yalcin.jpg

Konuşmasının devamında ise yerel seçimlere değinen Milletvekili Akdoğan: 'AK Parti biraz sendelese bakın nasıl gürültü çıkaracaklar. Buna fırsat vermememiz gerekiyor. Bu yüzden birbirimize daha fazla kenetleceğiz, inanacağız güveneceğiz. Bu süreçleri hep birlikte götürmek zorundayız.' dedi.

Konuşmaların ardından  İş Ticaret Kültür Merkezi Belediye Hizmet Binası'nın açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri daha sonra binayı gezerek yetkililerden bilgi aldı. 

dua.jpg

Bu haber toplam 2255 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.