ENGEL OLMAZ İSEK ENGEL KALMAZ

ENGEL OLMAZ İSEK ENGEL KALMAZ

Bozüyük Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Çelik 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan İsmail Çelik,...

A+A-

Bozüyük Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Çelik 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan İsmail Çelik, bu günün kutlama günü değil farkındalık günü olduğunu vurguladı.
Başkan Çelik yaptığı açıklamada "3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında hazırlanan etkinliklerimizi farkındalık oluşturmak için yapıyoruz.  3 Aralık Dünya Engelliler günü kutlama değil 'Farkındalık Günüdür'. Engelli kardeşlerimizin çektiği sıkıntıları biraz olsun anlayabileceğimiz gündür. Bozüyük Engelliler Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu olarak onlara rahat bir hayat sunabilmek için birçok çalışma yapıyoruz. Bu çalışmaların yanında vatandaşımızın da bize destek olması gerekiyor. Bunun içindir ki bugün farkındalık günüdür. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde, engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını, çektikleri sıkıntıları gündeme getirme günüdür. Bizlerin farkında olup engellilerin  bireysel yaşamda, ailevi yaşamda ve  sosyal yaşamda karşılaştığı engelleri en aza indirebilmek için vatandaşları bilgilendirip, gerekli çalışmaları yapmalıyız.
Engelliler Dayanışma Derneği olarak 'Engel olmaz isek engel kalmaz' düsturüyla hareket ediyoruz.  Bu bağlamda 2022 sayılı kanunun gelir kriterleri engellinin bireysel geliri baz alınarak hesaplanması, 2828 sayılı bakım ücreti alan ağır engellisi olan bakıcıların sosyal güvenceye kavuşturulması ve gelir kriterlerinin yükseltilmesini gündeme getirmek istiyoruz. Bunun yanında silikozis hastalığı her geçen gün daha çok artıyor. Fabrikaların bu konuda gerekli önlemleri alarak insan sağlığını koruyacak tedbirlerin almasını istiyoruz. Farkındalık oluşturabilmek için sorunların ele alınarak görüş alışverişinde bulunmalı ve ivedilikle çözümünü sağlamalıyız. 
Dernek olarak misyonumuz engelleri ortadan kaldırmak için bize her gün 3 Aralık Dünya engelliler Farkındalık Günü diyoruz.  Her zaman olduğu gibi bu yıl da 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü çerçevesinde bir çok etkinlik hazırladık.  Farkındalığın arttığı engelsiz yarınlara destek için engellilerimizin emeklerini seyretmeye tüm Bozüyük halkını bekliyoruz" dedi.

 


Bu haber toplam 1437 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.