DUALARLA KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDILAR

DUALARLA KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDILAR

Bozüyük’te Sefa Vakfı aracılığıyla umre ibadeti için kutsal topraklara gidecek vatandaşlar için otogarda uğurlama programı düzenlendi.Aralarında...

A+A-

Bozüyük’te Sefa Vakfı aracılığıyla umre ibadeti için kutsal topraklara gidecek vatandaşlar için otogarda uğurlama programı düzenlendi.
Aralarında AK Parti Belediye meclis üyesi Abdurrahman Kırgız ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülcan Bayraktar'ın da bulunduğu 30 kişi otogarda düzenlenen törenle dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı. Umre ziyaretlerini gerçekleştirecek vatandaşları yolculukları öncesinde, yolcu etmek için gelen aileleri ve akrabaları soğuk havaya rağmen meydanı doldurdular. Uğurlama törenine katılanlar arasında arasında Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve İlçe Müftüsü Selami Bağcı'da yer aldı.

umre-(12).jpg
Duygu dolu anların yaşandığı uğurlamada konuşan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı; “Allah çıktığınız bu kutsal yolculuğu biran önce tamamlayıp geri dönmenizi nasip etsin ve ettiğiniz duaları kabul etsin. Son zamanlarda yapılan umre yolcularına baktığımızda görüyoruz ki gençlerin sayısı her geçen gün daha da artıyor. Önceden yaşlanınca gideriz düşüncesi ortadan kalmış durumda. Bu durum bizleri fazlasıyla duygulandırıyor. Ailelerinizin ve yakınlarınızın sizleri uğurlarken, döktükleri ayrılık gözyaşları döndüğünüzde sizleri karşılarken sevinç gözyaşlarına dönsün. Bu kutlu yolculuğunuz hayırlı olsun” dedi.

umre-(7).jpg
Müftü Selami Bağcı; "Bugün Umreye gidecek kardeşlerimizin hayırlarla gitmelerini temenni ediyoruz. Bizler içinde gidin, dua edin, Kâbe’yi Muazzam’ayı doya doya yaşayın. Efendimizin huzurunda bulunun ve bizlerinde selamını iletin. İnşallah Cenabı-Hak selamlarınızı ulaştırmayı nasip edecek ve orada bulunacaksınız. Umrecilerin duaları makbuldür. Efendimiz şöyle müjde veriyor; 'Hacılar ve umreciler Allah için giden yolculardır. Dua ettikleri zaman Allah onların dualarına icabet eder ve yine kendisine dua ettiği kişilerin duasını da kabul eder'. Bakın böyle bir imtiyaz böyle bir ayrıcalıkta hacılara ve umrecilere verilmiştir. Bizlerde kendilerinden dua istiyoruz. Yol selameti istiyoruz. Cenab-ı Hak hayırlı yolculuklar lütfeylesin" dedi. Okunan ilahi ve dualar eşliğinde duygu dolu anların yaşandığı uğurlamada umre yolcuları uzun süre ailelerine sarılarak gözyaşı döktü. Daha sonra umre yolcuları dualarla hava alanına gitmek için otobüslere binerek yola çıktılar.
umre-(14).jpg

umre-(3).jpg

Bu haber toplam 2635 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.