'DOKTOR SAYISINI ARTIRACAĞIZ'

'DOKTOR SAYISINI ARTIRACAĞIZ'

Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, sağlık alanında fiziki alanları güzelleştirmenin yeterli olmadığını, hasta başına doktor sayısını yükseltmek...

A+A-

Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, sağlık alanında fiziki alanları güzelleştirmenin yeterli olmadığını, hasta başına doktor sayısını yükseltmek gerektiğini belirterek, "Sağlık Bakanlığında 2002'de çalışan doktor sayısı 80 bin civarındayken şu anda 140 bin civarlarına ulaştı. Her geçen gün bu sayıyı artırmaya çalışıyoruz. Bir doktorun yetişmesi uzunca bir süre alıyor. Bununla alakalı da tıp fakülteleriyle koordineli bir şekilde ihtiyaç duyulan alanlarda öğrencilerin bir an önce eğitimlerini tamamlanıp sağlık ordusuna katılmaları için gerekli çalışmayı yapıyoruz." dedi. 
Eldemir, büyük sağlık yatırımlarının devam ettiğini vurgulayarak, "Sağlık Bakanlığı olarak, 2002'den beri sağlık alanında yaptığımız dönüşümleri daha iyi hale getirmek, milletimize daha iyi hizmet sunabilmek için yeni yatırımlarla onların karşısındayız ve hizmetindeyiz." diye konuştu.

 


Bu haber toplam 2621 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.